IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Световната финансова и икономическа криза

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
    92-93 съм служил в Равнец 28500 /комендатура - 200 машини и 1000т бомби , с бг войници - охрана и обслужване/ по това време тръгнаха руснаците да си ги изнасят , имаше 16 такива комендатури на територията на страната.
    Да няма печатна грешка? 1000 т (тона) бомба?

То доколкото си спомням един еърбъс тежи към 350-500 тона.

Ако приемем, че стоидж фактора на бомбата е колкото най-тежкото желязо (плътно, само желязо) = 0,2 м3/т то излиза, че бомбата от 1000т има обем от 200 кубика. Бахти бомбата 2на 10 на 10 метра

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Така ли? Айде бе? Я иди на Шипка. Я иди в Плевен. Я иди в Докторската градина. Я иди пред Народното събрание. Я иди погледни най-големия православен храм на Балканите!!!

Кукурукуку... Приноса на Кирил и Методий е признат в Русия включително и на най-високо ниво. Включително от Руската Академия на Науките в лицето на покойния акад. Лихачов преди много много години... още по времето на социализма! Не демонстрирай невежеството си по такъв пародиен начин!

Идвали са. И пак ще идват.... Ама защо да го правят всяка година след като там празненствата по случай Славянската писменост са несравнимо по-големи отколкото тук в страната на маймуницата и есемесицата... Където вече е стандарт да исписваш по точно определен начин дори и името си на латински!!! Където дори в МВР те посрещат с таблица, как се изписват Ю, Я, Ч, Щ, Ш, Ц, Ж и с точно каква комбинация от латински букви?!
      Ходил съм.То по твойта логика германците и руснаците също имат обща история французите и руснаците също.Това е само една война траяла 8-9 месеца и не е обща история.Приноса на Кирил и Методи ако не беше Княз Борис Първи нямаше да е признат никъде.Невеж си ти и не само невеж ами и преиначаваш историята.Като са толко велики и са признали заслугите що да речем техен цар не покани братята или техните ученици да просвещават Русия?То изобщо мужици и пияници могат ли да се просветят?
      Не ги ща тук повече не са ми изтрябвали.С тях само търговия.Ако нещо ни е изгодно купуваме или продаваме.Не искам да имам нищо общо с умствено увредени хора и комунисти.Дори зимата идва от там.Само простотия и студ от Изток.

Коментар

• Първоначално изпратено от stamba69 Разгледай мнение
        Този е също е много добър

Money As Debt / Парите като дълг (2006)

http://vbox7.com/play:41d61e05 - 1част
        http://vbox7.com/play:3be6adc8 - 2 част
        http://vbox7.com/play:8f1419a2 - 3част
        Capitalism: A Love Story / Капитализъм: Любовна история (2009)

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
          Абе един изстребител струва милиони, един калашник струва няколко десетки лева да се произведе. Сигурно един брой миг-25 е съпоставим по цена на закупуване с всички калашници които българската армия е закупила през соца. Все едно да сравняваш черен хайвер със слънчогледово семе.
          Така е, обаче ....... И тогава нямахме кой знае колко самолета.. Хеликоптерите ни бяха наистина последна мода, но и те не бяха кой знае колко.
          Обаче ако си чел за военни разходи.. то понякога дребни неща които се произвеждат в милиони бройки струват като цяло много пари.
          Само ще дам за пример, на една стрелба съм стрелял с до 40 гранати.. По 85 лева всяка, това са 3400 .. и не съм само аз.. и това е почти всеки ден.. Скъпите играчки са за милиони, прав си.. само че са като в една къща.. Може да си купиш за хола климатик от 3000 лева и телевизор за 6 000, но тухлите и хоросана може да излязат толкова.. А и говорим и за техника която въобще не бе лоша за тогавашните времена.. на мен тогава най-голямо впечатление са ми правили приборите за нощно виждане..
          Забравяте и че сме изнасяли и доста оръжия .. За долари.. а руските бяха в рубли..
          Например 2 учения сме правили заради някакви черни които ни наблюдаваха, а после са дали поръчка за БТР, автомати, оптики и т.н. Едните бяха от братския Англоски народ, а другите не помня..
          Един забавен случай от второто такова.
          1 рота разгърната тича като гламава по полигона, БТР - ри, димки, отпред артилерийски вал, стрелби, мишени номер 8, потни кашици псуват, и моя милост, с един гранатомет, също пуца. Тъй като явно някой ме е мярнал от вишката, а и бях най-близкия до тях с РПГ, пристигат с няколко уазки в една от паузите - моя ротен, някакъв полковник от София, двама черни с костюми и вратовръзки в 30 градуса пек, преводач и още някакви наши цивилни с официални обувки и ризи в тревата и тръните и Добри Джуров. Ротният при вида на министъра, като глътнал бастун едва диша, а цивилните, черните и преводачът се разправят нещо. Аз лежа на тревата понеже ми заповядаха да не ставам, а ония ме наобиколили всичките като хлебарки. Псувам ги на ум, щото то хубаво да лежа, ама под мен някакъв магарешки бодил.. а не мога даже пълзешком да се преместя.
          Ставаше дума и за противогази.. Не ми стана ясно за какво са им в Африка, но явно нашите искаха да им продават и това на всяка цена, а единият негър нещо отмята глава, нещо не го кефи.. Накрая ми казват - ще стреляш с противогаз 3 гранати. Противогаза не е от тия с хобота, а от тия на които филтрите са в бузите и с разговорно устройство и така приличаш на нещо средно между мравока Ферди и прасе в лице, но зелен на цвят. Слагам го, обаче нали съм забравил, не съм натрил стъклата отвътре и те се изпотиха за секунди. В това време ротният ми съска на ухото - Един вид, само да ни изложиш, ще ти набивам канчето от тук до поделението. Викам му, махни ги от тук - защото като каже Бау РПГ пуска назад една струя ще ги отнесе тия зад мен. Почти нищо не виждам мишена 1 вече тръгва по диагонал има и вятър. Атеист съм ама тогава се молих За някаква магия въпреки, че бях пълен слепок с тая мъгла по стъклата и трите ги ударих. Бутат ме да ставам, а цивилните нали не знаят да си запушат ушите мигат и дават заето.. обаче черните възхитени ... после разбрах купили и противогази плюс другите играчки които бяха пазарили вече..
          Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Джей за твое сведение служил съм в авиацията.Там български работи нямаше освен яденето.
          Това ясно.. но нямам идея какво сме купували и какво е било подарък. Защото да не си кривим душата но имаше и доста подарени неща. Във флота поне от мои познати знам че 2 от стражевите кораби и 3 те ни каталясали тогава подводници са били подарък.. Във ВВС нямам представа.. кое сме купували и кое не..
          Last edited by Jay Gould; 11.05.2011, 16:50.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• "...Идвали са. И пак ще идват.... "
            Знаем фори, знаем. Проблемът е, че после не искат да си ходят.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
              92-93 съм служил в Равнец 28500 /комендатура - 200 машини и 1000т бомби , с бг войници - охрана и обслужване/ по това време тръгнаха руснаците да си ги изнасят , имаше 16 такива комендатури на територията на страната.
              Бъркаш се. Имаше 16 български комендантства...

Имаше съветски военни съветници за по-новите класове оръжия и техен технически персонал за обслужването и обучението на българи, но оперативни поделения не е имало... Естествено, че като си рекъл да кандидатстваш за нато, никой няма да остави в твои ръце нищо от новите образци оръжие ако не си ги изплатил напълно и не са станали твои...
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Но обща история нямаме.
                Така ли? Айде бе? Я иди на Шипка. Я иди в Плевен. Я иди в Докторската градина. Я иди пред Народното събрание. Я иди погледни най-големия православен храм на Балканите!!!

Буквите са ни общи благодарение на княз Борис Първи.Те като са толко велики що си траят гузно и се правят на улави.
                Кукурукуку... Приноса на Кирил и Методий е признат в Русия включително и на най-високо ниво. Включително от Руската Академия на Науките в лицето на покойния акад. Лихачов преди много много години... още по времето на социализма! Не демонстрирай невежеството си по такъв пародиен начин!

Да целуват ръка и да идват на 24 май с дарове
                Идвали са. И пак ще идват.... Ама защо да го правят всяка година след като там празненствата по случай Славянската писменост са несравнимо по-големи отколкото тук в страната на маймуницата и есемесицата... Където вече е стандарт да исписваш по точно определен начин дори и името си на латински!!! Където дори в МВР те посрещат с таблица, как се изписват Ю, Я, Ч, Щ, Ш, Ц, Ж и с точно каква комбинация от латински букви?!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

1. За периода 9.9.1944г до 10.11.1989г. в България чужди военни бази не е имало. Даже напротив. Поделения на българската армия редовно ходеха да провеждат учения на полигони в Русия! Сега имаме 2 хамерикански военни бази с клауза за екстериториалност. Чуждият персонал не може да бъде съден от български съд макар и да извърши престъпление на българска територия!...

Коментар

Така е. Тарикатите накрая го отнасят два пъти... Защо да ти помагат в търговията? За да печелиш? За да произвеждаш оръжия и муниции по руски лиценз но без да си плащаш за лиценза? Да изнасяш тази военна продукция за Грузия? Те да нападат и убиват руски миротворци с това оръжие?...

И ти да цивриш, че нямат привилегировано отношение към теб, а те оставят да се конкурираш с всички останали на руския пазар?

Ами защо бе, тикво, да имат привилегировано отношение към теб? Ми ти ги предаде! Предаде общата история, предаде общата религия, предаде общия език, предаде общите букви. И отиде на майка си в г... с атлантическите ценности... Кви ценности? Там има само една ценност! Парите!
                    Този път направо си създал шедьовър.
                    Поклон доземи! Молодец!

Коментар

• ) "... руски миротворци .." Това някакъв оксиморон ли е?
                      "..Предаде общата история, предаде общата религия, предаде общия език, предаде общите букви..." Ей за това говоря!!!
                      Общата ни история в 90% от случаите е била да целуваме руски миризливи сапоги.
                      За религията и езика мисля знаеш на кого трябва да благодарят - и те добре ни се "отблагодариха", като ни поробиха и спряха развитието ни на ниво 40те години.
                      Last edited by 4ervenasgan; 11.05.2011, 16:17.

Коментар

Така е. Тарикатите накрая го отнасят два пъти... Защо да ти помагат в търговията? За да печелиш? За да произвеждаш оръжия и муниции по руски лиценз но без да си плащаш за лиценза? Да изнасяш тази военна продукция за Грузия? Те да нападат и убиват руски миротворци с това оръжие?...

И ти да цивриш, че нямат привилегировано отношение към теб, а те оставят да се конкурираш с всички останали на руския пазар?

Ами защо бе, тикво, да имат привилегировано отношение към теб? Ми ти ги предаде! Предаде общата история, предаде общата религия, предаде общия език, предаде общите букви. И отиде на майка си в г... с атлантическите ценности... Кви ценности? Там има само една ценност! Парите!
                        Майсторе ти си клиничен случай.Никой не съм предавал.Пияници и завоеватели не са ми братя.Какво търсят разни миротворци в чужда държава да не би да са ги поканили там на гости?Да религията ни е обща щото нашия цар им изпрати Св.Киприян да ги покръсти.Но обща история нямаме.Буквите са ни общи благодарение на княз Борис Първи.Те като са толко велики що си траят гузно и се правят на улави.Елцин дори прави опити да си присвоява 24 май.Буквите откъде ги взеха.Да целуват ръка и да идват на 24 май с дарове

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          още повече, че дисбаланса в търговията ни със сатрапията е потресаващ

Коментар

• Джей за твое сведение служил съм в авиацията.Там български работи нямаше освен яденето.

Коментар

Батка, каквато е загубата на суверенитет сега никога не е било преди...

1. За периода 9.9.1944г до 10.11.1989г. в България чужди военни бази не е имало. Даже напротив. Поделения на българската армия редовно ходеха да провеждат учения на полигони в Русия! Сега имаме 2 хамерикански военни бази с клауза за екстериториалност. Чуждият персонал не може да бъде съден от български съд макар и да извърши престъпление на българска територия!

2. Купуваше руска техника, но я плащаше с износ на българска продукция за Русия и даже имаше положително търговско салдо. Можеше даже да реекспортираш руски нефт на запад! И не само със земеделска продукция я плащаше, но и с висока принадена стойност като ЕИМ, цифрови стругове, електро и мотокари, електротелфери и пр.

Я ми кажи батка, сега ти какви стоки изнасяш за хамериканския пазар и за колко кинти? Питам аз и отговор не чакам, щото ми е ясен...
                              Да разбрах че като говоря с теб трябва да мълча.То от комунист какво друго да чакам.
                              Посъбрах малко смелост да питам.
                              1.Като нямаше руски бази тук защо комунягите ходеха на инструктаж в руското посолство а критиците на Червената армия в Белене.И защо са им бази като нашата армия се управляваше от съветски генерали.
                              2.За целия този период да имаше някой руски войник или офицер осъден и изобщо смееха ли да го направят?Тя Червената армия просто прегази България през 1944г.Американската незнам да го е правила но ако реши аз ще и помагам.
                              3.Руски нефт се реекспортираше докато КГБ разбра и врътна кранчето.Щото по голям тарикат от СССР не можеше да има.
                              4.Това с ЕИМ и струговете мотокарите и телферите си е смях от всякъде.Да изнасяли сме скраб и прокиснали краставици срещу друг скраб наречен военна техника.Щото МИГ 15,17,19,21 и 23 са си скраб.Същото е и с кирливите им танкове.Хората стигнаха до там че между всеки войник и екипаж има видеовръзка и дори президента може да наблюдава военните действия а ние нямаме никакви комуникации.И не забравяй на какви пазари сме си изнасяли боклуците.На тези пазари западните стоки не се допускаха.Щото нашите боклуци не могат да са никаква конкуренция.Видя какво стана като Руснаците си отвориха пазара.Е като сме толкова добри що днес ни няма там?
                              Не човек а желязо просъскал агента фашист
                              Тихо мъртвия казал НЕ КОМУНИСТ.
                              Форка да ме извиниш ама вас само трапа ви оправя.Не ти го желая просто е факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                Като изключим някой ракетни установки, танковете (много от тях подарък) и ВВС основната част от оборудване за армията от калашници до БТР, НТБ и БМП, оръдейни установки, минохвъргачки, ракети Стрела, РПГ - 7, СПГ, радиотехника, радари, прибори и мерници за нощно виждане, противопехотни и противотанкови мини и т.н., всичко това се произвеждаше тук. Не знам дали и къде си служил, но тъй като съм бил в полк с 3000 човека и всякакви родове войски, който включваше всичко, само без ВВС и ракетни подразделения, то на всичко това, освен на танковете и камионите с които се движиха тиловаци и снабдяване, пишеше Made in Bulgaria.
                                Танковете бяха руски, а варелите за гориво бяха ако щете вярвайте, с немския орел с пречупения кръст в ноктите. Трофейни някакви.
                                За САУ не съм много сигурен какви бяха. Дали бяха произведени тук или руски.. Не знам.. Май само в такова не съм се качвал.
                                Поделение 24260 вече го няма, но който е бил там знае за какво говоря.
                                Като пехотинци с прилежащите към батальона ни МХ и т.н., бойни машини за пехотата, снаряжение, оптични и прибори за нощно виждане, оръжия, муниции, всичко бе с етикети - Made in Bulgaria и заводите производители.
                                Даже помня някой неща колко струваха.. БТР и БМП не помня, но една учебна граната за РПГ - 7 бе 85 лева, а бойна 125 лева, осколочна такава малко повече, една ракета стрела бе 22 000 лева, една нападателна граната около 6 лева, защитна около 10 (лимонка), оптическия ми мерник 320 лева - батерията му 6 лева, а мерникът ми и прибор на нощно виждане, 6 000 лева, колкото една Лада ...
                                Всичко обаче се произвеждаше тук.
                                Абе един изстребител струва милиони, един калашник струва няколко десетки лева да се произведе. Сигурно един брой миг-25 е съпоставим по цена на закупуване с всички калашници които българската армия е закупила през соца. Все едно да сравняваш черен хайвер със слънчогледово семе.
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Working...
                                X