IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уникредит Булбанк

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За лихвите не знам, но кожите на хората ги свалиха. Живи ги одраха, но за мен беше очаквано.
    Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Re: свалени лихви по левови кредити

Първоначално изпратено от penelop
      http://banks.dir.bg/2010/01/18/news5712637.html

Някой да се похвали, че са му свалили лихвата по левов кредит???
      Мълчание... Айде малко по-смело, похвалете се за да може тези дето сме в ЕУР да умрем от яд.

Коментар

• свалени лихви по левови кредити

http://banks.dir.bg/2010/01/18/news5712637.html

Някой да се похвали, че са му свалили лихвата по левов кредит???

Коментар

• Първоначално изпратено от ход
          iv_cho, дай ми координати на твоя адвокат та да го ползвам и аз. Както казах ебават и мен, явно са на зор нещо.
          С най-голямо удоволствие, но за близките няколко месеца едва ли ще се захване.Поради тази причина още ме сме подали исковата молба в съда.Но може да се видим и да ти дам моята жалба, на която само да смениш данните и да действаш.
          препоръки не давам

Коментар

• ...

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat
                Първоначално изпратено от nns
                Първоначално изпратено от Plamen1967
                Здравейте,
                Имам следния проблем.
                През 2007 взех ипотечен кредит в Е за да си купя жилище.
                Първоначално лихвениця ми процент се изчисляваше по договорната лихва. Но от Март 2009 Булбанк почна да си прави каквото си иска. Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%
                Може ли да ме посъветвате какъв е най добрия вариант да се сборя с тях. За сега съм получил 2 обяснения но и двете звучат много нелогично и противоречиво.
                Възнамерявам да предприема съдебен иск за да ги принудя да се придържат към договоря ми. Някой може ли да ми даде полезен съвет.
                Подай си искова молба с неуточнен размер на иска и вещо лице да изчисли лихвата която би трябвало и съответно по извлечения какво са ти поискали да плащаш , само не спирай да си плащаш вноските - изпрати им преди това една нотариална покана да си приведат лихвите в съответствие с договора, зада не кажат пред съда че те искали ама нали не си им дал възможност.
                Пламене, прочети много внимателно тизи линк: http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...a6a480dbcf64f/
                След това се опитай да откриеш себе си в схемата. Това което си написал "Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%" не е вярно. Вдигнали са ти лихвата най-много 4 пъти с по 1-1.5%. Понеже пишеш че това се е случило на 03.2009, това означава че са ти вдигнали лихвата само 3 пъти, т.е. вдигнали са ти лихвата между 3 и 4%, но според мен си изпуснал едно увеличение около 12.2008 в сметките, но както и да е това не е важно. Тези 3-4%, по-скоро 4% увеличение се дъжат на така наречената променлива РИСКОВА ПРЕМИЯ, тази променлива банката я въведе доста по-късно и би трябвало за старите кредитополучатели като теб да не важи, за новите да, но за старите не, зависи кога си подписвал и какви са били общите условия(ОУ) на банката по това време. Сега си погледни ОУ които си подписвал когато си получавал кредита, търси нещо подобно:

"При промяна на нормативната база и/или условията на финансовите пазари и/или възникване на други обективни обстоятелства,водещи до съществено повишаване разходите на Банката по привлечения ресурс и/или до допълнителни разходи по предоставените кредити, Банката има право да привежда базовия лихвен процент в съответствие с пазарните условия като към приложимия за периода на олихвяването договорен лихвен индекс начислява допълнителна,респективно променя съществуваща, премия в размер до 2 (два) процентни пункта, за което Банката уведомява кредитополучателите по реда, установен в настоящите ОУ".

Ако не откриеш такъв текст търси друга точка от рода че се съгласяваш с всички поправки на ОУ в бъдещето. Казваш че си получил 2 нелогични и противоречиви обяснения от банката, какви точно? Дръж ни в течение, може да те приемем в куба.
                BTW: Възможно е да ти предложат да ти възстановят надвзетите пари поради възникнала грешка, разбираемо е, но ако подпишеш новите ОУ. Запитай се къде е уловката в тази ситуация.
                Щом е подписвал договор 2007 със сигурност няма клауза за допълнителен лихвен индекс,тази клауза я въведоха сптември 2008.А в моите ОУ омаше клауза за някакви актуализации и бла-бла,но адвоката ми ги оспори,защото те противоречат на няколко други закона на РБ и съответно са нищожни.Сложили са ги да стряскат хората без юридическо образование, но за юристите са смешни.Като отидохме с адвоката в офиса първо бяха много нахакани, а след като прочетоха жабата от 5 страници станаха като наакани))))
                препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967
                  Здравейте,
                  Имам следния проблем.
                  Първоначално лихвениця ми процент се изчисляваше по договорната лихва. Но от Март 2009 Булбанк почна да си прави каквото си иска. Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%
                  Може ли да ме посъветвате какъв е най добрия вариант да се сборя с тях. За сега съм получил 2 обяснения но и двете звучат много нелогично и противоречиво.
                  Възнамерявам да предприема съдебен иск за да ги принудя да се придържат към договоря ми. Някой може ли да ми даде полезен съвет.
                  Здравей,този проблем го имат доста хора, в това число и аз.Но вече от два месеца вече го нямам,даже искаха да ми върнат част от надвзетите лихви.Адвоката ми написа жалба в която разби всички клаузи на които се позовават,отидохме заедно в офиса им и след един месец ми махнаха допълнителната премия,която е абсолютно незаконна.След това обаче не пожелаха да ми смятат сегашния Юрибор+надбавка, а се позоваха на клауза в ОУ,че едва ли не Юрибора, който е бил към дата на подписване е минимален.Това също ще падне, но вече ще се съдим другия месец.А иначе в отговора на жалбата бяха написали,че станало "техническа" грешка!Пълен смях!И са тъпаци,защото ако ми бяха върнали 1300Е и ми бяха свалили вноската от 369 на 220(според сегашния Юрибор)щяха да минат по-тънко, отколкото като загубят делото.Но се надяват явно,че ще съм доволен и на лихва 7,2% и няма да се занимавам да ги съдя.Ако имаш нужда от помощ относно жалбата ми пиши на лични или на ipt@ins.bg
                  препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
                    Първоначално изпратено от Plamen1967
                    Здравейте,
                    Имам следния проблем.
                    Подай си искова молба с неуточнен размер на иска и вещо лице да изчисли лихвата която би трябвало и съответно по извлечения какво са ти поискали да плащаш , само не спирай да си плащаш вноските - изпрати им преди това една нотариална покана да си приведат лихвите в съответствие с договора, зада не кажат пред съда че те искали ама нали не си им дал възможност.
                    Пламене, прочети много внимателно тизи линк: http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...a6a480dbcf64f/
                    След това се опитай да откриеш себе си в схемата. Това което си написал "Постоянно увеличаквайки ми лихвения процент независимо че съм на ЕУРИБОР + 3.14%" не е вярно. Вдигнали са ти лихвата най-много 4 пъти с по 1-1.5%. Понеже пишеш че това се е случило на 03.2009, това означава че са ти вдигнали лихвата само 3 пъти, т.е. вдигнали са ти лихвата между 3 и 4%, но според мен си изпуснал едно увеличение около 12.2008 в сметките, но както и да е това не е важно. Тези 3-4%, по-скоро 4% увеличение се дъжат на така наречената променлива РИСКОВА ПРЕМИЯ, тази променлива банката я въведе доста по-късно и би трябвало за старите кредитополучатели като теб да не важи, за новите да, но за старите не, зависи кога си подписвал и какви са били общите условия(ОУ) на банката по това време. Сега си погледни ОУ които си подписвал когато си получавал кредита, търси нещо подобно:

"При промяна на нормативната база и/или условията на финансовите пазари и/или възникване на други обективни обстоятелства,водещи до съществено повишаване разходите на Банката по привлечения ресурс и/или до допълнителни разходи по предоставените кредити, Банката има право да привежда базовия лихвен процент в съответствие с пазарните условия като към приложимия за периода на олихвяването договорен лихвен индекс начислява допълнителна,респективно променя съществуваща, премия в размер до 2 (два) процентни пункта, за което Банката уведомява кредитополучателите по реда, установен в настоящите ОУ".

Ако не откриеш такъв текст търси друга точка от рода че се съгласяваш с всички поправки на ОУ в бъдещето. Казваш че си получил 2 нелогични и противоречиви обяснения от банката, какви точно? Дръж ни в течение, може да те приемем в куба.
                    BTW: Възможно е да ти предложат да ти възстановят надвзетите пари поради възникнала грешка, разбираемо е, но ако подпишеш новите ОУ. Запитай се къде е уловката в тази ситуация.

Коментар

• Опа това да не е заложна къща..или си имаме проблем с такива и техните лобита от край време...Време е някоя от тия да си плати и то в съда.. само защото се мисли за заложна къща....

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967
                        Здравейте,
                        Имам следния проблем.

Коментар

• Здравейте,
                          Имам следния проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
                            Първоначално изпратено от kostadinat
                            http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=90115

Л. Хампарцумян: В момента е по-изгодно да се живее под наем?

Г-н Хампарцумян е абсолютно прав с това си изказване, и си го казва в прав текст. При тези лихви и своеволия от страна бамките е по-изгодно да се живее под наем.
                            Тоя е уникален гьонсурат - банката му бичи реклами за кредити - той на среща с репортери - ами те са глупаци да теглят кредити - честно не съм виждал такова чудо , добре че не съм му клиент на тоя нагляр.
                            Виж ся батко, и аз не го харесвам прекалено много ама и ти си за боклука...
                            Ако викал - били скъпи - бил гьонсурат, ако викал зимайте, за всички има - тогава какво? - лъжец и измамник ли?
                            Ай сиктир, щото е успял и айде да го оплюем, важното е Вуте да е зле, дори и аз така да бъда!
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat
                              http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=90115

Г-н Хампарцумян е абсолютно прав с това си изказване, и си го казва в прав текст. При тези лихви и своеволия от страна бамките е по-изгодно да се живее под наем.
                              Тоя е уникален гьонсурат - банката му бичи реклами за кредити - той на среща с репортери - ами те са глупаци да теглят кредити - честно не съм виждал такова чудо , добре че не съм му клиент на тоя нагляр.

Коментар

• http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=90115

Коментар

Working...
                                X