Днес е ол-тайм хай на златото, макар че всеки ден напоследък е така. И то при положение че днес долара поскъпва значително спрямо еврото. Не се вижда съпротива до 1650. А за среброто един фонд мениджър казва че е злато на анаболни стероиди .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Злато,Сребро и Скъпоценни метали - Технически анализ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Stoyan Разгледай мнениеДнес среброто направи добър трейдинг рейндж от 135 точки. Всъщност основните купувачи са и ти еф-ите (Ес Ел Ви и Пи Ес Ел Ви - този е затворен и се търгува с около 13% премия спрямо НАВ), макар че и централните банки на Китай и Индия също купуват в момента."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ебльо Еблев Разгледай мнениеСаксо банк са се справили чудесно при EUR/USD за 2010 и като време и като ниво >>>>>>обаче при златото не са успели
А реално погледнато индекс на долара е бил в началото на 2010 и в края около 77
като в средата на годината е върха 88
Saxo Bank конкретизира 1.42 EUR/USD в края на януари, 1.37 EUR/USD в края на тримесечието и 1.22 EUR/USD в края на шестмесечието на годината.
Коментар
-
[QUOTE=Алън;1059079394]Ето ти и анализа на Елана за златото за 2010г
Саксо банк са се справили чудесно при EUR/USD за 2010 и като време и като ниво >>>>>>обаче при златото не са успели
А реално погледнато индекс на долара е бил в началото на 2010 и в края около 77
като в средата на годината е върха 88
Saxo Bank конкретизира 1.42 EUR/USD в края на януари, 1.37 EUR/USD в края на тримесечието и 1.22 EUR/USD в края на шестмесечието на годината.Last edited by X_Y; 19.04.2011, 10:23.Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеГледайки балансите на някои големи банкови групи в Европа прави впечатление, че последните 3-и месеца са излезнали изцяло от среброто и са махнали между 60-70% от активите си в злато . (на една от най-големите банкови групи в Европа, вече в абсолютно никой фонд, било то високорисков, нискорисков, балансиран или т.н., нямат сребро и злато. Докато преди 12-а месеца са държали и купували много сребро и злато .
Интересното е, че в момента купуват алуминий и цинк ."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеГледайки балансите на някои големи банкови групи в Европа прави впечатление, че последните 3-и месеца са излезнали изцяло от среброто и са махнали между 60-70% от активите си в злато . (на една от най-големите банкови групи в Европа, вече в абсолютно никой фонд, било то високорисков, нискорисков, балансиран или т.н., нямат сребро и злато. Докато преди 12-а месеца са държали и купували много сребро и злато .
Интересното е, че в момента купуват алуминий и цинк .
Продадоха 1/3 от златните си резерви на цени 280-310$ унция
Сигурно и тогава някой е мислил, че златото е "балон" ?
Коментар
-
Интересното е, че в момента купуват алуминий и цинк .Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Коментар
-
Гледайки балансите на някои големи банкови групи в Европа прави впечатление, че последните 3-и месеца са излезнали изцяло от среброто и са махнали между 60-70% от активите си в злато . (на една от най-големите банкови групи в Европа, вече в абсолютно никой фонд, било то високорисков, нискорисков, балансиран или т.н., нямат сребро и злато. Докато преди 12-а месеца са държали и купували много сребро и злато .
Интересното е, че в момента купуват алуминий и цинк .
Първоначално изпратено от Ебльо Еблев Разгледай мнениеИскаш да кажеш че банките купуват когато е скъпо и продават когато е евтино ?
Не трябваше ли да купуват преди две години на 8 $ и сега да продават на 40 $ ?Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stoyan Разгледай мнениеСега централните банки започнаха да купуват сребро в големи обеми. Досега не беше атрактивно за резерви понеже цената беше ниска, но нещата се променят много бързо.
Не трябваше ли да купуват преди две години на 8 $ и сега да продават на 40 $ ?Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Коментар
-
Ето моята прогноза:
Задал съм свързани поръчки:
Купува: 1455.00
Продава: 1480.00
Може да ги коригирам по-късно. Обаче ще се опитам да не внасям корекции, защото опитът ми до сега показва, че корекциите заради страх от загуба винаги са ми ограничавали печалбата (трябвало е да не затварям твърде бързо на малка печалба, а да изчакам повече и да имам по-голяма печалба).
Стопове не добавям. Може да е грешка, обаче до сега не ми се е случвало да губя пари (обаче никога не е късно за това).
До сега имам три или четири успешно затворени дълги позиции (не съм сигурен колко бяха, само две виждам в отчета - много бавно го обновяват...).
Дали е "късмета на начинаещия" (търгувам с фючърси от три дена)?
За три денонощия от търговия с фючърси изкарах 378.16. Това са най-бързо изкараните пари, които съм правил (като се има предвид, че отделих само няколко часа за следене на цените и въвеждане на поръчки).Last edited by ivan80; 15.04.2011, 07:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеИ аз това чакам (при среброто).Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар