IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговия с фючърси

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Търговия с фючърси

Аз работя през Мидас.Графиките които гледаш не са техни а са на една
    Швейцарска компания "Инфотекса".В графиките на Мидас техн.анализ е много ограничен и не пълен.Инфотекса е с над 40 техн.анализ има и ГАнове както и 10 дневен фрии трайл.Ако искаш можеш да си изтеглиш
    програмата от:www.infotecsa.com or www.unioncal.com.

Коментар

• Търговия с фючърси

Спот-а на CAD не съм го изучавал, за daytrading не съм и мислил, тъй като няма достатъчно обем на фючърса. За това са най-подходящи фючърсите на S&P500. Можеш да прочетеш коментара ми за EUR/$ в твоята тема за форекса. Аз играя предимно на breakouts, така че другите стратегии не ме интересуват. За fx гледам графиките на www.midas.dk и понякога търгувам от демо-то на www.mgforex.com. В първото си писание от тази тема описвам един хубав 3-bar sell setup за CDH1, който се оказа и trend reversal засега. Сега чета за W. D. Gann. Знаеш ли нещо повече по въпроса?

Коментар

• Търговия с фючърси

В отговор на последните два коментара.
        Все пак аз препоръчвам на своите клиенти опциите защото рскът им е лимитиран.
        Относно канадския долар аз ти предлагам следното:
        Щом го виждаш ясно,търгувай го.Но ти препоръчвам да не се захващаш с
        него.Но все пак ти решаваш.Аз съм много любопитен все пак да видя твои коментари за КАД,да посочиш къде се купува,къде се продава,къде се тейква профит - това за интрадей трейд.

Коментар

• Търговия с фючърси

Търговията с фючърси на валути е по-лесна отколкото на спот пазара. Има малък лаг, което дава време за реакция. Много интересен и лесен е канадския $. Проверете графиката. Много "техническо" движение.

Коментар

• Търговия с фючърси

В отговора си от 19.02.2001 14:38 отбелязвам, че всичко зависи от склонността към риск на инвеститора или спекулатора. Аз лично разсъждавам от моята гледна точка. За мен търговията с фючърси е най-подходяща. Познавам най-добре пазарите, волатилността е поносима, стоките не са хора и не може да се очакват от тях големи изненади. От всичко, което съм прочел за инвестирането, според мен най-важно е човек да търгува пазари и да ползва стратегии, с които се чувства най-добре. Аз най-обичам volatility breakouts. Там посоката не е важна и е почти сигурно, че ще има малка печалба за ден-два. Всички американци, с които съм говорил, като чуят за фючърси веднага казват, че това е нещо страшно. Само че аз не съм виждал стока, която да се променя с по 10-20% и повече за ден. FX търговията също е страшна. Там някоя вербална интервенция може да удари такива стопове, че почти всики малки спекулатори ще са вън от пазара за дълго време. Пак исакм да обобщя: Няма хубави и лоши пазари или стратегии. Всеки сам трябва да избере какво да търгува, как да го прави, в каква посока и по кое време.

Коментар

• Търговия с фючърси

Колега в случаят не става въпрос за това кое харесва на теб или на мен.Тук става въпрос за лимитиране риска на клиента.Аз като частен инвеститор и човек който е от 8 години на този (форекс) пазар мога да реша какво ми харесва и какво не,но клиента трябва да е наясно
              колко би спечелил и колко би загубил от всяка сделка.Стоповете също немогат винаги да му ограничат загубата защото при отваряне с ГЕП ще бъде филнат на първата цена.После когато пазарът върне на старите нива (защото ГЕП)винаги пълни,клиентът ще се почувства измамен,ограбен и прецакан.Следователно го губим,а това е много,много лошо.

Коментар

• Търговия с фючърси

За мен поне най-големият проблем с опциите е,че не са толкова ликвидни като другите финансови инструменти. За мен най-доброто отношение между ликвидност и волатилност са някои фючърси на стоки - зърнени култури, меса, някои тропически култури, канадски $. Особено канадския $ е много подходящ за техническа търговия.

Коментар

• Търговия с фючърси

Опцията обаче финансов иструмент и както при валутата и ценните книжа има курс купува и курс продава.Ако инвеститорът реши,че е влязъл в пазара не на време или не в правилната посока,винаги може
                  да ипродаде опцията и да се измъкне с далеч по-малка загуба отколкото при фючърса или на спота.

Коментар

• Търговия с фючърси

От страйка и експайъра зависи и цената на опцията. Колкото по добри са те, толкова тя е по-висока и по-голямо ценово движение трябва за покриване на разходите. За да не се стои пред монитора, т. нар. part-time trading, трябва да се направи един хубав план за търгуване с нива на влизане и излизане (с печалба или загуба), управление на риска и т.н. Още повече, когато стои по-дълго пред монитора, човек се поддава на емоции и може да затвори печеливша позиция или да остави губеща.

Коментар

• Търговия с фючърси

И е така и не е така.Всичко зависи от страйка който сте си определили както и от експайра.Въпрос на преценка.Освен това не всеки инвеститор има времето да стои пред монитора

Коментар

• Търговия с фючърси

При използването на опции, трябва да се "хванат" достатъчно големи ценови движения, които да покрият разходите по купуване на опцията. Ако се търгува с малко капитал той може да бъде заличен само от няколко последователни грешно закупени опции. Продажбата не е препоръчителна, защото тогава всичко зависи от купувача на опцията. Опциите може да се използват вместо stop loss order. Цената ви осигурява същата загуба, в случай, че не сте прав, но ви дава повече време.

Коментар

• Търговия с фючърси

Бих казал ,че риска е ограничен докъто печалбата остава нелимитирана
                          и всичко зависи единствено и само от алчността на инвститора

Коментар

• Търговия с фючърси

Опциите са също вариант, но зависи от склонноста на инвеститора да рискува. Ако иска по-голяма печалба, по-добре е да не плаща цената на опцията. Не е лош варианта и с използване на комбинация от фючърси и опции. Тогава потенциала за печалба не е толкова ограничен.

Коментар

• Търговия с фючърси

А какво ще кажеш за търговията с опции?Лимитирана загуба - неограничена печалба при call options.Звучи добре и риска е лимитиран за разлика от фючърсите.

Коментар

• Търговия с фючърси

Във време, когато се очаква рецесия или поне забавяне на икономиката в САЩ, когато българският пазар на ценни книжа не предлага съществени възможности за търгуване, пазарите на фючърси се превръщат в една добра алтернатива. Когато се говори за търговия на тези пазари, по-голяма част от хората си представят нещо страшно рисково. В началото на 21-век вече не е така. Не съм съгласен, че е по-трудно да се търгува пшеница, отколкото акции на някоя интернет компания, имащи няколко пъти по-голяма волатилност. Например годишното изменение в цените на акциите на някои компании е AOL - 55%, MSFT - 48%, IBM - 33%, JNJ - 36%, докато на соята е 18%, злато - 16%, царевица - 21%. Още повече, за спекулаторите, които умеят добре да разчитат графиките няма голямо значение какъв е търгувания актив. Няма труден пазар за търгуване има неправилно избран пазар. Всеки инвеститор или спекулатор трябва първо да разбере какво точно иска да прави и след това да избере пазарът и стратегията, които най-добре отговарят на неговите цели, темперамент, опит и т.н.
                                Пазарите на фюърси са особено подходящи за хора, които искат да рискуват малки суми $2,000-5,000, но все пак желаят да печелят достатъчно. Те спокойно могат да търгуват пазари с малък начален “маржин” (initial margin) – пшеница, царевица, захар, говеждо месо, канадски долар. Най-подходящи стратегии за тях са swing trading или volatility breakouts. Типичен пример за ниско рискова и супер успешна търговия е използването на т.нар. 3 bar setup на канадския долар (CDH1). На 02/05/2001 най-ниското ниво от предходния ден беше пробито и това генерира сигнал за продажба. Резултатът беше около $800 печалба за три дни.
                                Темата за спекулиране с фючърси е много обширна и интересна и може да се получи интересна дискусия по нея.
                              Working...
                              X