Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
прекалено е неморален бизнеса за моя вкус
Блеки, ти да не си някакво либерастче....
За мен няма нищо по нормално и морално ( при това и печелившо) от бизнес помагащ на държавата да се справи с най големия обществен боклук.
Коментар
-
Най-после пъкна новото платформа на Евро финанс - и аз преборих с нея - по-точно - пребори я компютърният човек на Евро финанс.
Като за начало - изпълних около двегодишните си намерения и се понагувичих с Rio Tinto. Дано върже - решил съм засега да наблегна на могъщи компании, разположени колкото се може - както се казва: "нагоре по течението". Предвиден е сосен шестмесечен дивидентец от - мисля - 1.23 Бабета.
Обичам британски компании - по-после ще гледам да се понагувича и с BHP Billiton.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Aз заглеждам тия, ма не съм натиснал още спусъка.
p/ffo около 8, дивиденти над 9%, заедно с още едно другарче ( cxw) са почти монополизирали пазара.
А пазар за пандизчии особено щатите винаги има, няма цикли, няма криза...даже при криза е по голям.
Черния маймун без малко да ги анихилира в края на мандата си, ама вече е аут, хоризонта е по бял...
https://finviz.com/quote.ashx?t=GEO&ty=c&ta=0&p=mdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Много разходи за лихви и амортизации.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениедобавих aircastle, че последните два дни направо ги потрошиха. на 20.5 с идея за продаване на около 24
p/ffo около 8, дивиденти над 9%, заедно с още едно другарче ( cxw) са почти монополизирали пазара.
А пазар за пандизчии особено щатите винаги има, няма цикли, няма криза...даже при криза е по голям.
Черния маймун без малко да ги анихилира в края на мандата си, ама вече е аут, хоризонта е по бял...
https://finviz.com/quote.ashx?t=GEO&ty=c&ta=0&p=m
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениедобавих aircastle, че последните два дни направо ги потрошиха. на 20.5 с идея за продаване на около 24
Ако отиграваме тази година повишаващи се лихви и нов данъчен закон, не е ли кандидат за къси?
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
От това малко червено човече нищо не очаквайте. Както едно време опищя орталъка, че ТБ Биохим АД иска Свилоза АД да си връща кредитите/каква нагла банка!/, така и сега си изми ръцете с някакво директорче и си прецака работниците. Коментара на Пандата е много точен.
https://finviz.com/quote.ashx?t=FBR&ty=c&ta=1&p=d
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Ако не се лъжа изказването беше че в него момент и на свободния пазар не е намерил желаните количества в предвид високото търсене,не помня да се е говорело за цена......а може и замисъла да е бил друг няма как да знаем точно
- 3 Харесвания
Коментар
-
Тогава защо предпочита да спре работа вместо да купува от свободния пазар? Може и от Румъния да внася ако иска, ама не го прави нали
Коментар
-
Не съм сигурен че не желае да купува на свободния пазар защото цените високи и предприятието вяче няма да може да е конкурентноспособно спямо останалите,за мен е абсурдно.
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 4 Харесвания
Коментар
-
- моментна либса на суровина - това се случва редовно на свилоза и забележи че не смеят да купуват на свободния пазар защото цените били високи, т.е. не са конкурентни ако не им доставят държавните дружества, които от своя страна не дават достатъчно суровина
- прекрасни перспективи и възходящ тренд на целулозата - такъв силен ръст на цената последните 20 години е имало само през 2009/10 и след това има спих в продължение на години - отне 7 години за да се стигне отново онова ниво. А световното търсене се крепи само от Китай и една криза там ще спихне пазара а ла 2009 когато Свилоза спря работа заради ниските цени
- емоционални - има го и това защото Дачев се показа в много лоша светлина. Орязал бонусите за работниците, някой друг му е виновен и новината за спирането се появи в Труд две седмици преди да се обяви на борсата. Това си е ужасно некоректно и към акционери и към работници откъдето и да го погледнеш.
https://www.dnevnik.bg/biznes/2017/1...ce_view=mobile
Дачев допълни, че преди непредвиденото спиране, заради липса на суровина, годината за "Свилоза" е била много силна и бонусите са щели да бъдат от по 1000 лева.
не искам да подкрепям компания, която така се гаври със служителите си
Много ясно че ще иска да купува от държавните предвид ниската цена,има подписани договори.Щом има такава възможност естествено търябва да се стремиш да я използваш че да спечелиш повече,съвсем нормално.Не съм сигурен че не желае да купува на свободния пазар защото цените високи и предприятието вяче няма да може да е конкурентноспособно спямо останалите,за мен е абсурдно.Просто не искат да изпускат по-сладкия кокал.
За Китай и възможността да е краткотраен тренда на цената добре,макар че той тепърва се развихря и няма обратни индикации.Новият завод ще им даде конкурентно предимство за региона ,както и евентуални по добри бъдещи прчалби предвид по голямата добавена стойност и по-ниска консумация на дървесина
Коментар
-
Ти кажи защо продаде Свилозата ни в клин ни в ръкав по средата на развитието си само заради моментна либса на суровина, прекрасни перспективи и възходящ тренд на целулозата .......така и не разбрах съобреженията по-скоро са емоционални според мен?Какъв негативен според теб сценарий ще се развие,мисля ,мисля и не мога да си представя......?
- прекрасни перспективи и възходящ тренд на целулозата - такъв силен ръст на цената последните 20 години е имало само през 2009/10 и след това има спих в продължение на години - отне 7 години за да се стигне отново онова ниво. А световното търсене се крепи само от Китай и една криза там ще спихне пазара а ла 2009 когато Свилоза спря работа заради ниските цени
- емоционални - има го и това защото Дачев се показа в много лоша светлина. Орязал бонусите за работниците, някой друг му е виновен и новината за спирането се появи в Труд две седмици преди да се обяви на борсата. Това си е ужасно некоректно и към акционери и към работници откъдето и да го погледнеш.
https://www.dnevnik.bg/biznes/2017/1...ce_view=mobile
Дачев допълни, че преди непредвиденото спиране, заради липса на суровина, годината за "Свилоза" е била много силна и бонусите са щели да бъдат от по 1000 лева.
не искам да подкрепям компания, която така се гаври със служителите сиLast edited by Black and white cat-foot; 26.01.2018, 10:00.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар