IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уникредит Булбанк

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хората чакат сваляне на лихви, те...

Междубанковите лихви у нас паднаха до 40-месечно дъно

06.04.2009

Междубанковите лихви паднаха до ниво от 2,19% на междубанковия пазар в петък за овърнайт депозити. Това е най-ниското ниво от декември 2005 г. и индикира увеличаването на свободния ресурс в банковата система.

Междубанковите лихви формират индекса Leonia, като оборотът в петък е бил за 240,8 млн. лв. Понижението на междубанковите лихви у нас е в унисон с рекордно ниския индекс Eonia, който отразява овърнайт лихвите на кредитите в евро на европейския междубанков пазар. За 2 април стойността му е едва 0,89%.
    В резултат на повишената ликвидност в системата лихвата по новоотпуснатите жилищните кредити през февруари се понижи спрямо януари 2009 г.

Коментар

• Произволът на УниКредит (Любомир Пунчев) продължава с пълна сила...

Коментар

• "УНИКРЕДИТ - НАЙ-ДОБРАТА БАНКА В БЪЛАГРИЯ - ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СМЕЛО ВДИГНА ЛИХВИТЕ НА КЛЕТИТЕ ХОРИЦА" - Този път с 1.5% - Браво.

И за да няма неприятно изненадани, четете внимателно:

http://sosbulgaria.wordpress.com/%D1...A/#comment-185

УниКредит Булбанк” АД уведомява своите кредитополучатели – физически лица, относно следното:

С Решение на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк” АД (с предишно наименование Булбанк АД) и в съответствие с установеното в сключените договори за кредит и прилаганите към тях условия по кредити, считано от 02.04.2009 г.: е увеличен с 1 (един) процентен пункт/ 1,5 (едно цяло и пет десети) процентни пункта действащият по тези кредити лихвен процент.

Промяната от 1 (един) процентен пункт обхваща всички кредити в лева и в евро, предоставени от „УниКредит Булбанк” АД.

Промяната от 1,5 (едно цяло и пет десети) процентни пункта обхваща всички кредити в лева и в евро, предоставени от прекратените без ликвидация, поради вливането си в „УниКредит Булбанк”АД, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД и ТБ „Хеброс” АД.

Умоляваме кредитополучателите да осигуряват достатъчно средства по разплащателната си сметка за покриване на плащанията по кредита, с цел неизпадане в просрочие, а онези от тях, чийто кредит се издължава чрез паричен превод от страна на работодателя – да го информират за новия размер на месечната вноска по кредита.

По отношение на кредитите, предоставени от прекратените без ликвидация, поради вливането си в „УниКредит Булбанк”, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, и ТБ „Хеброс” АД и изплащани с равни месечни (анюитетни) вноски, новият размер на вноската се преизчислява, съгласно Общите бизнес условия, веднъж годишно през м.януари.

При възникнали въпроси и необходимост от допълнителна информация, моля, обърнете се към обслужващия Ви специалист в банковия филиал.

Печат

L. Petrova - април 2, 2009 at 9:13 pm

П.С. Горното не представлява препоръка за теглене/нетеглене на кредити от съответната институция.

Коментар

• Re: Малко отговори...

Първоначално изпратено от GenCho

...при мен се получи същото: Ядосан от високата такса за електронно банкиране, миналия месец попълних формуляр и се отказах от тази "супер екстра" (имам електронно банкиране в още две банки и там няма никакви такси за него). Изтеглих всички пари и попълних формуляри за закриване на сметки. И миналата седмица с почуда установявам , че сметката ми е на "минус" и не може да се закрие....след справка се разбра , че продължава да ми се удържа такса за електронно банкиране...интересното беше , че почудата в служителките също беше голяма...иначе те винаги са били много отзивчиви и са се старали много. Казаха , че ще направят запитване защо се е получило така...до днес още никой не беше им отговорил...
          ...та значи удържаха ми такса и за този месец...служителките казаха , че са направили всичко , което зависи от тях(аз съм сигурен,че наистина е така) и чакат да им обясни някой и на тях защо продължава да ми се удържа такса за електронно банкиране след като съм се отказал от него...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alexa73

Може, само че аз не успях да стигна дотам да получа такова, за да се убедя лично. Да не говорим, че доколкото разбирам, май са единствената банка, която иска такса за онлайн-а.
            Инвестбанк искат такса за нет-банкиране, мисля1.5 BGN
            http://picbg.net/u/28948/18896/208802.gif
            ...векът е разглобен! о, дял проклет, да си ро

Коментар

• Най-голямата италианска банка UniCredit SpA, обяви, че печалбата й за третото тримесечие е паднала с 54%р като спадът се дължи на загуби от сделки с ценни книжа и спад в приходите от такси, информира Bloomberg. Резултатът на банката обаче е по-добър от предварително очакваното.

Печалбата й намалява до 551 млн. евро през третото тримесечие на годината, в сравнение с 1.2 млрд. евро година по-рано. Осреднената прогноза на осем анализатори, интервюирани от Bloomberg, беше за печалба от 428 млн. евро. Загубата на банката от сделки с ценни книжа възлиза на 523 млн. евро.

Главният изпълнителен директор на UniCredit Алесандро Профумо планира увеличение на капитала с 6.6 млрд. евро, за да стабилизира финансите на банката, след като кредитната криза доведе до намаление на стойността на активи и повлия на приходите от такси.

Профумо е замразил отварянето на някои нови клонове и съкращава служители от подразделението за инвестиционно банкиране, след като обяви, че компанията няма да изпълни таргета за печалба за 2008 г.

Тежките условия на финансовите пазари са повлияли на печалбата на банката, се казва в изявлението на UniCredit. Нетните приходи от комисиони са намалели с 13%, до 2.2 млрд. евро, докато нетните приходи от лихви са нараснали със 17%, до 4.69 млрд. евро.

UniCredit ще проведе извънредно събрание на акционерите на 14 ноември, на което ще бъде гласувано увеличението на капитала. Компанията планира да плати дивидента за следващата година в нови акции, което би увеличило капитала с 3.6 млрд. евро. Останалите 3 млрд. евро ще дойдат от издаването на нови акции на съществуващи акционери на цената от 3.08 евро за брой.

Профумо обяви преди месец, че е направил грешки, подценявайки финансовата криза и е осъществил придобивания на конкуренти на високи цени. Компанията е направила придобивания на стойност 61 млрд. евро през изминалите три години, в това число закупуването на Capitalia SpA миналата година и базираната в Мюнхен HVB Group през 2005 г.

Акциите на UniCredit са се обезценили с 67% от началото на годината, намалявайки пазарната стойност на банката до 24.9 млрд. евро, което е по-малко от пазарната капитализация на конкурентната Intesa Sanpaolo SpA.

източник
              Профит БГ

Коментар

• SIP понижи рейтинга и на две наши банки

Дарина ЧЕРКЕЗОВА

По-лошата оценка за външния ни дълг се отрази на УниКредит Булбанк и ОББ

Рейтинговата агенция Standard&Poor's (S&P) понижи кредитния рейтинг на две от водещите български банки - УниКредит Булбанк и ОББ, ден след като понижи и рейтинга и на страната.

Надолу

И краткосрочният, и дългосрочният рейтинг на УниКредит Булбанк са намалени до ВВВ/А-3 от ВВВ+/А-2. Краткосрочният рейтинг на ОББ е намален до А-3 от А-2, докато дългосрочният рейтинг е потвърден на ВВВ. Перспективата за рейтинга и на двете банки остава негативна. УниКредит Булбанк е най-голямата, а ОББ - третата по големина банка в България.

Мотиви

Решението е взето във връзка с намаляване рейтинга на българския външен дълг, коментира анализатор на S&P. Взети са под внимание и нарасналите рискове за икономиката и индустрията на България. България е все по-уязвима за външни ефекти заради нарасналия дефицит по текущата сметка и покачването на инфлацията. Може да се стигне до рязък спад на външното финансиране, смятат експертите.

Стр. 6

в. Пари

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man
                  Първоначално изпратено от B.Graham
                  Либия притежава 4.23% от UniCredit
                  17 Октомври 2008 18:04

Централната банка в Либия, както още две инвестиционни групи - Libyan Investment Authority и Libyan Foreign Bank закупиха дял от UniCredit на стойност 1.1 млрд. евро.

Чрез сделката дялът на Либия в италианската банка става 4.23% и по този начин тя става вторият по-големина инвеститор в UniCredit. Либия планира да закупи до 500 млн. евро допълнителни акции от увеличението на капитала на трезора.
                  На борсата в Милано акциите на UniCredit прибавиха 12% към стойността си.

Министър председателят на Италия Силвио Берлускони изказа притесненията си за спада в цените на акциите на най-големите италиански компании. Акциите на UniCredit регистрираха спад от 62% тази година и паднаха до най-ниското си ниво от 11 година насам.
                  Участието на Либия на инвестиционния пазар в Италия е доста активно от години. Либийската Arab Investment Company SА е вторият по-големина акционер в Juventus Football Club SpA, а банката Libyan Foreign Bank първоначално инвестира в UniCredit през 1997 г., с 0.56% дял преди новата покупка. Според официално изявление Либия е придобила дела в банката чрез покупка на фондовата борса.

На 6 октомври UniCredit обявиха, че планират увеличение на капитала с 6.6 млн. евро.
                  Докъде доживяхме И какво падение за Италия и Уникредит. Прочетох, че Профумо бил доволен от тази транзакция, защото очаквал сега, че Либия ще запише по-голямата част от увеличението на капитала, което предстои и това ще заздрави институцията....
                  Това не е никакъв пример за инвестиране. Арабите са мързеливи и нехайни заради потока от петролни пари, които им текат ей така. Затова се чудят какво да правят с парите си - резултата е че в 90% от случайте бъркат. Уникредит е подобна "операция"

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                    В Булбанк има само едно нещо, което си заслужава - електронното банкиране. Всичко друго е със средно или по-ниско качество. Т.е. винаги може да се намери друга банка, която го прави по-добре и по-евтино.

Първоначално изпратено от Alexa73
                    Искам да изкажа крайното си недоволство, дори разочарование от обслужването и некомпетентността на някои от служителите и не само… на Уникредит Булбанк. Клиент съм на трезора персонално от около година. Смятах, че институцията е сносна, въпреки липсата на индивидуално отношение и уважение към клиента. Живяла съм около 8 години в Италия и сантиментално избрах Уникредит – мнението ми за финансови институции с висока капитализация е водещо, дори и услугите им понякога да куцат.
                    Но от 3 дни възгледите ми коренно се. Тогава реших да открия сметки на управлявано от мен дружество и като „лоялен” клиент да се възползвам от цялата гама от продукти… пък и съм чувала, че Булбанк е добър партньор за корпоративните си клиенти, още повече, че търгувам предимно с Италия – нищо подобно. Явно елементарните транзакции за частни лица са отработени от служителите, но като стана дума за фирмено досие, започнаха проблемите… Служителят гледаше очаквателно като да се откажа от това ми желание, просто защото не можеше да ми помогне в реализацията му. И така – седях си срещу него само с една сметка. Нищо повече не ми беше предложено…
                    Да не говоря за таксите – такса за откриване -10 лв. (а имало и златен IBAN 50 лв - мерси), такса за обслужване според салдото - значи аз, ако искам виртуално да боравя със сметка си плащам (но това не беше по силите на служителя), така че оставам само „в клона”; по този начин почти няма да ползвам сметката, тоест ниско салдо и висока поддръжка, от което следва, че и на минус ще отида. Излиза, че нямам виртуално банкиране и съм чакала половин час, за да ми вземат около 50 лв. с месечната поддръжка. Ако искам да знам какво става със сметката, имат такса за извлечения, ако не поддържам високо салдо плащам повече, така че ако забравя за тяхното „мило” обслужване няколко месеца току виж и негативни лихви трупам. Ако реша да поддържам високи салда – пак такси; за да внеса над 3000 лв. - 0.4% от сумата такса (тази висока такса е невиждана – даваш им пари, а те те таксуват и то не минимално за оперативни разходи, а за печалба). Теглене – пак такси. Да ми направят електронно банкиране – сложно е.
                    На финала се предадох – ще търся друга банка. За някои неща България не е Италия явно.
                    Може, само че аз не успях да стигна дотам да получа такова, за да се убедя лично. Да не говорим, че доколкото разбирам, май са единствената банка, която иска такса за онлайн-а.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man
                      Първоначално изпратено от B.Graham

Централната банка в Либия, както още две инвестиционни групи - Libyan Investment Authority и Libyan Foreign Bank закупиха дял от UniCredit на стойност 1.1 млрд. евро.

Чрез сделката дялът на Либия в италианската банка става 4.23% и по този начин тя става вторият по-големина инвеститор в UniCredit. Либия планира да закупи до 500 млн. евро допълнителни акции от увеличението на капитала на трезора.

Министър председателят на Италия Силвио Берлускони изказа притесненията си за спада в цените на акциите на най-големите италиански компании. Акциите на UniCredit регистрираха спад от 62% тази година и паднаха до най-ниското си ниво от 11 година насам.
                      Участието на Либия на инвестиционния пазар в Италия е доста активно от години. Либийската Arab Investment Company SА е вторият по-големина акционер в Juventus Football Club SpA, а банката Libyan Foreign Bank първоначално инвестира в UniCredit през 1997 г., с 0.56% дял преди новата покупка. Според официално изявление Либия е придобила дела в банката чрез покупка на фондовата борса.

На 6 октомври UniCredit обявиха, че планират увеличение на капитала с 6.6 млн. евро.
                      Докъде доживяхме И какво падение за Италия и Уникредит. Прочетох, че Профумо бил доволен от тази транзакция, защото очаквал сега, че Либия ще запише по-голямата част от увеличението на капитала, което предстои и това ще заздрави институцията....
                      Това си е направо класика. С паричките от скъпия си петрол, който им продаваха, им купиха евтино банкови акции.

Коментар

• А дали либийци не ни показват как да постъпваме, ърм? Защо нашите малоумници, вместо да хрантутят с бюджетният излишък мангали и да подхвърлят смешни надбавки на пенсиите, не купят сосен дял в някоя могъща по принцип, но обезценена щатска компания, която очевидно не е и няма реално да бъде засегната от истинска криза? Ако не им стига мозъкът да преценят сами, що не гледат как постъпва Чичо Уорън, ърм?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham

Коментар

• Либия притежава 4.23% от UniCredit

Life won't wait for you.

Коментар

• В Булбанк има само едно нещо, което си заслужава - електронното банкиране. Всичко друго е със средно или по-ниско качество. Т.е. винаги може да се намери друга банка, която го прави по-добре и по-евтино.

Първоначално изпратено от Alexa73
                              Искам да изкажа крайното си недоволство, дори разочарование от обслужването и некомпетентността на някои от служителите и не само… на Уникредит Булбанк. Клиент съм на трезора персонално от около година. Смятах, че институцията е сносна, въпреки липсата на индивидуално отношение и уважение към клиента. Живяла съм около 8 години в Италия и сантиментално избрах Уникредит – мнението ми за финансови институции с висока капитализация е водещо, дори и услугите им понякога да куцат.
                              Но от 3 дни възгледите ми коренно се. Тогава реших да открия сметки на управлявано от мен дружество и като „лоялен” клиент да се възползвам от цялата гама от продукти… пък и съм чувала, че Булбанк е добър партньор за корпоративните си клиенти, още повече, че търгувам предимно с Италия – нищо подобно. Явно елементарните транзакции за частни лица са отработени от служителите, но като стана дума за фирмено досие, започнаха проблемите… Служителят гледаше очаквателно като да се откажа от това ми желание, просто защото не можеше да ми помогне в реализацията му. И така – седях си срещу него само с една сметка. Нищо повече не ми беше предложено…
                              Да не говоря за таксите – такса за откриване -10 лв. (а имало и златен IBAN 50 лв - мерси), такса за обслужване според салдото - значи аз, ако искам виртуално да боравя със сметка си плащам (но това не беше по силите на служителя), така че оставам само „в клона”; по този начин почти няма да ползвам сметката, тоест ниско салдо и висока поддръжка, от което следва, че и на минус ще отида. Излиза, че нямам виртуално банкиране и съм чакала половин час, за да ми вземат около 50 лв. с месечната поддръжка. Ако искам да знам какво става със сметката, имат такса за извлечения, ако не поддържам високо салдо плащам повече, така че ако забравя за тяхното „мило” обслужване няколко месеца току виж и негативни лихви трупам. Ако реша да поддържам високи салда – пак такси; за да внеса над 3000 лв. - 0.4% от сумата такса (тази висока такса е невиждана – даваш им пари, а те те таксуват и то не минимално за оперативни разходи, а за печалба). Теглене – пак такси. Да ми направят електронно банкиране – сложно е.
                              На финала се предадох – ще търся друга банка. За някои неща България не е Италия явно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alexa73
                                Баце, и аз съм клиент на Уникредит (пак по сантиментални причини) и съм се научил - ако искаш нещо по-сложно от теглене или внасяне на пари, отивай директо в централата (само дано си от София). Клоновете са много зле наистина.

Ама банката не си я оставям (пуста сантименталност) :|.

Коментар

Working...
                                X