If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
дам добре върви, въпреки че когато златото се срина на 1200 бях на около -5%
разгледах също няколко сребърни компании, но всички ми се виждат ужасно надценени. също няма много опции за изцяло сребърни компании защото повечето се добива в комбинация с други метали като олово, цинк или злато
също разгледах няколко които се занимават с платина и цинк но засега съм пас
платина - 80% идва от южна африка, в края на месеца трябва да преговарят заплати и може да стане грозно, миналия път през 2014 стачкуваха с месеци, но цената на метала почти не мръдна. няма много опции като компании извън южна африка, гледах една в сащ но е пълна скръб. от друга страна pan african имат малка експозиция към платина и въглища
цинк - няколко големи мини затварят и nevsun скоро започват добив в еритреа, но много от търсенето идва от китай и от друга страна в индустрията може да бъде заменен от други материали, което може лесно да ограничи търсенето
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
току що заредих нови акции ще постна международния портфейл след края на сесията
Моят портфейл също ще претърпява някои промени, но не са приключили още и ми трябва още време, но бърза работа нямам в тази насока
Продаде ли розата или държиш от нея?
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар