If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Алонсо, на този пазар дълго време да се търгуват активи:1 евро за 20 цента(и да пада непрекъснато) - бъди сигурен, че има сериозна фундаментална причина за това, която може би не виждаш, дали са дългове или нещо друго.. Не е така на БФБ - поради липса на ликвидност, излиза голям играч или всички инвеститори вече са купили и няма вече кой, или умните пари още не са се усетили ... забрави ги тези за там, трябва да си пренастроиш мисленето
Прав си! И този който мисли обратното също прав! И този, който мисли че не може и двамата да сте прави и той също е прав
Според мен не може да става база за ставнение между GYC и въпросните две други компании. най-малкото затова, че при Воновиа плащаш 50 цента за евро, докато при GYC e 20, отделно от факта, че воновиа е два пъти по-задлъжняла спрямо собственият си капитал. Вторите пък имат много офис и търговски площи в портфолиото си...
Алонсо, на този пазар дълго време да се търгуват активи:1 евро за 20 цента(и да пада непрекъснато) - бъди сигурен, че има сериозна фундаментална причина за това, която може би не виждаш, дали са дългове или нещо друго.. Не е така на БФБ - поради липса на ликвидност, излиза голям играч или всички инвеститори вече са купили и няма вече кой, или умните пари още не са се усетили ... забрави ги тези за там, трябва да си пренастроиш мисленето
Почти всички европейски имотни компании са мазало ! Вижте също Vonovia и Aroundtown в какво състояние са, вторите дори спряха дивидента мисля !
Според мен не може да става база за ставнение между GYC и въпросните две други компании. най-малкото затова, че при Воновиа плащаш 50 цента за евро, докато при GYC e 20, отделно от факта, че воновиа е два пъти по-задлъжняла спрямо собственият си капитал. Вторите пък имат много офис и търговски площи в портфолиото си...
от положителна страна, ако вземат пак да се сринат цените на имотите, може да имам достатъчно средства за къща в София
По груби сметки един читав апартамент в Лондон или Хамбург през GYC излиза около 100к евро, което ми се струва доста изгодно към момента, при положение че в България е двойно повече, при наполовина по-ниски наеми. Не знам каква ти е визията и прогнозите как ще свърши цялата тази истерия, но мисля че в края на краищата GYC ще се възстанови поне до 20 до 2 години. В щатите положението е същото, но те имат тежката задача да пазвят статута на долара, докато Европа няма тази тежест, а и смятам че много по-бързо ще са принудени да спасяват финасовата си ситема чрез печатане. Вярно е, че цената може да пада още доста, но то нали затова човек не влиза разко с двата крака. Колкото повече падне цената, толкова по-ниска средна цена ще имаме с времето...
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Grand City Properties 6% - подцених кризата с имотите, комбинацията от падащи цени и качващи се лихви. не мисля да продавам или да купувам засега, дълговият профил на този рейт е доста по-добър от повечето в сектора
Мисля че е доста добро попадение на текушата цена. Надявам се да имам възможност някой ден да те почерпя за добрата идея.
Ами от една страна фундаментално нищо не се е променило за да изляза от въпросната компания. От друга преди години когато купих първите си акции в Хермес те също бяха около 1% в онзи момент.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Продадох Cementos Pacasmayo защото търсенето на цимент в Перу е доста зле първите месеци на 2023, 6% загуба. Също продадох Reitmans защото резултатите за тримесечието бяха доста лоши, към 37% плюс за няма и три месеца, но определно изпуснах момента за продажба. Полакомих се, трябва да съм по-консервативен. И така, взех DATA Communications Management, какво мислите? https://ir.datacm.com/wp-content/upl...hareholder.pdf
Добър ръст на продажбите, П/Е към 9, купуват бизнес с горе-долу техния размер сега. Мисля, че може да се удвои цената до 2024
В момента портфейлът е горе-долу така
Агрия 35% (дългосрочно, може да добавя скоро, ако цената се задържи)
Friedman Industries 24% (очаквам супер отчет за Q1, защото цените на стоманата са нагоре с над 70% от ноември - https://tradingeconomics.com/commodity/hrc-steel)
DATA Communications Management 21% - чакам синергии от новия бизнес
Dole 14% - слабият долар трябва да помогне на резултатите
Grand City Properties 6% - подцених кризата с имотите, комбинацията от падащи цени и качващи се лихви. не мисля да продавам или да купувам засега, дълговият профил на този рейт е доста по-добър от повечето в сектора
Христос Воскресе!
Напразно пренебрегваш ТА според мен. Елементарното наблюдение на 21МА и обемите на разпродажбите при RET.A показват, че най-късно на 27.02 би трябвало да излезеш ако не с цялата, то поне с 1/2 позиция.
DCM изглежда отлично засега, не знам на каква цена си ги взел, но също е добре да си подсигуриш профит и да следиш за разпродажби
FRD изглеждат пред пробив докъм 14, аз съм за стоманата, оглеждам KOBE STEEL за покупка
DOLE изглеждат с голям потенциал
GYC може би са стигнали дъно, ще им трябва време да изплуват
Коментар