За лихвите не знам, но кожите на хората ги свалиха. Живи ги одраха, но за мен беше очаквано.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уникредит Булбанк
Collapse
X
-
свалени лихви по левови кредити
http://banks.dir.bg/2010/01/18/news5712637.html
Някой да се похвали, че са му свалили лихвата по левов кредит???
Коментар
-
Първоначално изпратено от ходiv_cho, дай ми координати на твоя адвокат та да го ползвам и аз. Както казах ебават и мен, явно са на зор нещо.препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от kostadinatПървоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от Plamen1967Здравейте,
Имам следния проблем.
През 2007 взех ипотечен кредит в Е за да си купя жилище.
Първоначално лихвениця ми процент се изчисляваше по договорната лихва. Но от Март 2009 Булбанк почна да си прави каквото си иска. Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%
Може ли да ме посъветвате какъв е най добрия вариант да се сборя с тях. За сега съм получил 2 обяснения но и двете звучат много нелогично и противоречиво.
Възнамерявам да предприема съдебен иск за да ги принудя да се придържат към договоря ми. Някой може ли да ми даде полезен съвет.
След това се опитай да откриеш себе си в схемата. Това което си написал "Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%" не е вярно. Вдигнали са ти лихвата най-много 4 пъти с по 1-1.5%. Понеже пишеш че това се е случило на 03.2009, това означава че са ти вдигнали лихвата само 3 пъти, т.е. вдигнали са ти лихвата между 3 и 4%, но според мен си изпуснал едно увеличение около 12.2008 в сметките, но както и да е това не е важно. Тези 3-4%, по-скоро 4% увеличение се дъжат на така наречената променлива РИСКОВА ПРЕМИЯ, тази променлива банката я въведе доста по-късно и би трябвало за старите кредитополучатели като теб да не важи, за новите да, но за старите не, зависи кога си подписвал и какви са били общите условия(ОУ) на банката по това време. Сега си погледни ОУ които си подписвал когато си получавал кредита, търси нещо подобно:
"При промяна на нормативната база и/или условията на финансовите пазари и/или възникване на други обективни обстоятелства,водещи до съществено повишаване разходите на Банката по привлечения ресурс и/или до допълнителни разходи по предоставените кредити, Банката има право да привежда базовия лихвен процент в съответствие с пазарните условия като към приложимия за периода на олихвяването договорен лихвен индекс начислява допълнителна,респективно променя съществуваща, премия в размер до 2 (два) процентни пункта, за което Банката уведомява кредитополучателите по реда, установен в настоящите ОУ".
Ако не откриеш такъв текст търси друга точка от рода че се съгласяваш с всички поправки на ОУ в бъдещето. Казваш че си получил 2 нелогични и противоречиви обяснения от банката, какви точно? Дръж ни в течение, може да те приемем в куба.
BTW: Възможно е да ти предложат да ти възстановят надвзетите пари поради възникнала грешка, разбираемо е, но ако подпишеш новите ОУ. Запитай се къде е уловката в тази ситуация.))))
препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plamen1967Здравейте,
Имам следния проблем.
Първоначално лихвениця ми процент се изчисляваше по договорната лихва. Но от Март 2009 Булбанк почна да си прави каквото си иска. Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%
Може ли да ме посъветвате какъв е най добрия вариант да се сборя с тях. За сега съм получил 2 обяснения но и двете звучат много нелогично и противоречиво.
Възнамерявам да предприема съдебен иск за да ги принудя да се придържат към договоря ми. Някой може ли да ми даде полезен съвет.препоръки не давам
Коментар
-
Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от Plamen1967Здравейте,
Имам следния проблем.
Възнамерявам да предприема съдебен иск за да ги принудя да се придържат към договоря ми. Някой може ли да ми даде полезен съвет.
След това се опитай да откриеш себе си в схемата. Това което си написал "Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%" не е вярно. Вдигнали са ти лихвата най-много 4 пъти с по 1-1.5%. Понеже пишеш че това се е случило на 03.2009, това означава че са ти вдигнали лихвата само 3 пъти, т.е. вдигнали са ти лихвата между 3 и 4%, но според мен си изпуснал едно увеличение около 12.2008 в сметките, но както и да е това не е важно. Тези 3-4%, по-скоро 4% увеличение се дъжат на така наречената променлива РИСКОВА ПРЕМИЯ, тази променлива банката я въведе доста по-късно и би трябвало за старите кредитополучатели като теб да не важи, за новите да, но за старите не, зависи кога си подписвал и какви са били общите условия(ОУ) на банката по това време. Сега си погледни ОУ които си подписвал когато си получавал кредита, търси нещо подобно:
"При промяна на нормативната база и/или условията на финансовите пазари и/или възникване на други обективни обстоятелства,водещи до съществено повишаване разходите на Банката по привлечения ресурс и/или до допълнителни разходи по предоставените кредити, Банката има право да привежда базовия лихвен процент в съответствие с пазарните условия като към приложимия за периода на олихвяването договорен лихвен индекс начислява допълнителна,респективно променя съществуваща, премия в размер до 2 (два) процентни пункта, за което Банката уведомява кредитополучателите по реда, установен в настоящите ОУ".
Ако не откриеш такъв текст търси друга точка от рода че се съгласяваш с всички поправки на ОУ в бъдещето. Казваш че си получил 2 нелогични и противоречиви обяснения от банката, какви точно? Дръж ни в течение, може да те приемем в куба.
BTW: Възможно е да ти предложат да ти възстановят надвзетите пари поради възникнала грешка, разбираемо е, но ако подпишеш новите ОУ. Запитай се къде е уловката в тази ситуация.
Коментар
-
SoKoLoV
Опа това да не е заложна къща..или си имаме проблем с такива и техните лобита от край време...Време е някоя от тия да си плати и то в съда.. само защото се мисли за заложна къща....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plamen1967Здравейте,
Имам следния проблем.
Коментар
-
Здравейте,
Имам следния проблем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от kostadinathttp://imoti.investor.bg/?cat=122&id=90115
Л. Хампарцумян: В момента е по-изгодно да се живее под наем?
Г-н Хампарцумян е абсолютно прав с това си изказване, и си го казва в прав текст. При тези лихви и своеволия от страна бамките е по-изгодно да се живее под наем.
Ако викал - били скъпи - бил гьонсурат, ако викал зимайте, за всички има - тогава какво? - лъжец и измамник ли?
Ай сиктир, щото е успял и айде да го оплюем, важното е Вуте да е зле, дори и аз така да бъда!Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от kostadinathttp://imoti.investor.bg/?cat=122&id=90115
Г-н Хампарцумян е абсолютно прав с това си изказване, и си го казва в прав текст. При тези лихви и своеволия от страна бамките е по-изгодно да се живее под наем.
Коментар
-
http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=90115
Коментар
Коментар