If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Lehman Brothers: Възход и падение на американската легенда
...ако трябва да бъда честен интелигентно момче ми се видя на мене този Алек, но и на мене не ми допаднаха голяма част от разсъжденията му.... НО всеки си има право на мнение... Един мисли по един начин, а друг по друг начин....
Да ти кажа, определено му импонирам и уважавам! Не харесвам обаче заблудеността на някои и най-вече начина, по който се самонавинтват.
От подобно самонавинтване дойде и кризата.
A използвайки вълновия модел на Елиът, .... кога ще е краят на кризата????
Моделът ти какво показва???
Първоначално изпратено от Славей
Прочетох изявленията на Александър Петров публикувани в Investor.bg http://video.investor.bg/?cat=189&id=71499 . Това ми помогна да си отговоря на въпроса, който ме вълнува. Оказва се, че след 150-годишно успешно управление, менажерите на Lehman Brothers вземат поредица от погрешни инвестиционни и управленчески решения в последните години, което я довежда до фалит. Следователно не финансовата криза е причина за фалита на Lehman Brothers, а точно обратното - лошото управление на редица банки като Lehman Brothers разполагащи с огромни ресурси са причина за финансовата криза. Този извод е много важен за мен, тъй като аз се занимавам с изследване на вълновите процеси на финансовите пазари и в частност спираловидното движение на цените и нивата на Фибоначи. Все повече се убеждавам, че спираловидното движение на цените не е природен феномен, над който инвеститорите нямат власт, а точно обратното – този феномен е предизвикан от груповото поведение на инвеститорите. Поради тази причина изследването на груповото поведение на инвеститорите ни дава възможност да разработим математически модел на финансовите пазари, който ни довежда до извода за непрекъснато повтарящия се ценови пулс, стоящ в основата на вълновия модел на Елиът.
Прочетох изявленията на Александър Петров публикувани в Investor.bg http://video.investor.bg/?cat=189&id=71499 . Това ми помогна да си отговоря на въпроса, който ме вълнува. Оказва се, че след 150-годишно успешно управление, менажерите на Lehman Brothers вземат поредица от погрешни инвестиционни и управленчески решения в последните години, което я довежда до фалит. Следователно не финансовата криза е причина за фалита на Lehman Brothers, а точно обратното - лошото управление на редица банки като Lehman Brothers разполагащи с огромни ресурси са причина за финансовата криза. Този извод е много важен за мен, тъй като аз се занимавам с изследване на вълновите процеси на финансовите пазари и в частност спираловидното движение на цените и нивата на Фибоначи. Все повече се убеждавам, че спираловидното движение на цените не е природен феномен, над който инвеститорите нямат власт, а точно обратното – този феномен е предизвикан от груповото поведение на инвеститорите. Поради тази причина изследването на груповото поведение на инвеститорите ни дава възможност да разработим математически модел на финансовите пазари, който ни довежда до извода за непрекъснато повтарящия се ценови пулс, стоящ в основата на вълновия модел на Елиът.
влизайки в дебрите на една теория е лесно човек да се "загуби", тъй като тя "добре обяснява света" как ще свържеш случилото се с Lehman Brothers и това с Long Term Capital Management - дали математическите модели са това, което са
п.с. част от нещата са с ирония която понякога Minavast не схваща
=+1 "Все повече се убеждавам, че спираловидното движение на цените не е природен феномен, над който инвеститорите нямат власт, а точно обратното – този феномен е предизвикан от груповото поведение на инвеститорите." Чудесна констатация.А след като информацията е непряка и манипулирана.... инвеститорите са обесени за носа си май;-)))
?
Общата ми култура ми казва че доста глупаци си разпродадоха хубави акции на безценица защото слушат хора които са работили в Лондон.
Много си прав. Трябва да слушаме само хора, които са работили в Криводол и хора работещи, като шофьори на автобуси, паркетаджии и продавачи на на ГСМ-и. Те най-много разбират от финанси. Мани ги тея "тъпите" от Лондон.
Коле,естествено ,че не са тъпи.Доста акъл трябва да затриеш 150 годишна банка!!!И много алчност И самовлюбеност!!!
Вижда се че му се възхищават хора които търсят след кой гуру да тръгнат.
Ако искаш да слушаш някого може да слушаш и Сергей Станишев
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ
Общата ми култура ми казва че доста глупаци си разпродадоха хубави акции на безценица защото слушат хора които са работили в Лондон.
Много си прав. Трябва да слушаме само хора, които са работили в Криводол и хора работещи, като шофьори на автобуси, паркетаджии и продавачи на на ГСМ-и. Те най-много разбират от финанси. Мани ги тея "тъпите" от Лондон.
абе на тия къде точно са им загубите и кой е печелившия от това!
става дума за пари - не пише че са отишли на МАРС!
тези 613 млрд. долара са някъде и под нечие управление - ЦРУ, мафията, други банки...
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от wannarock
Първоначално изпратено от Nikola
Първоначално изпратено от Nia
Първоначално изпратено от Nikola
Абе вие сериозно ли си мислите, че целта на тази лекция е била да печели пари? Я се озъзнайте малко комплесари такива. Нямам думи просто....
Алинке, нали човека ви помоли да не коментирате из форумите за какво става въпрос именно поради тази причина? Не можа да се стърпиш а?
Коле, мисля, че е доста арогантно да се обърнеш към мен (с личното ми име) и
Всеки може да ти види личното име като цъкне на профила ти във фейсбук. Ти каква си за да не се обръщам към теб с личното ти име, когато очевидно сама не си пожелала да бъдеш анонимна? :shock:
че тя какво да крие
................................... Изтрито по молба.
Коментар