IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

Бе, чей и аз да те питам като мечка, - ти най-накрая отърва ли се от тоз прекомерно тежък камък на шията, наречен Атера ?
    Е, чак пък воденичен камък.... Акцията си е добра.
    Но за това, което ме питаш по същество - Да, отдавна (сравнително) - още на около 2,20 продахох. Така де - все още имам, но са малко бройки - така от сантимент. Но не съм съгласен с класификацията ти - просто не ми харесаха резултатите през 2017-а и тренда като цяло и предположих какво ще се случи. Но за мен компанията си е добра, просто момента не беше добър....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Подобни бяха тежестите на банките и в началото на годината Ван. Просто цяла година /а и преди това/ си ги стискам и упорито вярвам че ще излязат
      В края на 2007-ма Монбат се беше издул до 61% тежест в портфейла ми... Това е над допустимата ми граница, която съм приел за 50% мах., но понякога харесвана от теб акция расте наудържимо, а на теб все не ти се продава, защото вярваш че има още потенциал.. Еми взех си някакъв урок тогава и гледам вече да не се влюбвам така в акция, но дали съм го научил, времето ще покаже..
      Успех на теб и всички БФБ - биците през 2020!

п.п. Мога да добавя и друг интересен факт.. Експозицията ми към акции е на 150% /мах допустимата по моите правила/, т.е. 50% репа върху собствения капитал... както вече споменах - ДО Козирката в акции!
      Хехе, и аз съм минавал 50 %, даже и сега ми минава през ума от време на време, ама се сдържам....

Респект и за това с Репата ! Още по-голям респект за процента им спрямо СК !!! 50 % репо си е заемане на много серизона позиция.

На какъв лихвен процент ползваш финансирането ? Аз миналата година го обмислях варианта, че не ми се продаваха акции за да купя едни други... но като чух цената и се отказах.... Естествено моето инвестиране и много по-консервативно и съотношението потенциална печалба/лихви е доста по-лошо от това при теб, но все пак ми е любопитно колко процента си убеден, че можеш да избиеш когато инвестираш....

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Батя, интересен портфейл. Признавам си, че винаги съм си мислел, че си по-концентриран в позициите, но явно и ти си прилично диверсифициран, което е добре.

Пожелавам ти успех през 2020 г. Искрено ! (дори да съм спорил с теб понякога в една от темите), винаги съм се радвал на успехите на инвеститори, които изкарват пари и най-вече такива с по-нестандартни и смели залози. Така че ти стискам палци, както и на Всички други съфорумци !!!

Би ли споделил, какви ти бяха тежествите на двете банки (FIB и CCB) в началото на 2019 г.
        И ако може още един принципен въпрос на тема концентрация/диверсификация - колко е най-големия относителн дял, който си достигал по една позиция като дял от порфейла до момента ?
        Бе, чей и аз да те питам като мечка, - ти най-накрая отърва ли се от тоз прекомерно тежък камък на шията, наречен Атера ?
        Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• CENHL 2,24%
          CCB 4,17%
          BREF 7,56%
          UBBBF 0,38%
          ATERA 14,88%
          CHIM 3,48%
          FIB 5,84%
          SOFCOM2 11,80%
          SFTRD 6,76%
          0EA 28,96%
          6SOP 11,62%
          кеш - 3%

айде и аз барабар петко с мъжете ей го протофеля......доходност около +12% (капиталова и дивидентна) без да отчитам и още + 10% от физическото жълто което е още около 25% от сичко по горе.......

дай боже повече през 2020

Коментар

• Тази година (и то в края) леко “живна” портфейлчето ми. Без DOVUHL, без FIB, без SOFCOM, без Алтерко и т.н., но “натоварен” с 1/3 TRACE финиширах на 6,8% обща доходност (3,7 капиталова + 3,1 дивидентна). Надявам се и го желая на всички нас, изстрадали БФБ-инвеститори 2020 г. да е по-добра и успешна!
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Ето го и моето портмоненце)
              4CF / CCB 19,24%
              6C4 / 6C4 14,75%
              3CZ / 3CZ 10,02%
              T57 / TRACE 9,87%
              BSO / BSO 9,35%
              5ODE / ODES 9,53%
              5DOV / DOVUHL 9,93%
              FIB / 5F4 9,23%
              КЕШ 8,08%
              доходност 1,5% ) направих доста промени ) през годината ) , но бива )

за таз година да се надяваме на повече )
              Успех на всички през новата 2020г!
              Last edited by Майната; 02.01.2020, 13:23.
              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Батя, интересен портфейл. Признавам си, че винаги съм си мислел, че си по-концентриран в позициите, но явно и ти си прилично диверсифициран, което е добре.

Пожелавам ти успех през 2020 г. Искрено ! (дори да съм спорил с теб понякога в една от темите), винаги съм се радвал на успехите на инвеститори, които изкарват пари и най-вече такива с по-нестандартни и смели залози. Така че ти стискам палци, както и на Всички други съфорумци !!!

Би ли споделил, какви ти бяха тежествите на двете банки (FIB и CCB) в началото на 2019 г.
                И ако може още един принципен въпрос на тема концентрация/диверсификация - колко е най-големия относителн дял, който си достигал по една позиция като дял от порфейла до момента ?
                Подобни бяха тежестите на банките и в началото на годината Ван. Просто цяла година /а и преди това/ си ги стискам и упорито вярвам че ще излязат
                В края на 2007-ма Монбат се беше издул до 61% тежест в портфейла ми... Това е над допустимата ми граница, която съм приел за 50% мах., но понякога харесвана от теб акция расте наудържимо, а на теб все не ти се продава, защото вярваш че има още потенциал.. Еми взех си някакъв урок тогава и гледам вече да не се влюбвам така в акция, но дали съм го научил, времето ще покаже..
                Успех на теб и всички БФБ - биците през 2020!

п.п. Мога да добавя и друг интересен факт.. Експозицията ми към акции е на 150% /мах допустимата по моите правила/, т.е. 50% репа върху собствения капитал... както вече споменах - ДО Козирката в акции!
                Last edited by Батя; 02.01.2020, 09:57.

Коментар

Чудесен Декември! В началото му годишната ми доходност светеше в червено на -10%, но благодарение на ралито по някой позиции в последните седмици, приключих годината на задоволителните с оглед обстановката на БФБ +4%
                  Влизам в 2020 натопорчен до козирката с акции и със следната структура на портфейла:
                  FIB 26,8%
                  CCB 9,1%
                  DOVUHL 8,8%
                  AGR 6,4%
                  ...............
                  ........

Коментар

• Тази година много успешно представяне +30%, и то благодарение на декември. Преди декември бях около нулата. Натоварил съм каруцата, да видим каква ще е 2020.

Коментар

Чудесен Декември! В началото му годишната ми доходност светеше в червено на -10%, но благодарение на ралито по някой позиции в последните седмици, приключих годината на задоволителните с оглед обстановката на БФБ +4%
                      Влизам в 2020 натопорчен до козирката с акции и със следната структура на портфейла:
                      FIB 26,8%
                      CCB 9,1%
                      DOVUHL 8,8%
                      AGR 6,4%
                      BOARD 5,8%
                      KZ 5,0%
                      CHIM 4,4%
                      TRACE 4,2%
                      SKK 3,8%
                      AKTIV 3,5%
                      MONBAT 3,2%
                      BSO 3,1%
                      GAGBT 2,4%
                      TBIRE 2,2%
                      TOPL 2,1%
                      HIKA 2,0%
                      Имвенчър І КДА 1,6%
                      FPP 1,6%
                      BTH
                      Непублични и спекулативни
                      0,7%
                      3,3%
                      Много акции Успех през 2020!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Защо мислиш че потенциала пред БНП Париба е по-малък от Сосиете Женерал? Аз ги следя, и ако по някаква причина цената върне на 40-42 евро, ще мисля за вход. Би ли споделил повече за въпросните банки, тъй като виждам че си запознат, а аз ги следя основно като цена само...
                        о със сигурност не съм правил задълбочен анализ на френските банки, по-скоро сравнявах немците - много зле и без дивидент - със французите - по скъпо но пък има дивидент но ако погледнеш bnp paribas са с tangible NAV 68.7 и се търгуват на 52.8, т.е. 0.77 P/tangible book value. societe generale са с tangible NAV 55.5 и цена 31 евро - т.е. при същия p/tangible nav дава цена 42 евро за societe. Сега вече влият хилядите други фактори - bnp имат по-добра възръщаемост последната година, но пък вече са и с по-нисък CET 1 капитал - 12% за bnp спрямо 12.5% за societe. А при отрицателна лихва 0.5% на капитала колкото повече капитал имаш толкова по-малка рентабилност показваш. Но дори да приемеш че дългосрочно societe ще правят 20% по-ниска възвръщаемост пак цената идва 42/1.2 = 35 евро а не 31. тези компании са прекалено големи да се анализират винаги може да изгърми нещо което последно очакваш...

Коментар

• Чудесен Декември! В началото му годишната ми доходност светеше в червено на -10%, но благодарение на ралито по някой позиции в последните седмици, приключих годината на задоволителните с оглед обстановката на БФБ +4%
                          FIB 26,8%
                          CCB 9,1%
                          DOVUHL 8,8%
                          AGR 6,4%
                          BOARD 5,8%
                          KZ 5,0%
                          CHIM 4,4%
                          TRACE 4,2%
                          SKK 3,8%
                          AKTIV 3,5%
                          MONBAT 3,2%
                          BSO 3,1%
                          GAGBT 2,4%
                          TBIRE 2,2%
                          TOPL 2,1%
                          HIKA 2,0%
                          Имвенчър І КДА 1,6%
                          FPP 1,6%
                          BTH
                          Непублични и спекулативни
                          0,7%
                          3,3%

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Поздравления! Голяма експозиция, но и добри попадения! Странно звучи, но аз си мисля, че тези двете имат всички шансове да са top pick и 2020г.

Успех и през новата година!!!
                            след като видим цените на увеличени на капитала...може

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Поздравления! Голяма експозиция, но и добри попадения! Странно звучи, но аз си мисля, че тези двете имат всички шансове да са top pick и 2020г.

Пълнех си и чаках.Вярвах, че пазара ще почне да мисли както мен рано или късно
                              Здраве, късмет и успехи през 2020!!!
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                +26,20% заради Доверие и Алтерко, с обща тежест към 73% и то заради последните месеци.Иначе доста време бях на минус или около нулата.

Коментар

Working...
                                X