IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е изиксуемият праг за доказване произхода на парите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [quote="съни(тя)"]
    Първоначално изпратено от Valkom
    30 000лв. - Закон за мерките срещу изпирането на пари
    Съни(тя) za tazi suma sigurna li si zashtoto i za po malki se pravi proverka.
    Малко е станало като "развален телефон"))
    Отговорът беше за човека, който се интересуваше как стоят нещата при откриване на сметка.
    А ти, не знам за какви проверки говориш.
    Ако е за данъчни, може и за 200лв да се наложи да доказваш))[/ quote]

а не е ли 10 000?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Valkom
      Малко е станало като "развален телефон"))
      Отговорът беше за човека, който се интересуваше как стоят нещата при откриване на сметка.
      А ти, не знам за какви проверки говориш.
      Ако е за данъчни, може и за 200лв да се наложи да доказваш))

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo
        Според мен никой, който не си плаща 10% данък не може да критикува държавата.
        Wrong! Преди да си платиш 10% ДОД, плащаш:
        - 36% осигуровки всеки месец
        - 20% ДДС при всяка покупка
        - Данък сгради
        - Такса смет
        - Данък коли
        - Пътен данък
        - подкупи, за да ти свършат работа или да те прегледат
        - Още двайсетина държавни и общински такси, за които не мога да се сетя в момента

и най-важното: срещу тях не получаваш НИЩО!
        Затова критикувам държавата- защото аз плащам предварително, т.е. изпълнявам си задълженията (повече, отколкото ми се иска), а държавата не!.

Коментар

• 30 000лв. - Закон за мерките срещу изпирането на пари

Коментар

• Според мен никой, който не си плаща 10% данък не може да критикува държавата.
            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
              Първоначално изпратено от atwi
              Първоначално изпратено от BWNNR
              Кофти работа си е този закон
              Що бе, вашите пари нали са легални?
              Бе аре бе, легални...добре де, не търгуваме с наркотици, ма честно - колко си плащат данъците в целия размер, в който трябва да ги плащат, ако си декларираха всички доходи...такива ми ти работи
              Нещо не ми се връзва тая работа с доказването на доходите. Маса самонаети лица не декларират пълните си доходи, като плащат луди пари на счетоводителите да ги скрият. След това им се налага да ги изкарат на светло и хвърлят още толкова, за да ги "изперат". Не е ли по-лесно/евтино да си декларираш истинските доходи? Особено след въвеждането на 10% данък. И не ми излизайте с номера колко били данъците на 10000лв. Максималният осигурителен доход до скоро беше едва 1400лв., вече е 2000лв. Това прави скромните ~400лв./мес. при максимални осигуровки, а както знаете, не сте длъжни да се осигурявате на реален доход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                Първоначално изпратено от atwi
                Бе аре бе, легални...добре де, не търгуваме с наркотици, ма честно - колко си плащат данъците в целия размер, в който трябва да ги плащат, ако си декларираха всички доходи...такива ми ти работи
                Тогава всичко е ОК. По закон не си виновен, ако се защитиш с каквото можеш от грабеж (ежемесечния грабеж на държавата)

Коментар

• Първоначално изпратено от atwi

Коментар

• Първоначално изпратено от BWNNR

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                      Първоначално изпратено от съни(тя)

Съни-тя, винаги точна и умерена!
                      но това се дължи на спокойствието на планината!
                      въздухът, зеленината...!
                      очаквам изказване № 2000 да бъде в стил Емили Дикинсън!
                      Съни!

На коя планина се дължи спокойствието, be_google? Да се възползваме и ние (ако можем, де)... Нали знаеш, колко са недостъпни планините... (точно колкото и жените)!...))

...планините са недостъпни, но не и за добрите плувци, пардон - за добрите планинари исках да кажа - които не се пУАшат от тръньето... ))
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)

Съни-тя, винаги точна и умерена!
                        но това се дължи на спокойствието на планината!
                        въздухът, зеленината...!
                        очаквам изказване № 2000 да бъде в стил Емили Дикинсън!
                        Съни!

Коментар

• е този закон ми е от любимите!
                          иначе всеки наркопласьор всеки ден в банката или в ИП и яко инвестиции...а от друга страна да си мислиш, че ако внесеш 10х9500 лв. и това не буди впечатление...нали затова си имаме и Агенция за финансово разузнаване!

Вероятно от най-голяма полза изобщо за развитието и надзора на пазара е именно този закон- щото иначе ти се мъчи да изкараш 5-10 К да инвестираш, а някой ги вади незаконно за минути- и така стигаме и до идеята за "РАВЕН СТАРТ"...и т.н.

все пак и влизането в ЕС поразмърда пазара, че много от участниците в него НЕ ГО ДОЖИВЯХА- справка баба ми и дадо ми, а това ме кара да се замисля КОЙ прибира акциите на инвеститорите без наследници?????????????????????????????? общините!? - колко от знаят какво е БФБ - има и големи градове без офис на ИП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

алоооо КФН кой верно се разпорежда с акциите на починалите?????
                          има ли такъв регистър ???

Коментар

• чак пък в UK за такива суми не ти искат нищо като превеждаш...

Коментар

• i kato te nakarat da napi6e6 ot kade sa da ne misli6 4e nqkoi go 4eteza 10000 lv ?

Коментар

• Първоначално изпратено от BWNNR
                                podobni ograni4eniq ima v po4ti vsqka edna EU strana

Коментар

Working...
                                X