IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
    Да не говорим какво става при 1CZ И 3CZ
    Всеки сам си решава какво да си прави с парите си
    Е то при много ще е забавно. Но пак зависи от стойността на портфейла, позициите в него, ПФ (дали няма да те изпреварят), а така също и от това дали ти пука.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Точно така: 2007 г. затваряне на 8 позиции навън ми отне 10 мин. А на БФБ не се получи нищо.
      Да не говорим какво става при 1CZ И 3CZ
      Всеки сам си решава какво да си прави с парите си

Коментар

Сега не им дреми но дойде ли кризата ако са на вън броят до 5 и всичко е затворено на БФБ не ми се мисли
        Точно така: 2007 г. затваряне на 8 позиции навън ми отне 10 мин. А на БФБ не се получи нищо.

Коментар

Сега не им дреми но дойде ли кризата ако са на вън броят до 5 и всичко е затворено на БФБ не ми се мисли
          Точно това е. Е, който е нагувичил яко секси компании на БФБ, може пък да реши да не бяга, дори при сериозен спад, а само да донагувичва? А представяш ли си - Лобосов - ако ПФ решат да бягат?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
            Четох, четох и разбрах, че за тези с малките портфейли размера няма значение, а на тези с по-големите портфейли, не им дреме за тези с по-малките.

Коментар

• Четох, четох и разбрах, че за тези с малките портфейли размера няма значение, а на тези с по-големите портфейли, не им дреме за тези с по-малките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                Абе защо не проумеете, че залога е важен бе, хора?! Няма как да има равенство между залог от 1000 лева и залог от 100 000 лева, а вие точно това се опитвате да направите като казвате, че размера на портфейла няма значение. Тва е все едно аз да се сравнявам с Бъфет Звучи смешно, нали? На борсата големината има значение.
                Естествено, че има значение. Както каза колегата по-долу и двете са от значение. Но е много важно също с колко кеш разполагаш и какъв процент от него ти е на бфб. Ако някой има 20 хиляди вложени на бфб и това са му всичките пари е по-рисков от някой вложил 200 бона, а в банката има 5 милиона. Това ми е идеята. Ама това е безмислено, защото никой няма да напише с какво благосъстояние разполага.

Коментар

• Абе защо не проумеете, че залога е важен бе, хора?! Няма как да има равенство между залог от 1000 лева и залог от 100 000 лева, а вие точно това се опитвате да направите като казвате, че размера на портфейла няма значение. Тва е все едно аз да се сравнявам с Бъфет Звучи смешно, нали? На борсата големината има значение.
                  Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

А ако пък искаш да разпродадеш примерно портфейл на стойност 500 000 лева с 2-3 слабо ликвидни позиции си е направо умирачка
                    Точно това големият проблем е - и аз се чудя на самонадеяната храброст на някои колеги, да набримчат 0.4-0.5 КБ на БФБ в малко на брой позиции при туй. Аре - Здравко е по-диверсифициран така да се каже - ама например Форти - че той ако реши да излиза от основното си позиция, ще срине акцията поне с 48%.

По дяволите - като се срина Трейдингът преди неособено отдавна - с около например 60-70 стинки - и като видях обемите, осъзнах, че дори аз бих могъл да причиня сътресения в една съвсем уж не толкова нисколиквидна позиция... а ако Форти реши да кешира - и ако чужд инвеститор гледа: сигурно ще си помисли че билкари-терористи са подпалили всички складове на Трейдингът и са разстреляли с шмайзери г-н Димитров и целият мениджърски състав - баси.
                    И какво става тогава с "капиталовата доходност", щом не можеш да се възползваш от нея?

Затуй - по-добре - навън - особено за хора с по-сосни портфейли - а вече и за дивидентаджии.

Апропо - защо казвате на бимбериците: "хилки"?
                    Last edited by Императорът; 02.08.2017, 10:50. Причина: Хилки?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Истината е че и двете са важни.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Не сте прави. За един човек 200 бона може да са нищо, за друг 5 хилки са му всичките пари. Така, че размера на портфейла сам по себе си не значи нищо. Много по-важни са процентите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                          И другото, което искам да добавя, на нашата умряла борса едни 5хил лесно се инвестират, но ако решиш да наместиш 200хил е много по трудно.
                          А ако пък искаш да разпродадеш примерно портфейл на стойност 500 000 лева с 2-3 слабо ликвидни позиции си е направо умирачка
                          Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• И другото, което искам да добавя, на нашата умряла борса едни 5хил лесно се инвестират, но ако решиш да наместиш 200хил е много по трудно.

Коментар

• Разбира се, че размера е от голямо значение защото, ако вкараш някъде 5хил лв и загубиш 10% или дори 50% не е толкова страшно, но при инвестиция от 200хил един спад от 10% води до сериозна загуба.

Коментар

• Целите на всеки от нас са различни, а различни са и пътищата за постигането им.
                                Тук си пишем разни проценти, но всеки ги оценява различно.
                                Както писаха колегите - 4-5 хилки можеш да рискуваш навсякъде в проби, но примерно 200 хилки едва ли ще ги бухнеш където ти падне.

Коментар

Working...
                                X