If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Злато,Сребро и Скъпоценни метали - Технически анализ
Днес е ол-тайм хай на златото, макар че всеки ден напоследък е така. И то при положение че днес долара поскъпва значително спрямо еврото. Не се вижда съпротива до 1650. А за среброто един фонд мениджър казва че е злато на анаболни стероиди .
Днес среброто направи добър трейдинг рейндж от 135 точки. Всъщност основните купувачи са и ти еф-ите (Ес Ел Ви и Пи Ес Ел Ви - този е затворен и се търгува с около 13% премия спрямо НАВ), макар че и централните банки на Китай и Индия също купуват в момента.
е на Спрот фонда като е затворен, как така го изкара основен купувач???
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Днес среброто направи добър трейдинг рейндж от 135 точки. Всъщност основните купувачи са и ти еф-ите (Ес Ел Ви и Пи Ес Ел Ви - този е затворен и се търгува с около 13% премия спрямо НАВ), макар че и централните банки на Китай и Индия също купуват в момента.
Саксо банк са се справили чудесно при EUR/USD за 2010 и като време и като ниво >>>>>>обаче при златото не са успели
А реално погледнато индекс на долара е бил в началото на 2010 и в края около 77
като в средата на годината е върха 88
Saxo Bank конкретизира 1.42 EUR/USD в края на януари, 1.37 EUR/USD в края на тримесечието и 1.22 EUR/USD в края на шестмесечието на годината.
Говорим за ЗЛАТО, не за Е/$. А от 1.37 до 1.1860 и после до 1.42 са едни 44 фигури движемие
[QUOTE=Алън;1059079394]Ето ти и анализа на Елана за златото за 2010г
Саксо банк са се справили чудесно при EUR/USD за 2010 и като време и като ниво >>>>>>обаче при златото не са успели
А реално погледнато индекс на долара е бил в началото на 2010 и в края около 77
като в средата на годината е върха 88
Saxo Bank конкретизира 1.42 EUR/USD в края на януари, 1.37 EUR/USD в края на тримесечието и 1.22 EUR/USD в края на шестмесечието на годината.
Гледайки балансите на някои големи банкови групи в Европа прави впечатление, че последните 3-и месеца са излезнали изцяло от среброто и са махнали между 60-70% от активите си в злато . (на една от най-големите банкови групи в Европа, вече в абсолютно никой фонд, било то високорисков, нискорисков, балансиран или т.н., нямат сребро и злато. Докато преди 12-а месеца са държали и купували много сребро и злато .
Интересното е, че в момента купуват алуминий и цинк .
Не можеш ли просто да си признаеш грешката
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Гледайки балансите на някои големи банкови групи в Европа прави впечатление, че последните 3-и месеца са излезнали изцяло от среброто и са махнали между 60-70% от активите си в злато . (на една от най-големите банкови групи в Европа, вече в абсолютно никой фонд, било то високорисков, нискорисков, балансиран или т.н., нямат сребро и злато. Докато преди 12-а месеца са държали и купували много сребро и злато .
И какво трябва да означава това? Я сега погледни 2001 и 2002г. какво направиха централните банки на Белгия и Холандия ?
Продадоха 1/3 от златните си резерви на цени 280-310$ унция
Сигурно и тогава някой е мислил, че златото е "балон" ?
Сега съм съгласен значи балона е пред спукване да купуват баламурниците на върха
Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Искаш да кажеш че банките купуват когато е скъпо и продават когато е евтино ?
Не трябваше ли да купуват преди две години на 8 $ и сега да продават на 40 $ ?
Сега централните банки започнаха да купуват сребро в големи обеми. Досега не беше атрактивно за резерви понеже цената беше ниска, но нещата се променят много бързо.
Искаш да кажеш че банките купуват когато е скъпо и продават когато е евтино ?
Не трябваше ли да купуват преди две години на 8 $ и сега да продават на 40 $ ?
Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Сега централните банки започнаха да купуват сребро в големи обеми. Досега не беше атрактивно за резерви понеже цената беше ниска, но нещата се променят много бързо.
Прогнозата ми се оказа грешна. Цената не слезе до очакваните нива преди да скочи. Изтървах скока, защото поръчката "купува" не се задейства (добре, че не отворих къса позиция).
Задал съм свързани поръчки:
Купува: 1455.00
Продава: 1480.00
Може да ги коригирам по-късно. Обаче ще се опитам да не внасям корекции, защото опитът ми до сега показва, че корекциите заради страх от загуба винаги са ми ограничавали печалбата (трябвало е да не затварям твърде бързо на малка печалба, а да изчакам повече и да имам по-голяма печалба).
Стопове не добавям. Може да е грешка, обаче до сега не ми се е случвало да губя пари (обаче никога не е късно за това).
До сега имам три или четири успешно затворени дълги позиции (не съм сигурен колко бяха, само две виждам в отчета - много бавно го обновяват...).
Дали е "късмета на начинаещия" (търгувам с фючърси от три дена)?
За три денонощия от търговия с фючърси изкарах 378.16. Това са най-бързо изкараните пари, които съм правил (като се има предвид, че отделих само няколко часа за следене на цените и въвеждане на поръчки).
Коментар