Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Вторият абзац кърти от всякъде - да разбирам ли че важи за всички борси по света или само за БФБ?
Каунтър парти риск не е риска от война, може ли да посочиш кой ми е каунтър парти риска на инвестиционното злато? Апропо ако говорим за инвестиция а не домашна ширпотреба, последното се съхранява в трезор със застраховка в държава различна от тази на постоянно пребиваване.
Иначе за добива на минерали от космоса съм съгласен. Но за сега сме още на ниво да пращаме милиардери да политат до ръба за час-два, и да запокитим тесла да се рее. Отвъд това в момента още не може да съберем навреме астронавти - за справка цирка с МКС където стана сауна заради повреда и още не е ясно кой ще докара тримата астронавти обратно.
Едно е сигурно няма да е с УК ракета - те още се учат да се гмуркат, за космос им е рано

Всъщно годините ме срещнаха с хора който могат да правят пари с най-различни начинания и съм се научил че няма универсален пазар или най-добър клас актив или каквото там се сетиш. Има обаче някой базови, фундаментални принцип на риск/ритърн, ликвидност и характеристики на активите който не се променят независимо кой на какво мнение е.
Наздраве и успешни печалби на всеки достатъчно инициативен в крайна сметка за да потърси алтернатива за капитала си.
Коментар