IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Pyramid - добре за да не спорим го направи, те реакторите му са елементарни и няма нещо което да не може да си осигуриш за нула време. Това за никела на мед е в сферата на фантазиите, от такъв преход такова огромно количество енергия ще е се отдели че..те водород на хелий не могат да направят, да запалят едно изскуственно слънце. Ето го реактора, всички всеки ден го виждат но не знам някой да е запалил изкуственно слънце освен едни лампи но нещо се покриха и те..търсят инвеститор сигурно.
    Стига, де.
    Няма значение за мощността, по колко гориво зареждат, а колко реагира за единица време и, нали се сещаш, да ловиш от хиляди неутрони с различен спектър на енергии единичния, с Точната, който пък, да бъде захванат в скромното сечение на реакцията и т.н., си е работа на късмет (по ръба на вероятностите)? Та, може би, му трябва фантастичен поток, дето го има в работещ уранов реактор, за да ускори забележимо, или е обречен на много по-„тихо” функциониране. Нямам нерви, нито желание.
    Last edited by Pyramid; 01.04.2019, 17:06.

    Коментар


    • Pyramid - добре за да не спорим го направи, те реакторите му са елементарни и няма нещо което да не може да си осигуриш за нула време. Това за никела на мед е в сферата на фантазиите, от такъв преход такова огромно количество енергия ще е се отдели че..те водород на хелий не могат да направят, да запалят едно изскуственно слънце. Ето го реактора, всички всеки ден го виждат но не знам някой да е запалил изкуственно слънце освен едни лампи но нещо се покриха и те..търсят инвеститор сигурно.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Жан Бет - тези до 10% не са панацея, защото няма как да се извлекат от сместта с оксид, но могат стационарно да се използват в батерията да се извлече енергия малко от тях. Иначе чист алуминий се произвежда с ток и въглерод. Не знам може да се получи нещо от това, познавам няколко човека които го мислят и един на практика използва такъв окис и този процес на вътановяване да си прави енергия много скъпа. Това са недоразработени неща и по принцип всички чакат някой да го направи за да го използват и всеки си гледа бизнеса а в това бизнес няма в този вариант. Водород на хелий е нещо което ще се направи в един момент, в реактора се използва водород и ето ти лесен начин той да се осигури за него - с едно парче алуминий, евтино и лесно и конструктивно убийственно просто. Водрод на хелий направо във вода е варианта който ще сработи гарантирано, той проблема им на всички реактори е че прегарят а водата веднага ще поеме "топлинния" удар . По принцип цялата енергетика може да се преобърне за отрицателно време, да влязат в историята всички начини за добив на енергия..само трябва някой да се "набута" да го направи и да го даде на всички.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
          Това не го разбирам добре, защото един път казваш, че добивът на метален алуминий от боксит иска много ток и въглерод, който да "откисли" алуминия от окисното му състояние, то ест че е трудно, а сега казваш, че простото му престояване в нормални условия върши тази работа.



          А термоядрената реакция на синтез на водород в хелий, която се предвижда в бъдещите ТЯЕЦ, не е ли същата, от което гори слънцето?

          И за т.н. от теб "първична" енергия - водородът, който гори термоядрено в звездите, също идва от някъде (Големия взрив?), та от тази гледна точка Слънцето също работи на "вторична", акумулирана преди това юнергия.
          Той ги бърка двата щата. В ядрения реактор на обявения за „измамник” Роси, става ядрен процес от малко различен вид, затова, експертите, не могат още да го признаят. Щото очакват изшишък и увеличен поток неутрони, който, не откриват. И как да открият, щом няма (на фона на някакви външни неутрони)? А нещата са други: Именно от тях, се захващат от никела, после, следва бета-разпад до мед но, е енегията се отделя като масов дефект по формулата на Айнщайн, Е=м*с^2. Бета разпад, с търсене на неутрони, ще уловят друг път, извън металния корпус на реактора (свободни електриони НЕ преминават през проводник), увеличение на фона няма...Схващаш ли? И обявяват човека за „измамник” напразно, а на Трейдърко алуминият се чуди, да се или да не се от/за/кислява.
          - И те така.
          Last edited by Pyramid; 01.04.2019, 11:42.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Ако окисления алуминий бъде оставен 6 месеца да престои и отново се върне в батерията заработва пак с десетина процента, т.е. толкова от него се е откислил.
            Това не го разбирам добре, защото един път казваш, че добивът на метален алуминий от боксит иска много ток и въглерод, който да "откисли" алуминия от окисното му състояние, то ест че е трудно, а сега казваш, че простото му престояване в нормални условия върши тази работа.



            Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Има само един начин за първичен добив на енергия, така се произвежда енергията на Слънцето и всички други са извличане на акумулирана такава енергия, включително и термоядрената.
            А термоядрената реакция на синтез на водород в хелий, която се предвижда в бъдещите ТЯЕЦ, не е ли същата, от което гори слънцето?

            И за т.н. от теб "първична" енергия - водородът, който гори термоядрено в звездите, също идва от някъде (Големия взрив?), та от тази гледна точка Слънцето също работи на "вторична", акумулирана преди това юнергия.
            Last edited by Жан Бет; 01.04.2019, 11:02.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Жан Бет - не мисля че ще има нужда от специална и скъпа инфраструктура при технологията която ще се наложи за ел. коли след години. Има един италианец Андреа Роси който си е извоювал име на измамник вече, но реактор от типа на този който той иска да създаде е възможно да се получи след време. В алуминиевите батерии се добавя енергия на този принцип и получената енергия е повече от тази с която е заредена батерията, боксит от природата може да работи в багерията с около десетина процента, което означава че съдържа неокислен алуминий. Ако окисления алуминий бъде оставен 6 месеца да престои и отново се върне в батерията заработва пак с десетина процента, т.е. толкова от него се е откислил. На това се дължи и пробиване на диелектричния слой при електролитните кондензатори като стоят без да работят повече от 6 месеца. Петрола е много по лесен за сега и няма разработени конструкции на реактори които да са използваеми, иначе се знае откъде ще се добива енергия, откъде и как би могло да стане.Има само един начин за първичен добив на енергия, така се произвежда енергията на Слънцето и всички други са извличане на акумулирана такава енергия, включително и термоядрената.
              Еха! Абе, много яко го даваш

              Коментар


              • Жан Бет - не мисля че ще има нужда от специална и скъпа инфраструктура при технологията която ще се наложи за ел. коли след години. Има един италианец Андреа Роси който си е извоювал име на измамник вече, но реактор от типа на този който той иска да създаде е възможно да се получи след време. В алуминиевите батерии се добавя енергия на този принцип и получената енергия е повече от тази с която е заредена батерията, боксит от природата може да работи в багерията с около десетина процента, което означава че съдържа неокислен алуминий. Ако окисления алуминий бъде оставен 6 месеца да престои и отново се върне в батерията заработва пак с десетина процента, т.е. толкова от него се е откислил. На това се дължи и пробиване на диелектричния слой при електролитните кондензатори като стоят без да работят повече от 6 месеца. Петрола е много по лесен за сега и няма разработени конструкции на реактори които да са използваеми, иначе се знае откъде ще се добива енергия, откъде и как би могло да стане.Има само един начин за първичен добив на енергия, така се произвежда енергията на Слънцето и всички други са извличане на акумулирана такава енергия, включително и термоядрената.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Pyramid - още навремето първо в Хонг Конг са прехвърлили производство и технологии, после Тайван и Сингапур и ЮК
                  по същия модел. Там се правят технологиите за Китай, реално те са собственици на голяма част от фабриките в Китай, освен че притежават голяма част от ресурса който създава нови неща са привлекли в Сингапур такъв от други краища на Света. Доколкто знам искат да правят съюз по подобие на ЕС в Азия с висичките си технологични колонии от което на американците им се накъдрят прическите, а руснаците стават като кули на Тесла - хвърчат им гръмотевици между главите.
                  Сигурно е така но, не ме хвърляй по върбите : Вероятно, може и да бъдат задържани, спор никакъв, всички серазвиват но, „лесно да избутат” Китай, е трудна работа.

                  Коментар


                  • Имам идея: кули на Тесла да бъдат разположени на паралелни отбивки на пътя през подходящи интервали и да зареждат теслите по въздуха в движение.

                    Коментар


                    • Pyramid - още навремето първо в Хонг Конг са прехвърлили производство и технологии, после Тайван и Сингапур и ЮК
                      по същия модел. Там се правят технологиите за Китай, реално те са собственици на голяма част от фабриките в Китай, освен че притежават голяма част от ресурса който създава нови неща са привлекли в Сингапур такъв от други краища на Света. Доколкто знам искат да правят съюз по подобие на ЕС в Азия с висичките си технологични колонии от което на американците им се накъдрят прическите, а руснаците стават като кули на Тесла - хвърчат им гръмотевици между главите.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Tazi сутрин се загледах в австрииска телевизия сервус- показваха модерните чудеса- помежду това как се правят някакви гуми и как се прави чипс имаше и малко за кулата на тесла- оказа се че има няколко такива в русия- всичките са в едно поле и човека- по точно физиците обясняваха че работела, пуснаха за журналистите някакъв умален вариант и беше много смешно да гледаш как като се доближи някой до това нещо и косата му се изправя или когато си подават ръце и ги удря ток. Сега пуснах търсачката ми ето какво изкара https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1 %82%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0+rusiq&oq=%D0%BA%D1%83% D0%BB%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BB% D0%B0+rusiq&aqs=chrome..69i57.10747j0j8&sourceid=c hrome&ie=UTF-8

                        Това е за който го интересува


                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Pyramid - аз не но японците могат като дадат следващото поколение технолотии на друго място и там започнат да произвеждат с по високо качество
                          Японците са много мили но, само 1/10 от човешкия и под 5% от веществения ресурс на Китай. Те са славна но, история. Докато, на Китай принадлежи бъдещето. До тук с „лесното избутване”.

                          Коментар


                          • Pyramid - аз не но японците могат като дадат следващото поколение технолотии на друго място и там започнат да произвеждат с по високо качество
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • nachev - вече има мембрани които като се нагреят и се раздуват с което изолират пробива в акумулаторната клетка, но в масовото произвоство не са се разпространили още. Така че могат да ги направят да не се палят. Правят клетките да се огъват, акумутора да може да се огъва и ако не е стакава мембрана биха се палили лесно
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                v_tin - китайците са лесни за избутване от пазара, проблема е че "цивизованите" държави не позволяват нормален бизнес с техните ненормални данъци. Със скъсен живот са разбира се , по някаква саката технология купена кой знае откъде.
                                Ох. Ами-избутай ги, де!

                                Коментар

                                Working...
                                X