IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се смятат лихвите по кредитните карти

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Смята се много лесно, аз сам си направил таблички за всичките ми кредитни карти, и като получа извлеченията, да се отклонявам с няколко стотинки от закръгленията, ама ако не си чувала за Еxcel как да ти помогнем "дарлинг".

Коментар

• схемата си е схема, но ако закъснееш с минималната вноска за месеца (която е % от използваната сума) ти слагат и наказателна лихва, така че не може да се каже какви ще са ти вноските. Все пак обикновено са намаляващи.

Коментар

• Е какво му е сложното?
        за ползвани 100 лева: 100 - (0.3-0.5)Х100 (задължително трябва да върнеш между 3-5%) = 97-95 Х .14,95 (лихвата върху остатъка)
        BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Абе, дарлинг, ще ми кажеш ли как се смятат лихвите?
          Дайте схемата, по която става това, дори и да не я пипам тази карта изобщо.
          Благодарна съм на коментарите, но все пак имах конкретно питане към хора, които работят в тази сфера и са финансово грамотни.

Коментар

• дарлинг,ако си в българия-жива ще те изядат.тва е необезпечен кредит.абсурдно е да мислиш,че ще те оставят на 16%.те потебителските клонят към тва ниво,като се сложат и хитринките,камо ли кредит картите.
            тва е лихва за захлебване-не бъркай,че ако картата ти е на щатски пръвайдър,щатите определят лихвата.виза и мастъркард печелят от транзакция и банкоматни чарджове,но не и от лихва-тя се определя от бг банката.как я натовариш картата,ще почнат да ти задигат лихвата.
            ако си в сащ-тогава е друга работата.при добра кредит история и баланс под 20% в нея,нямаш проблеми.

бразилия обаче,също не е за пропускане.обаче,ако смяташ да си финансираш почивка с кредит карта-само българин е способен вземе такова решение.

Коментар

• Естествено, че ще почна да ги връщам още следващия месец, но е ясно, че няма да е цялата сума накуп. То в такъв случай изобщо няма да ползвам такава карта. Има неща, които могат да се купят или да си платя екскурзията до Бразилия, която излиза около 4000 лв на човек, но какво става оттук насетне?

Затова питам - как се смятат тези лихви за посочените периоди?
              Някой ще даде ли обоснован финансов отговор?

Коментар

• Re: Как се смятат лихвите по кредитните карти

Първоначално изпратено от betina
                Здравейте!
                Моля да ми обясните как се смятат лихвите по кредитните карти?
                Моята е безсрочна с лимит 10 000 лева.
                Ако изтегля тези 10 000 лева - при лихва 14.95% на банката (пише Лихва при теглене в брой или при покупка 14.950 %)- какво ще платя ако върна тези пари за 1 година, за 2 години, за 4-5 години?
                Означава ли, че тази лихва е еднократна само върху сумата, която съм ползвала и после докато я върна друго към нея не следва да дам?

Намерих в интернет един калкулатор и той сметна, че за 5 години ще имам двеста хиляди лева лихва върху скромните ми десет хиляди.

Бихте ли ме ориентирали?
                Кредитната карта не е за кредит!Тя е за удобство и за пътувания.Винаги си връщай парите на последния възможен ден в гратисния период -обикновено 40-60 дни и няма да имаш нито стотинка лихва.В никакъв случай не тегли пари в брой-сопата е яка.Успех!

Коментар

• Re: Как се смятат лихвите по кредитните карти

Не става така. Трябва да започнеш да ги връщаш от следващия месец.
                  Ако пък ти трябва потребителски кредит, си вземи такъв при далеч по-изгодни условия

Първоначално изпратено от betina
                  Здравейте!
                  Ако изтегля тези 10 000 лева - при лихва 14.95% на банката (пише Лихва при теглене в брой или при покупка 14.950 %)- какво ще платя ако върна тези пари за 1 година, за 2 години, за 4-5 години?
                  Означава ли, че тази лихва е еднократна само върху сумата, която съм ползвала и после докато я върна друго към нея не следва да дам?

Намерих в интернет един калкулатор и той сметна, че за 5 години ще имам двеста хиляди лева лихва върху скромните ми десет хиляди.

Бихте ли ме ориентирали?

Коментар

• Зависи за какво ще ги използваш тези 10000

Коментар

• Как се смятат лихвите по кредитните карти

Здравейте!

Бихте ли ме ориентирали?
                    Working...
                    X