If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Разбирам ви че искате да изглеждате значими в очите на останалите, но или го правете както трябва или въобще не го правете. Просто публикациите за портфейлите ви по този начин не струват пукната пара.
Айде стига вече с тези евтини номера! Защо да дам пример?! Да не би да съм си пуснал портфейла?! Вие не се ли научихте, че това, което правите не е правилно? Няма как да сложиш знак за равенство между всички портфейли, а вие точно това правите, като не обявявате стойността на всеки портфейл. Не виждате ли фондовете, че обявяват стойността на портфейлите? Вие защо не го правите? Каква стойност има мнение от сорта на: 50% акция Х и 50% кеш? Такова мнение има стойност = 0
Айде стига мрънкане, защо не сме пускали стойността на портфейла след всеки пост. След като ти не си си пускал портфейла, какво правиш в темата? Темата е за портфейли и мнения за портфейли, а не за дребни заяждания и злоба. Никой не е длъжен да си пуска нито стойност, нито портфейл, всичко е по желание. Не мисля че трябва да ти се обяснявам, най-малкото за да не спамим темата, но се спрете вече...
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
дай личен пример
Айде стига вече с тези евтини номера! Защо да дам пример?! Да не би да съм си пуснал портфейла?! Вие не се ли научихте, че това, което правите не е правилно? Няма как да сложиш знак за равенство между всички портфейли, а вие точно това правите, като не обявявате стойността на всеки портфейл. Не виждате ли фондовете, че обявяват стойността на портфейлите? Вие защо не го правите? Каква стойност има мнение от сорта на: 50% акция Х и 50% кеш? Такова мнение има стойност = 0
( компания ) (процент от портфейла)
Софарма имоти АДСИЦ - 35,10%
Корадо България - 10,53%
Фонд за недвижими имоти България - 10,45%
ХЕС- 8,60%
Софарма трейдинг - 8,17%
Стара планина холд - 4,75%
Булгартабак - 4,00%
Спиди - 3,31%
Албена - 2,70%
Елана агрокредит - 2,26%
Монбат - 2,17%
М+С Хидравлик - 2,08%
Адванс - 1,75%
ПИБ - 1,50%
Софарма - 1,32%
Дружба стъкларски заводи - 0,66%
Фазерлес - 0,62%
Портфейлът ми е почти същия отпреди 2 месеца, като разликите идват в голяма степен от движенията на цените на акциите. Корадо ми излиза на втора позиция, изпреварвайки ФНИБ, тъй като реинвестирах дивидента, а и цената удари тавана след отчета за второто тримесечие и удвоената печалба. Смятах да си допълня още малко преди да гласуват "подарените акции", но при тия цени ще мисля до последно. ХЕС също изпреварва Софарма трейдинг с малко, като там положението е същото, реинвестиран дивидент, и ръст в цената. Надолу няма някакви по-големи движения. Чакам още доста дивиденти, като смятам да ги инвестирам всички, като набелязаните ми компании са: Софарма, Софарма трейдинг, Стара планина или Арома. Много се двоумя дали да не продам Албена, но засега по-скоро смятам да ги запазя и да следя отчетите. Булгартабак също ми е руска рулетка, като там или ще се спечели много, или ще се продават на безценица според мен... Ръста при ФНИБ продължавам да го чакам, и започвам да се чудя ще дойде ли въобще Мнението ми не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа, а е мое лично мнение, и отразява моите очаквания и прогнози. Успех на всички...
За много хора влизане в позиция е над 50 хилки ($ или EUR). И все пак всичко зависи от големината на портфейла. Другото е само игрички и забава дали сме уцелили тренда.
950 бройки Газпром и 290 ВР скромно, но с идеята за развитие.
нагувичил - за мен означава - купил акции от компанията за поне 200 хилки - т.е. много
но тук дали е така?
За много хора влизане в позиция е над 50 хилки ($ или EUR). И все пак всичко зависи от големината на портфейла. Другото е само игрички и забава дали сме уцелили тренда.
Коментар