Ето и досега нагувичените дивиденти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Хайде - за шестмесечието - да пусна и аз какво имам сега.
За периодът съм общо взето доволен. Имам ръст - общо - 6.38% от тях: 3.05% от дивиденти. По някои позиции ме биха жестоко, ама не големи позиции. Когато човек има близо 58 компании - не може навсякъде да върви всичко по медец и по масълце.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Е сега, зависи колкото ти е голям. Аз ако кажа, че портфейлът ми е 10к, най-много някой съфорумец да се посмее малко
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
54 лева и 17 стинки!
Що за въпрос!? Тук си сравняваме портфейлите като позиции, разпределение и доходност, а не техните размери. Първо че би било глупаво перчене и второ, че не е и никак разумно в анонимен форум!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Текущо съм на 35% кеш и 60% са разпределни в акции както следва по сектори: /5% е физическо злато, филхармония/
luxury - HERMES, LVMH, LOREAL; KERING, ESTEE LAUDER PICTET PREMIUM BRANDS 41.86% chemical - AIR LIQUIDE 17.44% pharma - NOVO N, SANOFI 16.28% alcohol - PERNOD; BROWN FORMAN 10.47% oil - TOTAL 5.81% financials- AXA, BNP 3.49% food- DANONE, VILMORINE 2.33% industrial-SCHNEIDER 1.16% timber-WEYERHOUSER 1.16%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеЗа какво ти е този трейдинг след като е ясно, че е зациклил
Та и Батя, има разни, че не се знае кое ще избухне
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
54 лева и 17 стинки!
Що за въпрос!? Тук си сравняваме портфейлите като позиции, разпределение и доходност, а не техните размери. Първо че би било глупаво перчене и второ, че не е и никак разумно в анонимен форум!
алтерко малко е преекспонирани като цена според мен(говоря в рамките на 2022 година)
ако беше всичко в агрия дали нямаше процентът да е съвсем различен от 54 …
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
+1
Бравос, отличен резултат в тея смутни времена!
А в парично изражение колко са тези 54,17% ?
Що за въпрос!? Тук си сравняваме портфейлите като позиции, разпределение и доходност, а не техните размери. Първо че би било глупаво перчене и второ, че не е и никак разумно в анонимен форум!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа направя и аз кратък отчет за полугодието
Доходността на портфейла е много приятно изненадваща впредвид ситуацията: +54,17%
Топ 3 акции са ми: Агрия, Алтерко, Софарма Трейдинг
Експозиция в акции: 110,4% /10,4% репа/
Успех на позитивните и находчиви играчи и през втората половина на 2022-ра!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДа направя и аз кратък отчет за полугодието
Доходността на портфейла е много приятно изненадваща впредвид ситуацията: +54,17%
Бравос, отличен резултат в тея смутни времена!
А в парично изражение колко са тези 54,17% ?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Да направя и аз кратък отчет за полугодието
- 8 Харесвания
Коментар
-
Към полугодието при мене няма големи промени, последнo си добавих Socgen
30% real estate wereldhave - тук голяма промяна в сентимента за 6 месеца, от общо взето затворени магазини до пълно нормализиране. Ще е интересно да видя как ще се отразят по-високите лихви на преоценките към полугодието, иначе оперативно стоят доста добре и комбинацията от наеми + индексация на наемите + печалби от жилищните проекти би следвало да донесе 10на процента годишно за няколко години
70% банки - главно DB, Socgen и Commerzbank - тук нещата също не са зле оперативно, и с покачващите се лихви и липсата на разходи за преструктуриране очаквам добри резултати, разбира се винаги има рискове в сектора
иначе на фона на войната цялото инвестиране изглежда малко абстрактно, поне при ковид проблемът беше до голяма степен извън човешкия контрол, тук просто едни хора не могат да се разберат, съответно имаме загуби за трилиони, десетки хиляди убити и милиони променени съдби... но да се надяваме че в крайна сметка разумът ще наделее и ще се успокоят нещата
като доходност съм някъде минус 10%, досега през годината използвах covered calls и мисля ограничих загубите донякъде, все пак сега мисля че е момент за покупки и съм naked long
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
Всяка една от старите инвестиции е с добра доходност.
От новите - най-добра е Plum, но и другите не са за подценяване.
Черешката е eBag, където при продажба ще се реализира много добра доходност (поне 50% ще са за дивидент).
Притеснението ми идва от малкото и некачествена информация, която излиза от дружеството, както и неясната цена на бъдещето увеличение на капитала. Смятам, че HRC ще е сред най-добре представилите се компании в портфейла ми за следващите 12-24 месеца. Определено съм дългосрочно в позицията! НЕ Е ПРЕПОРЪКА.
ПС: Единствено ала Пламен Русев групости биха ме накарали да изляза веднага (имам предвид 2.5% от активите и т.н.)
https://www.bta.bg/bg/news/economy/2...a-2022-g-narasdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
какво ти харесва в HRC?
От новите - най-добра е Plum, но и другите не са за подценяване.
Черешката е eBag, където при продажба ще се реализира много добра доходност (поне 50% ще са за дивидент).
Притеснението ми идва от малкото и некачествена информация, която излиза от дружеството, както и неясната цена на бъдещето увеличение на капитала. Смятам, че HRC ще е сред най-добре представилите се компании в портфейла ми за следващите 12-24 месеца. Определено съм дългосрочно в позицията! НЕ Е ПРЕПОРЪКА.
ПС: Единствено ала Пламен Русев групости биха ме накарали да изляза веднага (имам предвид 2.5% от активите и т.н.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнениеNEOH - 22.5%
FIB - 19%
HRC - 13%
AGR - 12%
CASH - 33.5%destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар