IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китай - зараждащата се нова СУПЕРСИЛА!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.investor.bg/?cat=91&id=83551

    Малките стъпки на китайския юан по пътя към глобално господство

    ето тук малко по темата

    Коментар


    • dessoboy,

      всеки човек преди да дава коментар за какво-то и да е било първо трябва добре да се поинтересува.
      Много хора са останли с впечатление (поради пропагандата в Европа и САЩ), че Китай зависи от чуждите инвестиции и от експорта си. И ако Западните Инвеститори си изтеглели парите от Китай и спрат да импортират тяхни стоки, то Китай залязва. Разбира се че това има негативно влияние, НО!!! Не Китай зависи толкова от западните инвестиции, колкото Запада и САЩ зависят от Китайските инвестиции. Все пак вече в продължение на половин година се говори навсякъде че Китай държи най-големите резерви и САЩ зависи от това какво ще правят Китай, дали ще махат доларите, дали ще купуват още и т.н. => с две думи мисля, че всеки един средно интелигентен човек разбра, че САЩ и Запада зависи от Китай и от техните капитали. Който още е с мисленето, че Запада щял да изтегли някви "пари" от Китай и те да закъсат => че лъжливата пропаганда в Европа бая му е изпилила мозъка и още не е разбрал как стоят нещата.
      2) Какво щяло да стане, ако Европа, САЩ не купувала Китайски стоки/т.е си намали импорта. Ех то това вече стана, ама Китай пак си му расте БВП-то.
      Не разбрахте ли че на Китай вече расте БВП-то благодарение на вътрешно потребление. Друго, не разбрахте ли че Европа/САЩ не са единствените точки на земята(много хора са с много тясен светоглед) Китай изнася за Африка, Южна АМерика и почти цяла Азия.
      ТУк можеш да видиш данните за Китай :
      http://news.xinhuanet.com/english/20...t_10995852.htm
      и да видиш на какво се дължи ръста на БВП на Китай и на какво се дължи икономическото им развитие.

      Първоначално изпратено от dessoboy
      Възможен ли е сценарии САЩ да наложи сериозни ограничения на вноса от Китай и да попречи на китайската експанзия? ами ако сащ, европа и канада спрат изцяло вноса от китай тогава къде отива китайската икономика? доколкото знам там има много бедни хора и много богати хора подобно на българия и русия без ясноизразена средна класа.
      Мнението ми не е препоръка!!!

      Коментар


      • Възможен ли е сценарии САЩ да наложи сериозни ограничения на вноса от Китай и да попречи на китайската експанзия? ами ако сащ, европа и канада спрат изцяло вноса от китай тогава къде отива китайската икономика? доколкото знам там има много бедни хора и много богати хора подобно на българия и русия без ясноизразена средна класа.

        Коментар


        • Разкажи какво те впечатли???

          Първоначално изпратено от NoLand
          Ха! И аз ходих - по работа, обаче. Впечатлен съм.
          Мнението ми не е препоръка!!!

          Коментар


          • Ха! И аз ходих - по работа, обаче. Впечатлен съм.
            Crash&Burn

            Коментар


            • Скоро бях в Китай - просто съм без думи. Летището им е един град. Няма смог - с някакви комини издърпват и филтрират въздуха - няколко от комините са подвижни и може да се слагат където има нужда.

              Коментар


              • :-) :-) :-)

                оппааа, пак четкат с баданарките китайските другари !

                Г-8 има нужда от помощта на Китай и Индия
                11.07.2009 15:19 цитата е от инвестор.бг
                ....
                Страните от Г-8 играят ключова роля в световната политика и икономика, но те не могат да решат всички световни проблеми без участието на останалите държави.

                Това заяви премиерът на Япония Таро Асо, като визира най-вече страните Индия и Китай....

                Коментар


                • Джордж Сорос- оптимизъм за Китай

                  Сорос и преди е заявявал своята слабост към Китай, Индия и Бразилия. „Може би отново ще направим грешка, ако мислим за Китай и Индия като различни от развитите страни", заявява той, допълвайки, че Китай е страната, която ще получи най-голяма полза от финансовия крах на САЩ.

                  „Китай е в добра позиция за съживяване на своята икономика и ще стане мотор на глобалната икономика, частично заменяйки и американския потребител", заявява той. В момента Сорос не очаква голям спад, но и не вижда възможност за връщане на ръста на печалбите, какъвто беше преди две години.

                  Голяма част от ежедневните решения за инвестициите на Сорос се вземат от бившия портфолио мениджър на BlackRock Кейт Андерсън. Под съвместното им ръководство, оглавяваният от тях фонд достигна дохоност от 32% през 2007 г., 8% през 2008 г.и 17% от началото на тази година.

                  В Бразилия Сорос се е насочил към държавната компания Petroleo Brasileiro.
                  Мнението ми не е препоръка!!!

                  Коментар


                  • Китайските другари мислят с 20 години напред!!!
                    Китай изпреварва САЩ в екологията и то с бързи темпове! :-)

                    източник : http://news.ibox.bg/news/id_1362165873

                    :-) :-) :-) Ядрената енергия ще играе все по-важна роля в енергийната политика на Китай в опитите на страната с най-голямо население в света да се пребори с промените в климата.

                    Това каза посланикът на страната за ЕС Же Сонг, цитиран от europe.bg

                    Китай работи за подобряване на енергийната ефективност чрез постепенно изключване на застаряващите блокове за производство на енергия, и, по думите на посланик Сонг, чрез сериозни инвестиции в екологични производства.

                    "Китай е най-големият потребител на слънчеви панели в света. Ядрената енергетика и използването на метан в провинцията се развиват устойчиво", добави той.

                    Коментар


                    • http://www.spekulanti.com/2009/03/29...-%D1%80%D0%B5/

                      Предложението на говерньора на китайската Народна банка Жоу доларът да бъде заменен като световна резервна парична единица с нова глобална валута започна да набира скорост.
                      Джоузеф Стиглиц, професорът от университета Кълъмбия, който ръководи експертната група на ООН подкрепи идеята като каза, че замяната на щатския долар от евентуална „валута“ на МВФ може да се случи в рамките на година.
                      Експертната група на Стиглиц издаде набор от препоръки за глобални финансови реформи, включително за нова система на резерви базирана на т.нар. SDR – специални права за тираж – кошница от валути включваща еврото, долара, йената и паунда.
                      Един от основните проблеми е как ще бъдат разпределени пропорциите в тази кошница.
                      „Светът заема на САЩ трилиони долари, при нулева лихва, в момент, когато всяка от тези страни има нужда от тези пари. Това е нетен трансфер на чуждестранна помощ към САЩ“ – казва нобеловия лауреат.
                      В доклад от 18 страници експертната група казва, че „ новата система трябва да допринесе за глобална стабилност, укрепване на икономиките и равенство“. В докладът още се казва, че SDR системата ще бъде изпълнима, не-инфлационна и лесно приложима.
                      Бившият икономист от МВФ и настоящ шеф в UBS – Китай Уанг Тао казва, че доклада на ООН е силен сигнал, че е налице консенсус за приемането на нова световна валута.
                      „Въпреки потенциалната опозиция от САЩ политици и икономисти могат да започнат работата по въпроса още на предстоящата среща на Г-20″ – добавя той.
                      Както посочихме, в статия по-рано през седмицата говерньора на китайската централна банка се обяви за създаване на „супер суверенна резервна валута“. По-рано през месеца подобно предложение излезе и от Русия, която се очаква да повдигне въпроса на срещата на Г-20.
                      Бразилският президент Лула да Силва заяви, че за него е важно да се дискутира руското предложение на срещата в Лондон – „Въпросът е сериозен и уместен и трябва да се дискутира“.
                      Финансовият министър на САЩ Тим Гайтнър в четвъртък коментира ситуацията като заяви, че принципно посреща позитивно идеята за разширяване на ролята на SDR-системата, но вярва, че щатския долар ще остане световната резервна валута.

                      http://www.ekipnews.com/?p=14343

                      По-добра прогноза на Световната банка за Китай
                      Световната банка обяви нова, по-благоприятна прогноза за растежа на Китай. Според експертите състоянието на най-бързо развиващата се икономика в света в последните години е по-добро от очакваното и затова от 6,5% за 2009 г., ръстът е увеличен на 7,2 на сто.
                      За промяната е помогнал и планът на правителството в Пекин за стимулиране на бизнеса и производството на стойност 585 млрд. долара, който насърчи кредитирането и чуждите инвестиции. Въпреки това заради свиването на световната търговия износът е все още на много ниско ниво, лошо е състоянието и на потреблението. Това може да се отрази неблагоприятно на заплащането и заетостта.

                      От началото на кризата милиони работници останаха без препитание заради затварянето на хиляди фабрики и заводи. Икономистите са категорични, че не се очаква бързо възстановяване на активността на нивата й отпреди 2008 г., а и се чуха съмнения, че цифрите, представени от кабинета в Пекин, не представят реалното състояние на производството и търговията в страната.

                      Остава и проблемът с нереално ниската стойност на юана, за което китайската централна банка е силно критикувана от един от основните търговски партньори на държавата – САЩ. Според Световната банка амбициите на азиатската страна именно нейната валута да стане една от резервните световни валути е по-скоро пожелание, отколкото реалност. За да се случи това, има нужда от пълно отваряне на капиталовите пазари, да развие пазара за облигации и редица други мерки, които засега не се предвиждат от финансовото министерство.
                      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                      Коментар


                      • Китай започва ключова програма за налагане на валутата си
                        06.07.2009 13:29

                        Китай стартира пилотна програма, която има за цел да позволи на компаниите от страната да извършват разплащания при вноса и износа в юани. Това е поредната стъпка в процеса на интернационализиране и налагане на китайската валута, смятат анализатори.

                        Днес стана ясно, че шест китайски компании са подписали договори с партньорите си от Хонконг и Индонезия за уреждане на разплащанията в китайски юани. Това е направено с цел съкращаване на разходите и избягване на валутния риск, пише CNBC.

                        „Уреждането на плащанията в юани ще донесе улеснения и на китайските, и на чуждите фирми, които извършват внос и износ в страната“, смята шефът на Shanghai Silk Group, която е една от компаниите, попадащи в пилотния проект.

                        Първите банки, които получиха разрешение за извършване на транзакции в юани, са Bank of China и Bank of Communications. Тяхната цел е да разширят присъствието на Китай в глобалната икономика и разпространението на валутата на страната в търговията.

                        Също днес бе обявена и дългоочакваната схема за сетълмент в юани в Хонконг, което ще засили ролята на страната като офшорен център и ще послужи като тест за бъдеща либерализация на валутата.
                        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                        Коментар


                        • В Шанхай ,

                          китайците щели да изработят и поставят до фондовата борса

                          БИК значително по-голям от този на WallStreet!

                          Коментар


                          • Blah blah,

                            виж това, много е интересно:

                            Китай започва ключова програма за налагане на валутата си

                            http://forex.investor.bg/?cat=130&id=83241

                            Китай стартира пилотна програма, която има за цел да позволи на компаниите от страната да извършват разплащания при вноса и износа в юани. Това е поредната стъпка в процеса на интернационализиране и налагане на китайската валута, смятат анализатори.

                            Днес стана ясно, че шест китайски компании са подписали договори с партньорите си от Хонконг и Индонезия за уреждане на разплащанията в китайски юани. Това е направено с цел съкращаване на разходите и избягване на валутния риск, пише CNBC.

                            „Уреждането на плащанията в юани ще донесе улеснения и на китайските, и на чуждите фирми, които извършват внос и износ в страната“, смята шефът на Shanghai Silk Group, която е една от компаниите, попадащи в пилотния проект.

                            Първите банки, които получиха разрешение за извършване на транзакции в юани, са Bank of China и Bank of Communications. Тяхната цел е да разширят присъствието на Китай в глобалната икономика и разпространението на валутата на страната в търговията.

                            Също днес бе обявена и дългоочакваната схема за сетълмент в юани в Хонконг, което ще засили ролята на страната като офшорен център и ще послужи като тест за бъдеща либерализация на валутата.



                            Първоначално изпратено от blah blah

                            ...
                            Мнението ми не е препоръка!!!

                            Коментар


                            • При безредиците в Урумчи, главен град на Синцзян-Уйгурския автономен район в Западен Китай с преобладаващо мюсюлманско население, са загинали близо 140 души. Над 800 са ранените. Това съобщиха световните агенции, цитирани от БТА, като се позоваха на китайската агенция Синхуа.

                              Телата на 57 души били намерени из улиците на града, след като полицията успяла да прекрати размириците. Още 80 души починали от раните си в болница. Очаква се броят на жертвите да се увеличи, тъй като мнозина ранени са в тежко състояние.

                              При безредиците в Урумчи били опожарени 261 автомобила, 203 магазина и 14 жилищни сгради. Полицията издирва 90 души, заподозрени в организиране на безредиците.

                              По-рано Синхуа съобщи, че близо 1000 уйгури участвали в протестна демонстрация, прераснала в улични безредици. Демонстрантите започнали да нападат минувачи, да чупят, плячкосват и да палят.

                              Демонстрантите настоявали за разследване на сблъсък между уйгури и етнически китайци през юни, когато по непотвърдени сведения загинали двама души.

                              В Синцзян-Уйгурския автономен район живеят 8,3 милиона уйгури, които изповядват исляма. Някои от тях критикуват политическите и религиозни репресии, извършвани от централната власт под претекст за борба с тероризма. В автономния район действа сепаратистката групировка "Източен Туркестан", която се бори за отделяне на територията от Китай.

                              http://dnevnik.bg/sviat/2009/07/06/7...zapaden_kitai/

                              Коментар


                              • China, India to become big powers in future: Singapore FM

                                http://www.chinadaily.com.cn/world/2...nt_8379340.htm

                                SINGAPORE: When the current economic crisis is over, the world will be a different place with many centers of political, economic and cultural influence, and Asia's two emerging giants China and India will become big powers in the future, said a Singapore minister on Saturday.

                                Speaking at the 15th anniversary celebrations of a local secondary school here on Saturday, Foreign Minister George Yeo also said that Russia and Brazil will also play major roles. The Middle East, as the major supplier of oil and gas to the world, will be important to Singapore. So too emerging markets in Africa and Latin America.

                                The minister urged Singapore students to prepare for a different world.

                                "We must prepare for a different world in which we make a living and safeguard our security," he said, adding that "Our students should anticipate the changes so that they are well prepared for them. Learning languages is an obvious example. But we do not only need to speak different languages, we must also understand different cultures and political systems."

                                The minister said that the current global economic crisis will also test the moral character of Singaporeans.

                                If there is a strong sense of mutual obligation, solidarity and affection, the people in Singapore will not only pull through the economic crisis, but also will emerge stronger and more united, he said.
                                Мнението ми не е препоръка!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X