Първоначално изпратено от Key Ru
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Last edited by Black and white cat-foot; 13.01.2023, 12:02.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Ами всъщност, да! Струва ми се, че участниците във форума в голямата си степен са хора, които поемат по-голям риск в това да инвестират в еденични акции търсейки по-голяма доходност от диверсифицирано портфолио на индекс.
Има двама-трима, които споделят, че в портфейлите им има по една-две акции, но тези акции са по-скоро игра на сигурно, отколкото билет за лотарията, който да донесе 500%.
Assen123, ако някой ти даде идеи, ще се развали магията. Съкровищата са орисани да бъдат скрити и пазени в тайна
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеДронамикс и алтерко
Само в криптото,но трябва и добър вход.Такъв прозорец ще се отвори през 2023Last edited by petrg5s; 13.01.2023, 09:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеМомчета понеже давате тук идей за по 500% доходност за 2-3 години - дайте конкретно някоя акция? Само да не е меме акцията на Бед Бат и т.н.
Някой като почне да повтаря мантрата за кеша и инфлацията сериозно се чудя - какви портфейли имате? По на 100% инвестирани сте в 24/7 ли? Ако нямаш кеш как купуваш акция или каквото там си решил да инвестираш когато:
1. намериш нещото
2. нещото е на справделива /колкото и да е относително/ цена
А и още нещо - нарича се каунтър парти риск. Пожеалавам ви да не се сблъскате в първо лице.
Коментар
-
Ще започна с това, че при кеша и златото със сигурност няма как да имаме такава голяма доходност, каквато могат да ни донесат акциите. За справка историята на капиталовите пазари. Който иска да инвеситира в тези прекрасни активи, му пожелавам успех!
Относно акциите, които могат да донесат, голяма доходност в следващите 2-3 години и аз искам да ги знам! Цитираната акция за мое огромно удоволствие е част от портфейла ми от преди повече от 3 години. Но аз, предполагам както и колегата, който сподели успеха си при покупката на имот, не съм очаквал такова развитие на цената. Сигурен съм, че никой преди Ковид кризата не е и мислил, че след 2-3 години ще има такава голяма инфлация, която реално допринесе за 45% ръст на имотите през последната година. Също както най-вероятно не съм очаквал Алтерко да влезе в Софикс, да излезе на Франкфуртската борса и да изтъргува там 2% от капитала за една година, да вземат Волфганг Кирш в компанията, да придобият чужда компания и т.н., и всичко това в комбинация с просто очакваните от мен ръстове на продажбите. За 3 години от 4лв на 22лв и няма да скрия, че влизайки в тази компания през 2016г. не съм очаквал да е на тази цена днес. Ако погледнем таргетите на компанията за стойност на акцията към края на 2025г е 55 Евро от днешните 11 Евро, ето една компания, която може да донесе голяма доходност, ако нещата се случат по предначертания план.
Що се отнася до парите, не знам как е при колегите, аз имам работа, която ми носи доходи и регулярно отделям от тях за инвестиране. Имам резерв, който е за непредвидени ситуации, ясно е, че губи ама това не са пари за инвестиране, а за други неща. Има и дивиденти, които също се реинвестират.Last edited by Key Ru; 12.01.2023, 23:31.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Момчета понеже давате тук идей за по 500% доходност за 2-3 години - дайте конкретно някоя акция? Само да не е меме акцията на Бед Бат и т.н.
Някой като почне да повтаря мантрата за кеша и инфлацията сериозно се чудя - какви портфейли имате? По на 100% инвестирани сте в 24/7 ли? Ако нямаш кеш как купуваш акция или каквото там си решил да инвестираш когато:
1. намериш нещото
2. нещото е на справделива /колкото и да е относително/ цена
А и още нещо - нарича се каунтър парти риск. Пожеалавам ви да не се сблъскате в първо лице.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
значи s&p е мръднал някакви 20% и ти ми казваш, че съм можел да си 5х-на парите с лесното решение да инвестирам в правилните акции? ето така ми звучи на мене
Това което написах бе в отговор на коментара Ви за златото и кеша. Безкрайно съм съгласен с колегата за тези две инвестиции. Кеша просто няма да го коментирам. Златото в края на 2011 е на по-високи стойности от днешните. Бих се чувствал страхотно да имам един актив за 11 години и да съм на нула от него!
Що се отнася до имота, от думите Ви оставам с впечатление, че това е жилището, в които живеете, така ли е?
- 1 like
Коментар
-
значи s&p е мръднал някакви 20% и ти ми казваш, че съм можел да си 5х-на парите с лесното решение да инвестирам в правилните акции? ето така ми звучи на мене
"I was such a fucking pussy when Bitcoin broke, Richard. If I had the balls, I'd have put every penny I had into that shit five years ago, watched it go up, up, up, up, up and then pulled out right before it all came crashing down again. I mean, Jesus, why didn't I do that?"
https://siliconvalleyism.com/silicon...ote.php?id=848
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Не знам как Ви звучи 650 Евро преварнати в 314бр акции на компания на цена 4,04лв на 13 Януари 2020, които днес струват 3490 Евро....
"I was such a fucking pussy when Bitcoin broke, Richard. If I had the balls, I'd have put every penny I had into that shit five years ago, watched it go up, up, up, up, up and then pulled out right before it all came crashing down again. I mean, Jesus, why didn't I do that?"
https://siliconvalleyism.com/silicon...ote.php?id=848
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 3 Харесвания
Коментар
-
Софикс е нагоре с 6% за последните 3 години, златото се е качило с 22% в лева, цените на жилищата са двойни. Апартаментът който си намерих за 650 евро на квадрат през 2019 в окей състояние, сега в съседния вход продадоха един на шпакловка и замазка за 1,300 и то при положение че ремонтите сега струват майка си и баща си. Ето това ни кара
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Не ти вярвам...а доверието къде ти е...Last edited by аl4en; 12.01.2023, 14:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
При мен не е достъпен тоз линк, Затворихте ли анкетата
Топ 10 поскъпващи акции за 2023 година на Форума на ИнвесторБГ
пп - линка във временен резултат работи. Вече е окончателен резултатМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от аl4en Разгледай мнениеИнв злато и кеш... 50 на 50... ще чакам да видя какво ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от аl4en Разгледай мнениеИнв злато и кеш... 50 на 50... ще чакам да видя какво ще стане.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Винаги съм се чудил на такива хора. Пред очите ни много хора забогатяха с акции /доходност в пъти/, а все още някои залагат на кеша и златото. Още по-трагично е при недвижимите имоти... Кое ви кара да НЕ инвестирате в акции?
Last edited by Black and white cat-foot; 12.01.2023, 06:15.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар