If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ми ако пазарите следваха "логиката"
бан-ските старци щяха да са
мелеардери
В пазара разбира се, че има логика. Просто не е логиката на обикновения човек. А това, че не търсиш мъдрост в думите на хора от 20 или 30 години в бизнеса е за твоя сметка. По-лесно е ( и по-евтино) да научиш неща от други отколкото да ги откриваш сам..
Мда.. Един стар трейдар ми беше казал, че в пазар трябва винаги да следваш, а не да водиш...
Аз винаги търся доказателства и за двете посоки ( нагоре и надолу), но просто не намирам нищо за надолу в момента. Да може всичко да се случи, но засега не се е случило, и аз си мисля, че опасността е да се качим много нагоре, отколкото да спаднем много надолу.. Може би съм в грешка, но ако съм моля посочете реални факти. Всичко хубаво
ми ако пазарите следваха "логиката"
бан-ските старци щяха да са
мелеардери
Мда.. Един стар трейдар ми беше казал, че в пазар трябва винаги да следваш, а не да водиш...
Аз винаги търся доказателства и за двете посоки ( нагоре и надолу), но просто не намирам нищо за надолу в момента. Да може всичко да се случи, но засега не се е случило, и аз си мисля, че опасността е да се качим много нагоре, отколкото да спаднем много надолу.. Може би съм в грешка, но ако съм моля посочете реални факти. Всичко хубаво
една седмица надали е била достатъчна за покупки на най-големите гъзари... Още 2-3 % нагоре е почти сигурно, след това пързалка, което отново ще е шанса за покупки.... недейте да четете Пректъровци и др. измислени герои и да се плашите че било мечи пазар..., лично за мен в момента остава плашилото от рязко поскъпване на долара... но мисля че ще стане чак другата година, а дотогава има много потенциал за ръст...(естевено всеки си има глава да решава)
1) Паниката е голяма, при VIX 35, падането се е случило.. късно е за къси
2) Все пак лихвите са прекалено ниски и при акциите определено са евтини спрямо бондовете
3) Все пак, засега, не сме в рецесия. Очакванията са за такива, но да не слагаме каруцата пред магарето..
Разбира се всичко се случва, така че успех на всички
Някой смята ли, че още от другата седмица, може би още от понеделник, индексите (Насдак) ще са надолу - и то може би задълго?
Често сме наблюдавали следния модел в подобна ситуация: в очакване на добри новини, индексите се качват - после добрите "новини" наистина идват, но вече са "изконсумирани", така че индексите неизменно падат веднага.
Възможно ли е в случая да виждаме обратното? Индексите се качваха като цяло последните дни заради надеждите чичо Бернанке да зарадва с нещо децата като миналата година - обаче нъц!, той вече няма кво да каже и общо-взето признава, че квото било-било. И пряката реакция на това е... рязко качване?
Или пък падането от миналата сряда насам да е било донякъде "изконсумиране" на очакванията на запознатите хора, че Бернанке вече НИЩО не може да направи - или дори да обещае - така че, когато тези очаквания се оправдаха вчера, реакцията да е била обратна, аналогично на базовия пример (в болд).
Както и да е, и в двата случая не виждам нещо различно от спад - и то най-вероятно началото на дълъг и постоянен такъв. Някой смята ли, че последните приказки на Б. могат да се тълкуват положително от инвеститорите - и колко дълго още биха могли да си затварят очите за реалността? До септември?
Коментар