IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Колеги, може да погледнете и френските банки. Аз съм се спрял на тях, а са и с много добра дивидентна доходност.
    Здрасти Здравко.
    Би ли споделил каква ти е доходността на портфейла (България + чужбина) вкл. дивиденти, за полугодието?
    Доволен ли си от резултата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение

о мерси, ще ги разгледам, и двете не ги бях чувал италианските винаги съм ги избягвал заради правителствения риск с дълга, но специално тези предполагам почти никой не ги следи и съм сигурен че са по-атрактивни от големите
      Колеги, може да погледнете и френските банки. Аз съм се спрял на тях, а са и с много добра дивидентна доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Европейските банки са добър избор. Комерз са в корекция, но драпат нагоре. Може да ротираш към италианските банки като BAMI, BPE, които приключват с корекцията, а Unicredit вече проби нагоре
        о мерси, ще ги разгледам, и двете не ги бях чувал италианските винаги съм ги избягвал заради правителствения риск с дълга, но специално тези предполагам почти никой не ги следи и съм сигурен че са по-атрактивни от големите

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
          Към полугодието съм запазил пропорцията 70% банки 30% имоти, въпреки че се вижда пикът на лихвите е близо, и от макро гледна точка има смисъл идните месеци да увелича дела на имотите.
          Като позиции си остават:
          Банките Deutsche Bank & Societe Generale, които към момента ми се струват най-перспективни, и Commerzbank за диверсификация, въпреки че при последните потенциалът краткосрочно се материализира.

Имотите си остават Wereldhave, разглеждах и Vonovia но още не съм си купил Точно сега мисля че Wereldhave Belgium е доста атрактивно като оценка, наемна доходност около 8.5%, но като ликвидност не е мн добре

Като доходност някъде 11.7%, главно заради Commerzbank & Wereldhave, а и от продажбата на опции.

Занапред пазарите като гледам са на доста високи нива, така че стратегията с продажба на волатилност остава актуална, трябва по сериозна корекция да се държат naked long позиции си мисля
          Хайде успешна втора половина и да се надяваме най-накрая войната да спре, въпреки че на пазарите няма празно и ще измислят нещо друго....
          Европейските банки са добър избор. Комерз са в корекция, но драпат нагоре. Може да ротираш към италианските банки като BAMI, BPE, които приключват с корекцията, а Unicredit вече проби нагоре

Коментар

• Към полугодието съм запазил пропорцията 70% банки 30% имоти, въпреки че се вижда пикът на лихвите е близо, и от макро гледна точка има смисъл идните месеци да увелича дела на имотите.
            Като позиции си остават:
            Банките Deutsche Bank & Societe Generale, които към момента ми се струват най-перспективни, и Commerzbank за диверсификация, въпреки че при последните потенциалът краткосрочно се материализира.

Имотите си остават Wereldhave, разглеждах и Vonovia но още не съм си купил Точно сега мисля че Wereldhave Belgium е доста атрактивно като оценка, наемна доходност около 8.5%, но като ликвидност не е мн добре

Като доходност някъде 11.7%, главно заради Commerzbank & Wereldhave, а и от продажбата на опции.

Занапред пазарите като гледам са на доста високи нива, така че стратегията с продажба на волатилност остава актуална, трябва по сериозна корекция да се държат naked long позиции си мисля
            Хайде успешна втора половина и да се надяваме най-накрая войната да спре, въпреки че на пазарите няма празно и ще измислят нещо друго....
            Last edited by Felbuzz; 01.07.2023, 22:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнение
              Те не изкарват ли ежеминутно своята стойност? Благодаря предварително!
              Не, защото акцията не се търгува на БФБ.

Коментар

• Те не изкарват ли ежеминутно своята стойност? Благодаря предварително!
                Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                  Извинявай, не съм се изразил ясно.
                  Любопитно ми беше на колко лв оценяваш една акция на Соди, та да посочиш колко процента е от портфейла ти при липса на котировки.
                  От годишната справка, която получих от ПФБК по мейл, е 79лв. Явно на такива средни нива се е търгувала през годината.

Коментар

• Извинявай, не съм се изразил ясно.
                    Любопитно ми беше на колко лв оценяваш една акция на Соди, та да посочиш колко процента е от портфейла ти при липса на котировки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                      Как оценяваш Солвей Соди?
                      Ми, не съм им чел скоро отчетите, но не съм имал и такова желание, щото само дивидентите, които съм прибрал спрямо покупната цена, превишават 500% и поради тази причина с тази акция ще си умра и ще я оставя за идните поколения.

Коментар

• Как оценяваш Солвей Соди?

Коментар

• Моят портфейл към днешна дата:
                          RIO-17,85%
                          BSE-14,52%
                          Solvey-13,17%
                          SFA-7,17%
                          ATER-6,8%
                          MONB-2,96%
                          КЕШ- 37,53%

Злато и имоти не включвам. Кеша, също мислех, но повечето го добавят.

Коментар

• Твмата за Оптимизма на БФБ нещо е бъгната..... та исках да отбележа, че Софикс вече 7 сесии е ня зелено.... по бичо от това няма как да е, ъп до 750 е много вероятен!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Дивидентът при Grand City падна, но като експерт Пандата може ли да ни светне дали принципно върху него има удръжки или шашмят като Воновиа?

И за да съм в крак с темата - 1,2% от портфейла; няколкостотин парчета от упражнени путове на цена 7,4.
                              базирани са в Люксембург, би трябвало да е 15% данъкът върху дивидента, не че има значение за тази година

Due to macro-economic uncertainty, the company will not pay divided for 2022.
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Дивидентът при Grand City падна, но като експерт Пандата може ли да ни светне дали принципно върху него има удръжки или шашмят като Воновиа?

И за да съм в крак с темата - 1,2% от портфейла; няколкостотин парчета от упражнени путове на цена 7,4.

Коментар

Working...
                                X