If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не са много добри данните от Епъл. Дивидента е доста под очакваното. С тези 2.65$ на тримесечие, при цена от 600 на акция, дивидент ийлда е около 1.7% годишно, а очакванията бяха за число между 2 и 3 % при сегашната цена на акцията.
П.П. И за протокола - ще изкупуват акции за 10 млрд. долара, а не 10 млн. акции.
Не става дума, че сега ще ги вкарват! Всъщносът - забравил съм кога го балансират ДАУ! Просто си спомних последния път когато имаше вдижение в него... и какво щеше да се случи!
Май абсурдите лесно стават навсякъде по света...
И още нещо си припомних - кога Фолксваген беше се изсилил на 1 000 еврака парчето...
Шит хепъндс!
По принцип май правеха нещо в края на годинита. Но всичко е дискретно, с една дума трябва те да го кажат иначе не става...
Ами това а проблем, понеже е price weighted, ще тежи 10 пъти повече от средната компания в индекса... Или няма да ги приемат или ще чакат сплит...
Не става дума, че сега ще ги вкарват! Всъщносът - забравил съм кога го балансират ДАУ! Просто си спомних последния път когато имаше вдижение в него... и какво щеше да се случи!
Май абсурдите лесно стават навсякъде по света...
И още нещо си припомних - кога Фолксваген беше се изсилил на 1 000 еврака парчето...
Мисля си...
Последния път когато сменяха компании в ДАУ - когато извадиха СИТИ и Дненерал Мотърс и вкараха Травелърс и Крафтс... Та, тогава Апъл се спрягаше като най-вероятен кандидат!
Ако го бяха бухнали в ДАУ, при тая цена на акцията и бъгавата схема на изчисляване на индекса - щяха да се бият в гърдите че ДАУ вече е минал 14 000 пункта!
Ами това а проблем, понеже е price weighted, ще тежи 10 пъти повече от средната компания в индекса... Или няма да ги приемат или ще чакат сплит...
досега много се спекулираше с "кеша" на Апъл... сега всички знаят какво ще се случи с него! Време е големите да почнат да излизат! В типичната максима на спекулатна - продай новината!
Мисля си...
Последния път когато сменяха компании в ДАУ - когато извадиха СИТИ и Дненерал Мотърс и вкараха Травелърс и Крафтс... Та, тогава Апъл се спрягаше като най-вероятен кандидат!
Ако го бяха бухнали в ДАУ, при тая цена на акцията и бъгавата схема на изчисляване на индекса - щяха да се бият в гърдите че ДАУ вече е минал 14 000 пункта!
Коментар