IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китай - зараждащата се нова СУПЕРСИЛА!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • СССР изоставаше с някакъв половин век в технологично отношение, но догонваше с все сили (с цената на безплатен труд и гладуващо население). След още половин век историята се повтаря с Китай. Но лека-полека китайците ще загладят косъма и ще станат мързеливи. Ще продават скъпа техника и ще живеят като жълти хора.
    Следващата суперсила ще се зароди в черна африка - ще започнат с лепене на джапанки срещу 1 сникерс на ден, ще минат през маратонки и мотопеди... Е, ние продължението няма да го доживеем

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dnb
      ахах, абе любопитно ми стана какво толкова, няма да ви развалям идилията.. ама все пак, какъв е смисъла на тази тема
      някаква информационно осведомителна ли е
      Ми бъркат си по дупките двамцата...
      :lol:
      Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

      Коментар


      • ахах, абе любопитно ми стана какво толкова, няма да ви развалям идилията.. ама все пак, какъв е смисъла на тази тема
        някаква информационно осведомителна ли е

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dnb
          какво се случва тук? двама идиота си говорят в статии

          браво
          що не се видите на по кафенце или на мотелче направо да си гукате на уше за китайската супер сила, гледам само вас двамата ви вълнува ..
          станахме трима - още един идиот и ще направим каре белот... :-)

          като не те кефи подминавай...

          Коментар


          • какво се случва тук? двама идиота си говорят в статии

            браво
            що не се видите на по кафенце или на мотелче направо да си гукате на уше за китайската супер сила, гледам само вас двамата ви вълнува ..

            Коментар


            • Малееееее какво правят тия Китайци!!!

              Китай трети в света по обем на потреблението до 2020 г.

              http://www.investor.bg/?cat=6&id=85794


              Обемът на стоките, купувани за лично потребление в Китай, до 2020 г. ще превиши 2,5 трлн. долара, което означава, че страната ще стане третата в света по обороти на потребителския пазар, съобщава китайската държавна информационна агенция по данни на изследване на консултантската компания Mckinsey.

              Според последните официални данни през 2007 г. обемът на стоките за лично потребление в Китай е бил 890 млрд. долара. Оттогава страната е 5-та в света по обем на потребителския пазар след САЩ, Япония, Великобритания и Германия.

              Изследването показва, че след 11 години нарастване с бързи темпове на потреблението в Китай то ще достигне равнище като това в икономически развитите страни от Европа и Азия. Ръстът на потреблението се дължи главно на повишаване на доходите на населението и подобряване на системата за социално осигуряване.

              Освен това очакванията са, че до 2025 г. като цяло обемът на покупките на потребителски стоки в Китай в парично изражение ще превиши 50% от брутния вътрешен продукт (БВП) и икономиката на страната ще навлезе в нов стадий на развитие.
              Мнението ми не е препоръка!!!

              Коментар


              • Китайската икономика ще нарасне с 8% през 2010 г!?.
                http://www.investor.bg/?cat=6&id=85788

                ...горките... :-) !!!

                Коментар


                • Китай изпревари САЩ и Великобритания по продажби на бизнес имоти

                  http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=85785


                  През първата половина на годината Китай изпревари по продажби на бизнес имоти САЩ и Великобритания, взети заедно, показват данни на Real Capital Analytics Inc.

                  Общата стойност на сделките в Китай за периода е възлязла на 31,2 млрд. долара, предшествани от ръст в продажбата на земя, след като правителството облекчи кредитните условия, пише Bloomberg. Продажбите на бизнес площи в САЩ са били за 16,2 млрд. долара през първото полугодие, а във Великобритания – за 13,7 млрд. долара.

                  През второто тримесечие в света са били продадени бизнес имоти на стойност около 62,8 млрд. долара, което е със 17% повече спрямо предходните три месеца и е първото увеличение от 18 месеца насам, казват от изследователската компания.

                  От фирмата смятат, че ръстът в продажбите е първата крачка към глобално възстановяване.

                  През първата половина на годината продажбите на бизнес имоти в света са били за 116,4 млрд. долара, или с 65% по-малко спрямо година по-рано и с 500 млрд. долара под нивата от времето на бума през първата половина на 2007 г. Според анализаторите страните, получили най-голяма правителствена помощ, ще се възстановят по-бързо.
                  Мнението ми не е препоръка!!!

                  Коментар


                  • Ей тия Китайци са голяма работа!!!

                    Китайски петролен гигант дава $7 млрд. за швейцарската Addax Petroleum

                    http://www.investor.bg/?cat=6&id=85530


                    Държавната петролна компания на Китай Sinopec придоби швейцарската корпорация за проучване и добив на петрол и природен газ Addax Petroleum Corp., съобщи китайската агенция „Синхуа“.

                    Сделката е на стойност около 7,2 млрд. долара, което я прави най-голямото придобиване на чуждестранни активи в историята на нефтената индустрия на Китай.

                    Sinopec още не е обявила официално за сключване на сделката, но за интереса й към придобиването на швейцарската компания се знае отпреди.

                    Addax Petroleum е основана през 1994 г. и се занимава основно с разработване на петролни и газови находища в Африка (Нигерия и Габон) и Близкия Изток. Обемът на продажбите на Addax Petroleum за миналата година възлиза на 4,6 млрд. долара.
                    Мнението ми не е препоръка!!!

                    Коментар


                    • Китай хвърли око на Холивуд

                      http://www.investor.bg/?cat=6&id=85498


                      Китайски фонд може да започне да инвестира в чуждестранни медии, включително продуцентски къщи в Холивуд, съобщи вестник Times, позовавайки се на източници, близки до фонда.

                      Планът на фонда China Investment Corporation може да даде на Пекин пряко участие в различно медийно съдържание – "от южнокорейски телевизионни сериали и японски шоу игри до холивудски блокбастъри".

                      Според източниците на вестника фондът е започнал преговори с два американски фонда за дялов капитал, които имат големи интереси в медийни компании. В разговорите е включена поне една холивудска филмова продуцентска компания, пише Times.

                      Само преди дни China Investment Corporation обяви, че е загубил 6,7 млрд. долара от глобалното си инвестиционно портфолио през миналата година.

                      Фондът е създаден с цел Китай да използва по по-доходоносен начин огромните си валутни резерви, които възлизат на 2,13 трлн. долара и са главно в нискодоходни инструменти.

                      Засега обаче фондът не оправдава възложените му очаквания, отчасти заради момента на създаването му – малко преди да се разрази кризата.

                      Създаването на фонда породи и съмнения за намеренията на Китай. Някои критици на азиатската държава се опасяват, че той ще използва финансовата си мощ, за да изкупува ценни активи по цял свят.
                      Мнението ми не е препоръка!!!

                      Коментар


                      • Браво на китайските другари, те скъсаха шортите на кризата!!!
                        Евтино и качествено производство - това е техния патент срещу кризата.

                        Промишленото производство на Китай е нараснало с 10.8%
                        11 Август 2009 12:06

                        Данните за промишленото производство, търговията и продажбите на дребно в Китай, които бяха публикувани днес, сочат подобряване на показателите през юли, което е знак, че усилията на Пекин за милрд. долари за възстановяване на устойчивия растеж на третата по големина икономика в света имат успех.

                        Промишленото производство е нараснало с 10.8%,отчетено на годишна основа, което е растеж за трети пореден месец, съобщи статистическата служба на страната. Продажбите на дребно се се повишили с 15.2%, като инвестициите в производствени предприятия и други трайни активи също са се увеличили.

                        През юни вносът и износът също са нараснали, въпреки че отчетено на годишна основа и двата показателя отчитат спад.

                        Вносът се е понижил с 14.9% спрямо същия месец на 2008 г., а износът - с 22.9%. Общият обем на търговията обаче се е увеличил с 17.5 млрд. долара спрямо месец по-рано.

                        Икономическият растеж на Китай се е ускорил до 7.9% през последното тримесечие спрямо нивото от 6.1% през предишните три месеца.

                        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Властите обаче предупредиха, че възстановяването не е установено със сигурност и предупредиха инвеститорите да останат предпазливи.

                        Коментар


                        • JOHANNESBURG (Reuters) - A presidential visit followed by U.S. Secretary of State Hillary Clinton's African tour cannot conceal a stark reality: China has overtaken the United States as Africa's top trading partner.
                          Не препоръчвам никому нищо.

                          Коментар


                          • Много си прав!!!

                            и в момента Китай и Източна Азия е мястото където най-много технологии се внедряват!!!

                            В Германия се развиват много силни движения "Антиглобалсти" поддържани от мощни немски корпороации. Тези корпорации смятат, че вследствие на глобализацията много технологии навремето "избягаха" в изтока (Китай и т.н.) и сега изтока развива много технологии и съвсем скоро се очаква вече да надминат Европа и САЩ (от което най-много го е страх Запада) Затова неприкъснато има антиглобалисти и т.н. и всякви такива протести спонсорирани и организирани от мощните корпорации. Според различни проучвания ако глобализацията продължи в този темп Китай ще изпревари технологично САЩ и Европа до 2030!!!

                            Но това е нормално: жълтите са много по-работлив и умен и интелигентен народ, т.ч. това скоро ще стане, само малко им трябва още да станат военно равносилни със колониалистите( за да не може да се повтори случилото се в периода 1600-1900г) и тогава ще се развият технологично и пак ще станат НОМЕР 1!!!

                            Първоначално изпратено от luboil
                            Първоначално изпратено от малката сестра
                            като произвеждаш масови продукти с минимална принадена стойност не означава, че ще завладееш света
                            САЩ ще измислят и внедрят в производство други по-модерни технологии и китай пак ще са догонващи
                            модерните технологии не се измислят от хора, които работят за 1 долар на ден
                            Аз съм сигурен, че тези технологии отдавна са измислени. Просто се изчаква удачния момент за въвеждането им в експлоатация, демек колкото може да се изсмуче от настоящата ситуация и когато вече няма изгода, тогава ще се появят и новите технологии.
                            Мнението ми не е препоръка!!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от малката сестра
                              като произвеждаш масови продукти с минимална принадена стойност не означава, че ще завладееш света
                              САЩ ще измислят и внедрят в производство други по-модерни технологии и китай пак ще са догонващи
                              модерните технологии не се измислят от хора, които работят за 1 долар на ден
                              Аз съм сигурен, че тези технологии отдавна са измислени. Просто се изчаква удачния момент за въвеждането им в експлоатация, демек колкото може да се изсмуче от настоящата ситуация и когато вече няма изгода, тогава ще се появят и новите технологии.

                              Коментар


                              • като произвеждаш масови продукти с минимална принадена стойност не означава, че ще завладееш света
                                САЩ ще измислят и внедрят в производство други по-модерни технологии и китай пак ще са догонващи
                                модерните технологии не се измислят от хора, които работят за 1 долар на ден

                                Коментар

                                Working...
                                X