IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Панда, Ferrovial? Имат камара кеш и отдавна не са били толкова евтини. Гледам взимат на концесия бая неща. Струват ми се прекалено евтини. Нямам позиция, защото не мога да намеря достатъчно информация за толкова завързана компания

... а, и вече се търгуват и в САЩ.
    нагоре с 21% за година и п/е от 40. по-скоро бих добавил още Flow Traders, вчера изкъртиха

https://www.tipranks.com/news/compan...4q-and-fy-2024
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Панда, Ferrovial? Имат камара кеш и отдавна не са били толкова евтини. Гледам взимат на концесия бая неща. Струват ми се прекалено евтини. Нямам позиция, защото не мога да намеря достатъчно информация за толкова завързана компания

... а, и вече се търгуват и в САЩ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Благодаря колега, Аз не ползвам туитър, нещо така и не ме грабна тази платформа.

Пак погледнах набързо компанията и продължава да не ме кара да я погледна по-задълбочено, да има трима анализатори които дават оценка за ръст на компанията, ама печалбата (EPS) за миналата година спада, за тази прогнозата е да е още по-ниско при леко увеличение на приходите. Да дълга е относително добър, ама ROIC нито е забележителен, а същевреминно и спада... Успех Ви желая, дано да съм разгледал прекалено повърхностно и да не съм видял нещо, което може да подобри резултатите.
        Мда, тази година не се очаква нищо специално - 26-30 милиона печалба. Но за малко над 200 милиона капитализация си е ок, целя се повече във валю отколкото растеж
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• За инвеститори с апетит към хазарта ;-)
          DE000A35JS40 CLIQ
          CLIQ DIGITAL

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            ...
            Благодаря колега, Аз не ползвам туитър, нещо така и не ме грабна тази платформа.

Пак погледнах набързо компанията и продължава да не ме кара да я погледна по-задълбочено, да има трима анализатори които дават оценка за ръст на компанията, ама печалбата (EPS) за миналата година спада, за тази прогнозата е да е още по-ниско при леко увеличение на приходите. Да дълга е относително добър, ама ROIC нито е забележителен, а същевреминно и спада... Успех Ви желая, дано да съм разгледал прекалено повърхностно и да не съм видял нещо, което може да подобри резултатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pazderkov Разгледай мнение

Здравейте!
              И на мен ще ми е любопитно да споделите малко повече за очакванията си от тази компания, както и какво харесахте в нея.
              Продажбите и EBITDA изглеждат супер на пръв прочит. Дивидентът също не е за пренебрегване.
              Цената е в сериозно плато от около година. Какво очаквате, че ще катализира потенциален ръст?
              Имат добра история на придобивания, 2023 е била необичайно силна заради недостиг на пазара с хладилни кораби дето ползват и това дава допълнителни приходи. Общо взето идеята ми е - сносен дивидент, добър ръст през годините включително пандемията, сравнително нисък дълг и P/E под 10. Продажба при нова силна година с недостиг на капацитет при корабите, допълване при слаби резултати като през 2019. При липса на промяна във фундамента, предполагам бих продал на около 16
              Last edited by Black and white cat-foot; 06.02.2025, 10:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, много ми е интересно къде ги намирате тези каомпании? Колко информация сте разгледали, за да стигнете до тази компания? От едно известни време разцъквам компаниите от Ръсел 2000 и нищо ни ми харесва, а как се стига до някаква компания в Италия, какви масиви гледате? От 5 минутния чек не ме грабва, за да я разгледам по-задълбочено, но искрено Ви желая успех!
                De La Rue мисля че покрай една статия в Motley Fool. Orsero в туитър, четох отчети, новини, прогнози и ми харесаха на тази цена

https://x.com/dipinvest/status/1884540451769729359
                Which European small-cap with a high insider position and low valuation do you find most compelling right now? I like Orsero and Olvi for the coming years.

Коментар

Изцяло излязох, взех малко Orsero в Италия. Дистрибуция на плодове, П/Е 8х
                  Тук няма да те последвам. P/e 8 за такова нещо не е толкова евтино. Да отиде на 16 е фантастика някаква. Не това ме спира обаче, а липсата на дори минимална ликвидност и на гарантиран под, какъвто реално имаме при dlar. Освен, ако не си наясно с някакъв конкретен катализатор, такива валю предложения с лопата да ги ринеш.

Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Ако дистрибутират и нещо друго към плодовете, мисля че компанията има потенциал
                  И зарзават спедират. Скачай.

Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, много ми е интересно къде ги намирате тези каомпании? Колко информация сте разгледали, за да стигнете до тази компания? От едно известни време разцъквам компаниите от Ръсел 2000 и нищо ни ми харесва, а как се стига до някаква компания в Италия, какви масиви гледате? От 5 минутния чек не ме грабва, за да я разгледам по-задълбочено, но искрено Ви желая успех!
                  Пандата не го мързи да чете отчети.
                  Last edited by terziеv; 05.02.2025, 23:03.

Коментар

Здравейте!
                    И на мен ще ми е любопитно да споделите малко повече за очакванията си от тази компания, както и какво харесахте в нея.
                    Продажбите и EBITDA изглеждат супер на пръв прочит. Дивидентът също не е за пренебрегване.
                    Цената е в сериозно плато от около година. Какво очаквате, че ще катализира потенциален ръст?

Коментар

Ако дистрибутират и нещо друго към плодовете, мисля че компанията има потенциал

Коментар

Батко каква платформа за информация използваш за Европейски акции? Мисля, че алфата е само за Американски акции... Или греша?
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Коментар

Аз си имах поръчка на 122, която е изпълнена. Но само за 2/3 от позицията. Изцяло ли излизаш? Не съм на компютър, но от телефона четох, че са отказали така ревизирана офертата и чакат друго предложение.

добавка:
                            Точно така. Бордът отхвърля офертата и чака нови. Явно обаче няма опашка.

Коментар

аз съм аут на 117, не ми харесва новата оферта
                              Аз си имах поръчка на 122, която е изпълнена. Но само за 2/3 от позицията. Изцяло ли излизаш? Не съм на компютър, но от телефона четох, че са отказали така ревизирана офертата и чакат друго предложение.

добавка:
                              Точно така. Бордът отхвърля офертата и чака нови. Явно обаче няма опашка.
                              Last edited by terziеv; 04.02.2025, 22:11.

Коментар

Добре скокна, но крайно недостатъчно. Има явно някакъв проблем. Ще га гледам на компютъра. На 121 съм сложил да продава половината позиция и не е стигнало.

... прочетох: е, има ли вариант да не продадат Authentication division-a?

и PSFC Entities reserves the following rights: b) to make an offer for De La Rue at a lower value or on less favourable terms than those described in this announcement:

ВТФ?
                                аз съм аут на 117, не ми харесва новата оферта

Коментар

Working...
                                X