IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не е много по-различно от измислянето на барута и последващата му употреба не по предназначение. Бош с налагането на Controller Area Network (CAN bus) нищо чудно да е създал предпоставките.

    Коментар


    • https://www.youtube.com/watch?v=ZhCn3k-XjU8, нещо интересно по темата с електромобилите, можело да бъдат крадени, не на кой да е електромобил а на Теслите са им намерили слабите места да ги крадат.
      Last edited by supertrader; 10.06.2022, 22:01.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • ако спечеля печеля за цял народ?

        Коментар


        • Поне международната търговия може да мине на валута която не е емисионна за никоя страна, колкото да се кротнат всички и да спрат глупостите. Защото се получава така че по силните искат да наложат своята, и единия иска да измести другия за да прави същото което той е правил когато неговата валута е била основна. Това е нещо като вечен първокласник, стои си в първи клас докато навърши 18г. и го изгонят от училище.
          Last edited by supertrader; 10.06.2022, 01:37.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Струва ми се нещо като бретън уудската валутна система електрическите джилери.

            Коментар


            • Последна грижа, по добре да се развива всичко което е възможно но да има мир. Инфлацията не бива да се спира, стига да е полезна, защото досега винаги е имало инфлация и парите се обезценяват откакто са измислени. Няма пари и валута които не са се обезценявали. Да не би парите да са създали живота и интелекта ? Нито пък петрола или газта.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Бенд(т) или топка на Гибралтар ще свали инфлацията ?
                Last edited by potentielle_energie; 09.06.2022, 21:31.

                Коментар


                • Разбирам, но така е когато парите извират от земята някъде и другаде ги изкарват с труд. Този проект със соларните инсталации не е по малко луд, дори е изпаднал защото никой не е правил сметка как ще използва тази енергия. И излиза, че проекта на неграмотния човек който не разбира всъщност е реалистичен, а този на големите специалисти лудост. Всъщност фиксациите завършват лошо, трябва да има всичко и всякакви варианти. Сега да се разчита че ще се използва природен газ, да но няма да е вечно защото залежите ще свършат или в един момент добивите ще са стабилно ниски и няма да покриват потреблението, това е сигурно.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Дали разбираш какво "внушавам":
                    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92...B5%D0%BA%D0%B0

                    Коментар


                    • Може да се направи производство на амониева селитра с този ток, като се използват въпросните химични процеси, може и амоняк да се произведе и той да се транспортира, възможностите на химията не са малки. Ако се произведе амониева селитра няма да е нерантабилно, имаше някакъв спор че не била скъпа , торовата и норма е 20кг за декар. Отдавна не съм в час със земеделието, но преди години специалистите, хората които на практика произвеждат казваха - не хвърлиш ли 50 кг на декар не става. Сега като погледнах цената 88лв за 50кг и дори се продават торбички по 2кг, не знам какво биха казали. Помня като беше 10лв - 50кг, а била 8 и имаше хора които си спомняха доброто старо време и се възмущаваха за 2лв и май стана и 12. Но сега 88лв си е направо съществен разход за земеделието. Няма връзка с електромобилите, но с енергията има.
                      В Африка електролизери с 80% ефективност няма да са удачни, 20% които се губят ще загряват електролита и ще трябва да се охлажда, по добре да се гони висока ефективност над 90% с хубави електроди с покритие.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Правия ток от соларни инсталации е много добър за електролиза, промишлени електролизери могат да са на много ниски цени, сравнително ниски и няма нужда от такива с протонообменна мембрана, тези с алкален електролит ги превъзхождат по ефективност. Зависи от електродите, има метали с които като се покрият само ефективност от 85% при преобразуване не е проблем, последно над 90% дори. Правят се огромни танкери да ги наречем, с огромни балони с ниско налягане могат да бъдат и по вода и въздух до другия бряг, там обратно в прав ток със същата конструкция електролизери. Водорода не може да се пренася по клакическа инфраструктура, стоманените тръби ги разбива, но с тръби с покритие вътре със специална сплав може и балоните трябва да са с такова покритие. Тези танкери дори не е необходимо да имат екипаж, управлението може да е по интернет - сателитен.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Hydrogen research – ammonia from renewables ($913,000 grant)

                          The process uses renewable energy to power an electrolyser that splits water into hydrogen and oxygen. Hydrogen can also be sourced from the atmospheric nitrogen using an air separation unit. This hydrogen can then be converted to ammonia using a non-Haber-Bosch process.

                          https://www.industry.gov.au/data-and...ent-activities

                          Коментар


                          • Имали са излишни пари, производителите на соларни панели са им ги прибрали. Може да правят водород и да го транспортират до Европа.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • На теория вероятно са били рентабилни.На практика трябва да получат кабелите на Испания ,Италия или за по преко през България.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение
                                Те нещата според мен са объркани от тези които са вложили 500 млрд в „Дезертек” и не могат да докарат енергията в Европа.
                                За да върви всичко това, освен другото, този добив, транспорт и доставка, ТРЯБВА ДА СА РЕНТАБИЛНИ, нали.

                                Коментар

                                Working...
                                X