IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китай - зараждащата се нова СУПЕРСИЛА!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • През 1913 г. банкстерите взеха властта над долара със закона за Федералния резерв, а в 1971 г. му отмениха златното покритие за да могат да го печатат в свръхколичества и да зарибят максимален брой държави.

    Но най-вече Китай.

    Предвидиха амбициите на тази страна държана под похлупак от МаоДзедун и когато на власт дойде ДънСяопин, той нахлупи американската каубойска шапка (буквално при посещението си в САЩ в 1979г.).

    " През 1969 г. отношенията КНР - СССР се бяха изострили до такава степен, че се стигна до военни сблъсъци по границата и много кръв се проля.
    САЩ не закъсняха да се възползват от ситуацията.

    Хенри Кисинджър, успя да разиграе "китайската карта". През 1971 г. той тайно посещава Пекин, през следващите три години още цели седем пъти е там, води продължителни разговори с Мао Цзедун, Дън Сяопин, Чжоу Енлай. И, както пише в мемоарите си:

    "САЩ и Китай фактически създадоха антисъветска коалиция".

    Нормализирането на отношенията между САЩ и Китай се оказа решаваща предпоставка, за да започне процес с непредвидими за целия свят последствия: модернизацията на Китай"./Крум Василев/

    Сещате се защо частният Федерален резерв гласува отмяна на златното покритие на долара именно 1971 година. Пиявицата се вкопчи в амбицираните азиатци.

    Но тъй-като животът се ръководи от Природни закони, то и тази свръх-идея и пресилване ще загинат в позор. Коя крайност е завършила с достоен и градивен резултат.

    Безродните банкери (които някои наричат "еврейски") ще си строшат главата окончателно, защото с инатлък може да се спечелят някои битки, но не и играта.

    Робърт Кийосаки: "През 1913 година е създаден Федералният резерв на САЩ. Това може би е най-важната дата в историята на страната, когато правилата за глобалните пари започват реално да се променят. Работещите за заплата хора би трябвало да запомнят тази дата като начало на атаката срещу личните им богатства.

    Първо, Федералният резерв на САЩ не е правителствен обект. Това е мит. Нито е държавен обект. Тази банка е притежание на едни от най-богатите хора на света.

    Когато Федералния резерв е създаден, най-богатите хора на света поемат контрола върху паричната система на най-богатата страна на света... и после променят правилата за парите.

    Днес американците настояват правителството да защитава американските работни места и американските интереси. От време на време чувам да казват: „Купувайте американското” или „Поддържайте американския бизнес”. Е, вече е прекалено късно. Това са безсилни викове на отчаяни хора. През 1913 година най-богатите хора на Земята поеха контрола върху парите на света, като поставиха под контрол най-богатата световна икономика – икономиката на САЩ.

    Те промениха правилата, но не го съобщиха на всички.

    Днес икономиката на САЩ технически е банкрутирала, а хазната им е пълна с документи за собствената им задлънялост, известни като бонове и държавни ценни книжа, сметки, които децата на бъдещите поколения ще трябва да плащат.

    Тази кражба на богатство продължава, тъй-като милиони хора работят във фирмите на богатите, пестят пари в банките на богатите и инвестират в активите на богатите (като акции, бонове и взаимни фондове) чрез банкерите на богатите.
    Системата е замислена в международен план така, че да взема и контролира колкото може повече от вашите пари... законно". /из "Повишете финансовия си IQ"/

    Наполеон и Хитлер си счупиха главите в Русия, да видим как ще се казва техният китайски амбициран последовател.

    Трябва достойно да пазим нашия Првославен свят и да бъдем до Русия в трудни времена.

    Защото няма друго семейство... блудният син ще се завърне. България ще върне достойнството си.

    из: www.esencia1.info

    Коментар


    • Всемогъщият китайски юан?

      http://money.ibox.bg/news/id_1730383945

      19-ти век беше доминиран от Британската империя, 20-ти век от Съединените щати. Възможно е да сме в началото на азиатски век, доминиран от Китай и неговата валута. Въпреки че статутът на долара като основна резервна валута няма да изчезне за една нощ, то този статут вече не е даденост. По-скоро отколкото се смяташе преди, позициите на долара може да бъдат оспорени от други валути, най-вероятно китайския ренминби. Това ще доведе до сериозни загуби за Америка, тъй като способността за евтино финансиране на бюджета и търговския дефицит на САЩ, ще изчезнат.
      По традиция, империите, които държат световната резервна валута са също и нетни чуждестранни кредитори. Британската империя се разпадна и лирата загуби статута си като основна глобална резервна валута, когато Великобритания стана нетен длъжник и нетен кредитополучател в края на Втората световна война. Днес Съединените щати са в подобна позиция. Те оперират с огромни бюджетни и търговски дефицити и разчитат на положителното отношение на неспокойните чуждестранните кредитори, които започват да се чувстват притеснени за натрупването на все повече деноминирани в долари активи. Логичното следствие от този процес е краят на статута на долара като резервна валута, който може да бъде само въпрос на време.

      Но коя валута може да го замени? Британските лири, японските йени и швейцарските франкове остават незначителни резервни валути, тъй като тези страни нямат достатъчно силно влияние върху глобалните пазари. Златото все още е варварска реликва, чиято стойност се издига само когато инфлацията е висока. Еврото е под натиска на опасения относно дългосрочната жизнеспособност на европейския валутен съюз. Така остава ренминби.

      Китай в момента е страна кредитор с големи излишъци по текущата сметка, малък бюджетен дефицит, много по-нисък публичен дълг като дял от БВП от Съединените щати и устойчив растеж. А и вече отправя предизвикателства към върховенството на долара. Пекин призова за нова международна резервна валута под формата специални права на тираж (кошница от долари, евро, йени и лири) емитирани от Международния валутен фонд. Китай скоро ще иска да види своята собствена валута, включена в тази кошница и използването на юана като средство за разплащане в международната търговия.

      В момента, обаче ренминби определено не е готов за постигане на статут на резервна валута. Китай първо трябва да облекчи ограниченията за валутната търговия и за паричните потоци, влизащи и излизащи от страната, с което да направи юана напълно конвертируема валута. Страната трябва да продължи и вътрешните финансови реформи и да увеличи ликвидността на своя пазар на облигации. Така че ще отнеме дълго време за ренминби да стане резервна валута, но предпоставките за това остават в сила. Китай вече помпа мускули чрез създаването на валутни суапове с няколко страни (включително Аржентина, Беларус и Индонезия) и с позволението на институции в Хонг Конг да издават облигации, деноминирани в ренминби, първа стъпка към създаването на силен вътрешен и международен пазар за своята валута.

      Ако Китай и други страни диверсифицират своите валутни резерви, които в момента са основно деноминирани в долари, Съединените щати ще страдат. САЩ извличат значителни финансови ползи от статута на долара като резервна валута. В частност, силният пазар на долари позволява на американците да се заемат при по-ниски проценти.

      По този начин те финансираха големите си дефицити дълго време при много изгодни лихвени проценти, докато външното търсене запази доходността на американските държавни облигации ниска.

      САЩ са в състояние да издават дълг в собствената си валута, като по този начин прехвърлят загубите от спада в стойността на долара на кредиторите си, а фактът, че международно търгуваните суровини са деноминирани в долари означава, че поевтиняването на американските пари не води до повишаване на цените на вноса.

      Сега, да си представим един свят, в който Китай могат да заемат и да отпускат кредити в международен мащаб в своята собствена валута. Юанът вместо долара, може да се превърне в средство за плащане в търговията и в него ще се изчисляват цените на вноса и износа, както и стойността на богатството на международните инвеститори. Американците ще платят цената. Те ще трябва да плащат повече за вносни стоки, като и лихвените проценти по частния и публичния им дълг ще нараснат. А по-високата цена на частните заеми може да доведе до отслабване на потреблението и инвестициите и забавяне на растежа.

      Този отказ от долара може да отнеме повече от десетилетие, но може да се случи и по-скоро, ако САЩ не сложат ред във финансовата си система.

      Съединените щати трябва да ограничат разходите и заемите, и да преследват растеж, който не се основава на балони на активите и кредитите. За последните две десетилетия, Америка харчеше повече отколкото произвеждаше, увеличавайки външната си задлъжнялост и натрупвайки дългове, до нива които са станаха неустойчиви. И точно системата, при която доларът е основна световна валута позволи на САЩ да удължат безотговорното кредитиране.

      Сега, когато позицията на долара, вече не е толкова сигурна, САЩ трябва да сменят своите приоритети. Да инвестират в обществена инфраструктурата, алтернативни и възобновяеми източници на енергия и в човешкия капитал - а не в ненужни жилищни и токсични финансови иновации. Това ще бъде единственият начин да се забави спада на долара и да се запази влиянието на САЩ в световните дела.
      Мнението ми не е препоръка!!!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Zaki
        Първоначално изпратено от Shemata
        Просто УНИКАЛНО!!!:


        Chinese listed companies net profit up 450% in Q1
        .......
        не само че е уникално, но и мирише на балон !
        дали?!
        в тази държава има ред, има и технологии ... тези хора последните 20 години изкуриха хиляди модерни технолии и станаха едни от най-големите производители и износители на всякакви стоки!!!
        освен туй за лъжа в отчетите може и да дават 20 години затвор или разстрел

        не е препоръка за търговия там и не притежавам акции в Китай!!! Срещам мнения на много чуждестранни експерти и смятат, че те са върха си ... но от друга страна те още не са №1 в света ... а 4 или 5...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Shemata
          Просто УНИКАЛНО!!!:


          Chinese listed companies net profit up 450% in Q1
          .......
          не само че е уникално, но и мирише на балон !

          Коментар


          • China Pledges Ample Supply of Money to Spur Recovery

            http://www.bloomberg.com/apps/news?p...F.M&refer=home

            May 6 (Bloomberg) -- China’s central bank said the economy performed “better than expected” in the first quarter and pledged to keep money flowing into the financial system to sustain growth.

            The People’s Bank of China will ensure an “ample” supply of money, the central bank said in a quarterly monetary-policy report posted on its Web site today. New lending surged sixfold to a record in March as banks supported the government’s 4 trillion yuan ($585 billion) stimulus package.

            The recovery’s foundations aren’t solid, with new lending overly concentrated on government projects at the expense of small businesses, the central bank said. The report highlighted “positive changes” in the world’s third-biggest economy, echoing remarks by Premier Wen Jiabao on April 11.

            “The momentum is gathering for quite a strong recovery in growth in the second half of the year,” said Peng Wensheng, an economist with Barclays Capital in Hong Kong.

            China is battling rising unemployment, a collapse in exports and weakness in the property market.

            Quarter-on-quarter growth in gross domestic product improved significantly, the central bank said, without giving figures. The threat from deflation is easing, it said. China’s economy grew 6.1 percent in the quarter from a year earlier, the slowest pace since at least 1999.

            ‘Flexible’ Policies

            The central bank pledged to make “flexible” use of multiple monetary-policy tools. Credit growth will need to increase if the global economy worsens, the report said.

            New lending rose sixfold in March from a year earlier to 1.89 trillion yuan after the government dropped quotas. The central bank cautioned today of the risk of a rebound in bad loans and said lenders need to assess the ability of local governments to repay debt.

            “They are flagging potential risks from the very stimulatory policy that has been put in place since November,” said Glenn Maguire, chief Asia-Pacific economist at Societe Generale SA in Hong Kong. “There has been a subtle shift in nuance to considering potentially adverse risks.”

            The nation is at risk of a stock market “bubble” that may burst as investor confidence in the recovery weakens and bank lending slows, according to China Galaxy Securities Co., the nation’s largest brokerage.

            The Shanghai Composite Index has surged 50 percent since last year’s low on Nov. 4.

            Today’s report echoed a bank statement last month. The central bank reiterated pledges to keep the yuan “basically stable” and keep monetary policy “moderately loose” and said China can maintain stable and relatively fast growth.

            Last Updated: May 6, 2009 06:14 EDT
            Мнението ми не е препоръка!!!

            Коментар


            • Просто УНИКАЛНО!!!:


              Chinese listed companies net profit up 450% in Q1

              http://news.xinhuanet.com/english/20...t_11309242.htm

              BEIJING, May 4 (Xinhua) -- The combined net profit of all the 1,624 listed companies in the Chinese mainland hit 203.8 billion yuan (about 30 billion U.S. dollars) in the first quarter, up 450.39 percent from the last quarter in 2008, reports from the country's two main exchanges showed Monday.

              Among them, 1,186 companies reported gains, taking up 73.03 percent of the total. The number of companies suffering losses increased nearly 200 compared with the same period last year to 436.

              The total net profit in the first three months dropped 25.81 percent year on year.

              "The quarter-on-quarter profit surge showed production began to stabilize in the first three months after taking the major blow from the global financial crisis in the fourth quarter last year," said Qin Xiaobin, chief analyst with Beijing-based Galaxy Securities.

              Measures issued by the government to support the key industries also helped with the profit rise, experts said.

              However, companies are still troubled with over-capacity that led to the year-on-year decline and it is still too early to tell if the overall economy has bottomed out, according to Qin.
              Мнението ми не е препоръка!!!

              Коментар


              • Китай,

                за разлика от много страни в Европа, като Англия, Холандия, Ирландия и т.н. а също и САЩ има само 10%(от БВП си) дълг. Т.е. при тях ръста е стабилен!!! Докато в САЩ и Европа, много от страните имат изключително голям външен дълг, т.е. тяхните икономики са пълни балони (друг е въпроса кой им е давал пари(напечатани), при положение че не произвеждат почти нищо).



                15. САЩ - 95.09%

                Външен дълг (като процент от БВП): 95.09%

                Външен дълг на глава от населението: 44 358 долара

                Брутен външен дълг: 13.627 трлн. долара (трето тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 14.330 трлн. долара

                14. Норвегия - 114%

                Външен дълг на глава от населението: 118 353 долара

                Брутен външен дълг: 551.59 млрд. долара

                БВП за 2008 г.: 481.1 млрд. долара

                13. Финландия - 116%

                Външен дълг на глава от населението: 62 579 долара

                Брутен външен дълг: 328.56 млрд. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 281.2 млрд. долара

                12. Швеция - 129%

                Външен дълг на глава от населението: 73 245 долара

                Брутен външен дълг: 663.58 млрд. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 512.9 млрд. долара

                11. Испания - 137.5%

                Външен дълг на глава от населението: 57 091

                Брутен външен дълг: 2.313 трлн. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 1.683 трлн. долара

                10. Германия - 137.5%

                Външен дълг на глава от населението: 63 767 долара

                Брутен външен дълг: 5.25 трлн. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 3.818 трлн. долара

                9. Дания - 159%

                Външен дълг на глава от населението: 107 026 долара

                Брутен външен дълг: 588.7 млрд. долара (трето тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 369.6 млрд. долара

                8. Франция - 168%

                Външен дълг на глава от населението: 78 070 долара

                Брутен външен дълг: 5.001 трлн. долара

                БВП за 2008 г.: 2.978 трлн. долара

                7. Австрия - 191%

                Външен дълг на глава от населението: 100 787 долара

                Брутен външен дълг: 827.49 млрд. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 432.4 млрд. долара

                6. Швейцария - 264%

                Външен дълг на глава от населението: 171 478 долара

                Брутен външен дълг: 1.304 трлн. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 492.6 млрд. долара

                5. Холандия - 268%

                Външен дълг на глава от населението: 145 959 долара

                Брутен външен дълг: 2.439 трлн. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 909.5 млрд. долара

                4. Хонконг - 295%

                Външен дълг на глава от населението: 93 539 долара

                Брутен външен дълг: 659.93 млрд. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 223.8 млрд. долара

                3. Белгия - 327%

                Външен дълг на глава от населението: $155,362

                Брутен външен дълг: 1.618 трлн. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 495.4 млрд. долара

                2. Великобритания - 336%

                Външен дълг на глава от населението: 153 616 долара

                Брутен външен дълг: 9.388 трлн. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 2.787 трлн. долара

                1. Ирландия - 811%

                Външен дълг на глава от населението: 549 819 долара

                Брутен външен дълг: 2.311 трлн. долара (четвърто тримесечие на 2008 г.)

                БВП за 2008 г.: 285 млрд. долара


                КЪДЕ Е КИТАЙ???

                China’s foreign debt $392.6 billion

                China's GDP $4,222.00 billion,

                т.е. тяхният външен дълг е едва 9% от БВП-то им

                => те имат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТАБИЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ и ще бъде още по-стабилен!!!

                Първоначално изпратено от Curiosity killed the cat
                Първоначално изпратено от be_google
                Първоначално изпратено от Shemata
                Тази криза е добра за Китай

                http://money.ibox.bg/news/id_1507104801

                Тази криза е добра за Китай. Също така е добра за китайската роля и отговорности в света, според FT и Джим О'Нийл, главен икономист в Goldman Sachs.

                .....[/b]
                изкупиха сума ти злато, бизнеси, разрастнаха се докато други се смаляват!!!

                :-)
                Каценелсон, който коментира често за Файнешънъл таймс
                твърди, че Китай е голям балон и това все повече започва да става мантра сред американските анализатори. Остава да видим доколко е прав в "не бъркайте бързия растеж с устойчивия растеж"
                Мнението ми не е препоръка!!!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от be_google
                  Първоначално изпратено от Shemata
                  Тази криза е добра за Китай

                  http://money.ibox.bg/news/id_1507104801

                  Тази криза е добра за Китай. Също така е добра за китайската роля и отговорности в света, според FT и Джим О'Нийл, главен икономист в Goldman Sachs.

                  .....[/b]
                  изкупиха сума ти злато, бизнеси, разрастнаха се докато други се смаляват!!!

                  :-)
                  Каценелсон, който коментира често за Файнешънъл таймс
                  твърди, че Китай е голям балон и това все повече започва да става мантра сред американските анализатори. Остава да видим доколко е прав в "не бъркайте бързия растеж с устойчивия растеж"

                  Коментар


                  • 430 дка за българско-китайския автомобилен завод в Ловеч

                    http://www.profit.bg/news.php?id=46772

                    Днес общинският съвет в Ловеч ще гласува решение, с което да бъде отреден терен за изграждането на автомобилен завод.

                    Общинските съветници трябва да разрешат и продажбата на поземления имот от близо 430 декара на стойност 273 хил. лв. на българска фирма, която съвместно с китайска фирма ще произвежда автомобилите.

                    Производството на първата серия от спортен клас автомобили трябва да започне в средата на следващата година, а втората серия ще стартира в началото на 2011 година.

                    Първоначалните инвестиции за изграждането на автомобилния завод ще са в размер на 80 млн. евро, а на по-късен етап ще надхвърлят 300 млн. евро.

                    Първата копка за изграждането на новия автомобилен завод ще бъде направена на 11 май - празника на Ловеч.
                    Мнението ми не е препоръка!!!

                    Коментар


                    • а има ли други китайски автомобилостроители в ЕС, освен тези, които идват у нас?

                      Коментар


                      • "Only Russia and China can meet American challenge"

                        http://www.russiatoday.ru/Politics/2...challenge.html

                        Russia and China are the only ones “who can take the challenge of the U.S. in the military field”; others are unable to do it technically, says Ruslan Pukhov from Centre for Analysis of Strategies and Technologies.
                        Мнението ми не е препоръка!!!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Shemata
                          Тази криза е добра за Китай

                          http://money.ibox.bg/news/id_1507104801

                          Тази криза е добра за Китай. Също така е добра за китайската роля и отговорности в света, според FT и Джим О'Нийл, главен икономист в Goldman Sachs.

                          .....[/b]
                          изкупиха сума ти злато, бизнеси, разрастнаха се докато други се смаляват!!!

                          :-)

                          Коментар


                          • Тази криза е добра за Китай

                            http://money.ibox.bg/news/id_1507104801

                            Тази криза е добра за Китай. Също така е добра за китайската роля и отговорности в света, според FT и Джим О'Нийл, главен икономист в Goldman Sachs.

                            През миналата седмица банката ревизира във възходяща посока прогнозата си за ръста на брутния вътрешен продукт на Китай за 2009 г, до 8.3 на сто и за 2010 г., до 10.9 на сто, от предишни очаквания за растеж съответно от 6 и 9 на сто.

                            През тази криза стана ясно, че икономическият модел на китайския растеж в основата, на който беше масивното нарастване на износа, до 2008 г., не е устойчив. В един етап в края на 2007 г., китайският износ за САЩ достигна до около 12 на сто от общия БВП на страната. Това означаваше, че цялата китайска икономика можеше да пострада зле в случай, че търсенето в САЩ отслабне, а не трябваше да се пренебрегва и рискът от протекционистка реакция.

                            Това накара много анализатори да прогнозират край на фиксираният обменен курс на реминби юана към долара и постепенното преминаване към по-гъвкав и силен обменен курс след няколко години.

                            И когато кризата се задълбочи след фалита на Lehman, световната търговия започна да се сива неимоверно бързо, за всички беше ясно, че китайският растеж ще пострада.

                            Беше ясно и че както в отговора си на Азиатската криза през 1997 г., китайските политици ще реагират бързо и ще сменят предавките, както и направиха.

                            Три политически инициативи изпъкват и резултатите от тях започват да носят плодове, което доведе и до по-оптимистичните прогнози на Goldman Sachs.

                            Първо, през ноември властите обявиха масивна фискална експанзия, ориентирана към нови инфраструктурни разходи, а в същото време банките в САЩ все още шикалкавеха, опитвайки се да прикрият истинските размери на загубите.

                            Тази ясна декларация от страна на китайските власти беше положително приета от инвеститорите и в основата на ръста на фондовите борси в края на миналата година.

                            Второ и в крайна сметка може би най-важно за развитието на световната икономика, е решението на правителството да обяви планове за разработване на пълна медицинска застраховка за все още голямата селска общност в Китай, която според плана ще се прилага изцяло за 90 на сто от селските райони до 2011 година. Това би могло да доведе до край на курса на прекалено високи спестявания и да позволи много по-силна консумация.

                            Трето, и критично за прогнозата за растеж, Народната банка на Китай поведе политика на значително облекчаване на финансовите условия, затегнати, за да не се допусне прегряване на икономиката, през предишните две години.

                            Тези три мерки, дава възможност за ускоряване на вътрешното търсене в Китай до края на 2009 г. и праз 2010 г., което е правилната рецептата за Китай и критично, за света.

                            Това слага началото на следващия етап от развитието на страната, който вероятно ще продължиш с години. В по краткосрочна перспектива очакванията за това развитие дадоха основание на Goldman Sachs да препоръча китайските акции клас "А", поскъпнали средно с 50 на сто от обявяването на пакета от стимули през ноември, като доказателство, че нарастващото търсене се натрупва и много инвеститори ще бъдат привлечени обратно към Китай.


                            Китай винаги е бил най-важната икономика в БРИК (останалите са Бразилия, Русия и Индия), като събитията от последните пет месеца продължават да подкрепят този факт и в дългосрочен план.

                            Според Джим О'Нийл, актуализираните дългосрочни прогнози публикувани от американската банка през миналото лято предполагат, че Китай може да надмине по производство САЩ през 2027 г. и че БРИК заедно биха могли да станат до тогава по-големи като БВП от Г-7.
                            О'Нийл очаква, че в един етап в следващите месеци, след като стане ясно, че китайският растеж отново ще прехвърли границата от 8 на сто, Пекин ще позволи известно затягане на финансовите условия, вероятно водено от обменния курс.

                            През следващите две години, Китай вероятно ще надмине Япония и ще се превърне във втората по големина икономика в света.

                            Някои казват, че Китай може да остарее, преди да стане богат, но засега става все по-голям и по-богат, това е сигурно, според О'Нийл, който счита че няколко от „старите" страни членки на Г20 може да погледнат по-отблизо китайската икономическа политика, за да видят как трябва да се правят нещата.
                            Мнението ми не е препоръка!!!

                            Коментар


                            • Ето за любопитните, да видят малко градове от ЦИВИЛИЗАЦИЯТА/ПОДНЕБЕСНАТА:

                              http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=555956
                              Мнението ми не е препоръка!!!

                              Коментар


                              • China's economic performance better than expected

                                http://www.chinadaily.com.cn/china/2...nt_7717135.htm

                                WASHINGTON -- Zhou Xiaochuan, governor of the People's Bank of China, said on Saturday that positive changes have taken place in the Chinese economy, whose overall performance is better than expected.

                                "Facing the impact of the financial crisis, the Chinese government has promptly introduced a policy package to expand domestic demand and maintain financial stability, striving to respond to the impact of the financial crisis," said Zhou at the International Monetary and Financial Committee (IMFC) meeting held here on Saturday.

                                "Positive changes have appeared in the operation of the national economy, and overall performance is better than expected, " said the Chinese central bank governor.

                                The slowdown in GDP growth has been contained, with GDP growth in the first quarter of 2009 reaching 6.1 percent, while the growth rate in industrial production has also rebounded, with industrial added value growing 5.1 percent over the same period last year, said Zhou, adding that "there are signs of gradual stabilization."

                                Meanwhile, Zhou warned that the Chinese economy is still facing challenges. "It should be recognized that the rebound in China's economy remains to be consolidated," he said.

                                "The internal and external environments are still challenging, external demand continues to shrink, the decline in export volume is relatively large, some industries have excess capacity, government revenue is falling, and employment pressures continue," he noted.

                                The Chinese government will continue its implementation of an aggressive fiscal policy and a moderately accommodative monetary policy, and implement the package plan in response to the crisis, said Zhou.

                                He stressed that the long-term economic development trend in China has not changed.

                                "As macroeconomic policies gradually take effect, China's economy has the conditions for maintaining relatively rapid development," he said.
                                Мнението ми не е препоръка!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X