IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уникредит Булбанк

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Софтуерът на УниКредит и на ПИБ е идентичен. Разликата идва от различното заплащане на служителите и внедряването на юруш, при което 20% вършеха работа 80% си бъркаха в носа.

Това важи и за обучението на персонала и прочее.

Отделно купища нерешени проблеми си останаха... нерешени след сливането.
    Пример: Плащам пакет, а не получавам извлечение 2ра година.

Коментар

• ..
      "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

Коментар

• Re: Малко отговори...

Първоначално изпратено от gmes
        Първоначално изпратено от Инертен
        Първоначално изпратено от kirilab
        Естествено - кой тегли 20лв от кредитна карта на банкомат. Прочетете си тарифата, и ако ще теглите, теглете по много, за да е по-малка комисионата. В Америка за такова теглене от банкомат щяха веднага да ви блокират картата (поради проявена от вас лоша финансова култура)
        Като човек, боравещ с кредитна карта, който от време на време си забравя парите вкъщи, не смятам, че това е нормално обръщение към клиент - какъвто и да е той.
        V America moje6 da tegli6 i 10$ ot Bankomat......i nikoi niama da ti blokira kartata
        Абе не му се вързвайте на този пуяк ! Още малко ще предложи за теглене от банкомат на 20 лв. да се вкарва в затвора !

Коментар

Първоначално изпратено от Инертен
          Естествено - кой тегли 20лв от кредитна карта на банкомат. Прочетете си тарифата, и ако ще теглите, теглете по много, за да е по-малка комисионата. В Америка за такова теглене от банкомат щяха веднага да ви блокират картата (поради проявена от вас лоша финансова култура)
          Като човек, боравещ с кредитна карта, който от време на време си забравя парите вкъщи, не смятам, че това е нормално обръщение към клиент - какъвто и да е той.
          V America moje6 da tegli6 i 10$ ot Bankomat......i nikoi niama da ti blokira kartata

Коментар

• Първоначално изпратено от kirilab
            За съжаление, според мен, като цяло финансовата култура на българина не е много висока и затова банките трябва повече да ограмотяват хората и дори понякога да ги предпазват от собствените им грешки.
            Moderatoryt mi iztri nqkolko posta.Nadqvamw se tozi da ne byde iztrit.
            Obryshtam se kym PR-a!
            Uvajaemi,
            Shtom za bylgarina govorish v treto lice,znachi imamash nqkakvi problemi s .... /nasila spiram../

Ostani sys zdrave.Bisnesyt na bankite mi e poznat!
            "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

Коментар

• До marandi: Тъй като имам пряк поглед върху нещата, ще се опитам да отговарям на точките последователно:
              1. По клоновата мрежа в страната хората не видяха нищо от сорта на кой знае какво увеличение на заплатите, докато в централата някои доста се облажиха.
              2. Политиката по т.1 продължава да се следва и в момента.
              3. След кофти миграция, текучество на опитни кадри, т.1 и т.2 е нормално.
              4. В момента се работи със софуер от бившата Хеброс, а не Биохим. Само версията е по-нова, но програмата по принцип е "мъртво родена". Ако беше Биохим-ския Dimension, положението е щеше да е друго.
              5. Ремонт си има, ама ако всичко по документите си е ОК, такива срокове просто са немислими.
              6. За Експресбанк - малко положението е "на гол тумбак, чифте пищови" Доколкото аз знам и според мен с оглед на световната ситуация, такова чудо е почти немислимо.
              Поздрави,
              Биохим

Коментар

Мда, аз мислех че точно в този форум може да стане нормална дискусия, но господа като този blah ме карат да съжалявам за загубеното време. Аз бях дотук, все пак ако някой има реален проблем за решаване - може да пише, колегите БигБрадъри гледат и ще ни го препратят.
                К
                Господине Среден Мениджмънт , преди да ограмотявате и назидавате българите , си ограмотете персонала в клоновете , защото много пъти съм се сблъсквал с уникална простотия ! Тези българи ви изкарват хляба на Великата банка ! Но вашето надменно отношение е типично за вашата банка ! За такива като вас важи лафа : " Пази боже сляпо да прогледа ! "
                Не знам за вашите бигбрадъри ( това да е някаква финансова полиция ? ) , но Господ всичко вижда и рано или късно поправя несправедливостите ! Дано Ви се размине по-леко ! ( не че ми пука за жалката ви персона ) !

Коментар

• Господинът от въпросната банка да ме поправи, ако греша?

1. След придобиването на най-голямата БГ банка от собственика несимволично повишаване на възнагражденията на служителите.
                  2. То си остана вече символично до наши дни поради липса на адекватна корекция от тогава.
                  3. С думичките / обучения / на служителите си в стил: Ние сме така - ние сме онака в Европа, визирам самохвалството с търговската марка УниКредит Груп, защо постоянно имате текучество?
                  4. Защо си сложихте по-смотания софтуер от Биохим, с който служителите ви за една пиклива справка по сметка губят по 5 мин.
                  5. Приключихте ли си прословутия ремонт в централата, когато обработвахте един ипотечен по 2 месеца.

И много още неща има, но смятам че тия въпросчета са ви достатъчни, за да се ориентирате реално в ситуацията и, че само зомбирано да се повтаря: Ама ние сме УниКредит може да си го запазите за "обученията", понеже пазара е динамичен и да не остане само старата слава.

Поздрави,
                  Ваш партньор!

П.П. Също ми е забавен слуха, който пускате на служителите си пак целенасочено да подчертаете величието си за покупката на Експрес банк, понеже в Европа слуховете са точно обратните кой кого ще купува.

Имате си закачка там, ок, ама не си зомбирайте толкова персонала или поне им плащатайте

Коментар

• аз ако съм на мястото на Хампарцумян, този убавец от средния мениджмънт щях да му бия един шут и да го засиля към Общинска банка ...

Коментар

• Ако за вас, господине, нормалната дискусия е равносилна на това да обиждате клиентите си, очевидно че такава няма да се състои. И по - добре.

Коментар

• те Булбанката са царе в назидаването и даването на акъл, ама да бяха взели aкъл от някого как се рботи с клиенти...еееех далеч сме от нивото на сървиз,*а мама не ви ли е казала как се обслужват клиенти?

Коментар

• Мда, аз мислех че точно в този форум може да стане нормална дискусия, но господа като този blah ме карат да съжалявам за загубеното време. Аз бях дотук, все пак ако някой има реален проблем за решаване - може да пише, колегите БигБрадъри гледат и ще ни го препратят.
                          К

Коментар

За съжаление, според мен, като цяло финансовата култура на българина не е много висока и затова банките трябва повече да ограмотяват хората и дори понякога да ги предпазват от собствените им грешки.
                            Господинчо, така се говори ако си си в къщи пред мама и тати или пред тъпата ти жена, която се възхищава от това какъв финансов корифей си.

В Америка за такова теглене от банкомат щяха веднага да ви блокират картата (поради проявена от вас лоша финансова култура)
                            В Америка за такова изказване щяха да те изхвърлят с шут от работното ти място или щяха да ти преназначат като чистачка.

Коментар

• Здравейте отново,

Хубаво е че преминахме от "вие сте мошеници" на "това не е много учтиво"
                              Съжалявам, ако съм обидил някого, не е била такава целта. Ето какво казах:
                              В Америка за такова теглене от банкомат щяха веднага да ви блокират картата (поради проявена от вас лоша финансова култура)
                              За мен ако човек яде суши с нож и вилица, това е лоша кулинарна култура, ако кара колата си само на първа скорост - лоша шофьорска култура и т.н. Без да влагам нищо лично, просто това е неправилно/нецелесъобразно ползване на продукта.

За съжаление, според мен, като цяло финансовата култура на българина не е много висока и затова банките трябва повече да ограмотяват хората и дори понякога да ги предпазват от собствените им грешки. За хора като господина, теглещ 20лв от кредитна карта - това не е точният продукт и не е трябвало изобщо да му издаваме кредитна карта. Сега и той плаща 5лв (25%) такса върху 20лв теглене + 16.8% лихва, което е на око някъде 65-75% ГПР, което е зле за него, а пък ние имаме реален шанс той да просрочи плащането, което е зле за нас. Изобщо луз-луз ситуация.

А по повод анонимността - мога да се представя - казвам се Кирил, както вече е ясно и съм от средния мениджмънт в банката. Точно при нас идват всички проблеми и оплаквания от клиенти, та затова хем говоря официално че решаваме проблеми всякакви, хем не изразявам официалната позиция на банката, което правят други хора.

Коментар

kirilab,
                                Вместо да назидавате клиентите си и да коментирате личната им финасова култура, направо спрете да предлагате улугата: "Теглене от банкомат с кредитна карта".
                                Ще си спестите блокирането, а на всички останали - разправиите.
                                Благодаря предварително.

Коментар

Working...
                                X