IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dif.bg/banks.php?lang=bg
    Списък на банките, влоговете в които са гарантирани от ФГВБ
    ■Алианц Банк България АД
    ■Банка ДСК ЕАД
    ■Банка Пиреос България АД
    ■Българо-американска кредитна банка АД
    ■Българска банка за развитие АД
    ■Емпорики банк - България ЕАД
    ■Интернешънъл Асет Банк
    ■Корпоративна търговска банка АД
    ■НЛБ Банка Запад-Изток АД
    ■Обединена българска банка АД
    ■Общинска банка АД
    ■Пощенска банка АД*
    ■ПроКредит Банк (България) АД
    ■Първа инвестиционна банка АД
    ■Райфайзенбанк (България) ЕАД
    ■Ситибанк Н. А. - клон София
    ■Сосиете Женерал Експресбанк АД
    ■Стопанска и инвестиционна банка АД
    ■ТБ „Инвестбанк” АД
    ■ТБ „МКБ Юнионбанк” АД
    ■Те-Дже Зираат Банкасъ - клон София
    ■Токуда Банк АД
    ■Търговска банка „Д” АД
    ■УниКредит Булбанк АД**
    ■Централна кооперативна банка АД
    ■ЧПБ „Тексим” АД
    * Юробанк И Еф Джи България АД се създава с обединението на Българска пощенска банка АД и ДЗИ Банк АД на 1ноември 2007 г.

** Булбанк АД, Ейч Ви Би Банк Биохим АД и Хеброс Банк АД се обединяват в УниКредит Булбанк АД от 27 април 2007 г.

Посочените по-долу кредитни институции са клонове на чуждестранни банки и не участват в българската система за гарантиране на влоговете, тъй като са защитени от системата в страната по седалището на банката:
    ■Алфа банка - клон България
    ■БНП Париба С. А. - клон София
    ■Банк Леуми Румъния С.А. - клон София
    ■ИНГ Банк Н. В. - клон София

Коментар

• Първоначално изпратено от Недоверчивия
      Първоначално изпратено от Pastir
      Първоначално изпратено от Недоверчивия
      я пак като за последно да чуя от специалистите по банково дело кой поема гаранцията при фалит на една банка официално регистрирана и лицензирана на територията на Република България..ако ще и от ТАМБУКТУ да е майка и???

Бай брадър каза : "ко рьече ч'ньета чух"

специалисти рекоха : дрън дрън та пляс

Бай Брадър иска да ва изплющи за туй изказване

я пак да видим кво казахте : .....
      А ако си бачка с гръцкия лиценз? Нали това казаха долу, че е клон, а не самостоятелно юридическо лице, какъвто е случая с повечето български банки и техните майки.
      ко рьече пак та пита бай Брадър ? Гръцки лиценз валиден и работещ на територията на БГ...я влез в сайта на БНБ и виж лицензите и собственоста на банките ? Да не си се убъркал със собственост на капитала нужен за създаване по Българско законодателство и работа на банка на територията на БГ ???

Бай Брадър ш'са самобичува от яд докат ти четеш

значи ако имахме Българска банка с капитал собственост на майка от Танганайка щяха да са гарантирани от Танганайската държава...така ли рьече че ни та чух ?

бай брадър отива да пие чаша студена вода и те съветва да се облееш целия с такава белким са сетиш...
      Не се прави на дебилен, а отговори на въпроса, който даде начало на дискусията.
      Защо Алфа Банк твърди, че депозитите и в България са гарантирани до 100к Евро от гръцката държава? Всичко друго, което пишеш са чисти глупости.

Коментар

• Re: Лоши банки - Добри банки

имам и още една версиика : привличане на свежи пари от други банки / преразпределяне на депозитния пазар (знае се че някой банки нямат ресурс за лихви над 7.5 макс 8% и по едрите акули прилапват свеж капитал преди Коледа)

Рахвърлян пред акционерите като привлечен капитал за 2008 ма въпреки че е на 10% той е на тоя % за един месец...виж офертата на Пощенци после сравни с другите банкови оферти който са с покачваща лихва ОТ-ДО....и като я усредниш излиза на макс върху 8.5% и незабравяй че е промоционална със срок на деиствие. Разчита се после депозита да ти остане там тъй като може би и лихвения % малко да се поуспокой в периода след март-април примерно казано.
        Виж, че си можел да мислиш, а не само да наливаш масло в огъня. Може би най-вероятната теза е нещо като амалгама от "Готвят се за ликвидна криза и събират средства преди да е настъпила" & елементи от твоята версийка
        Забележка: Горният пост не е препоръка за инвестиционни или спекулативни действия!

Коментар

Първоначално изпратено от Бик
          Първоначално изпратено от Jay Gould
          Отдавна ме интересува следния въпрос.
          Банковите лихви се качват. Банките събират депозити, но тези депозити имат все по-високи разходи, заради лихвите. В момента кредитирането е силно затегнато.
          И?
          От къде банките ще вземат пари за да плащат все по-високите лихви върху депозитите?
          Някой ще кажат - "Старите кредити!"
          Добре, но част от тях са несъбираеми, а има една макар и вече малка част стари (от преди няколко години) кредити с твърда, фиксирана лихва.
          Така, имам приятелско семейство, собственици на кафене, които обслужват стария си кредит, но категорично отказват всички опити от страна на банката да си предоговорят кредита и в момента плащат смешно ниска лихва по него.
          Едва ли са изолиран случай, защото си спомням в началото на кредитната експанзия в България доста от банките трудно даваха кредити, но лихвите в договорите бяха фиксирани.
          И аз от известно време разсъждавам върху този въпрос, та досега съм стигнал до следните възможности по степен на вероятност:
          1. Готвят се за ликвидна криза и събират средства преди да е настъпила
          2. Събират пари за да си върнат дълговете, независимо дали са към майки или други кредитори
          3. Събират пари за майките. Тук има две подвъзможности:
          - парите кърпят ликвидността, независимо че ресурса е скъп
          - парите се изнасят и се спекулира срещу лева - този подвариант изобщо не ми се дискутира
          4. Вдигат лихвите за да имат ресурс да дават нови заеми
          5. Вдигат лихвите за да задържат ресурса, защото иначе изтича при конкуренцията

Нещо напоследък тезата с достатъчната ликвидност в система започва да издиша.
          Ако някой има други предположения ще се радвам да ги обсъдим.
          имам и още една версиика : привличане на свежи пари от други банки / преразпределяне на депозитния пазар (знае се че някой банки нямат ресурс за лихви над 7.5 макс 8% и по едрите акули прилапват свеж капитал преди Коледа)

Рахвърлян пред акционерите като привлечен капитал за 2008 ма въпреки че е на 10% той е на тоя % за един месец...виж офертата на Пощенци после сравни с другите банкови оферти който са с покачваща лихва ОТ-ДО....и като я усредниш излиза на макс върху 8.5% и незабравяй че е промоционална със срок на деиствие. Разчита се после депозита да ти остане там тъй като може би и лихвения % малко да се поуспокой в периода след март-април примерно казано.
          духът на времето...уникален филм за банкерите, изкуствените фалити и още нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
            я пак като за последно да чуя от специалистите по банково дело кой поема гаранцията при фалит на една банка официално регистрирана и лицензирана на територията на Република България..ако ще и от ТАМБУКТУ да е майка и???

А ако си бачка с гръцкия лиценз? Нали това казаха долу, че е клон, а не самостоятелно юридическо лице, какъвто е случая с повечето български банки и техните майки.
            ко рьече пак та пита бай Брадър ? Гръцки лиценз валиден и работещ на територията на БГ...я влез в сайта на БНБ и виж лицензите и собственоста на банките ? Да не си се убъркал със собственост на капитала нужен за създаване по Българско законодателство и работа на банка на територията на БГ ???

Бай Брадър ш'са самобичува от яд докат ти четеш

значи ако имахме Българска банка с капитал собственост на майка от Танганайка щяха да са гарантирани от Танганайската държава...така ли рьече че ни та чух ?

бай брадър отива да пие чаша студена вода и те съветва да се облееш целия с такава белким са сетиш...

Коментар

Отдавна ме интересува следния въпрос.
              Банковите лихви се качват. Банките събират депозити, но тези депозити имат все по-високи разходи, заради лихвите. В момента кредитирането е силно затегнато.
              И?
              От къде банките ще вземат пари за да плащат все по-високите лихви върху депозитите?
              Някой ще кажат - "Старите кредити!"
              Добре, но част от тях са несъбираеми, а има една макар и вече малка част стари (от преди няколко години) кредити с твърда, фиксирана лихва.
              Така, имам приятелско семейство, собственици на кафене, които обслужват стария си кредит, но категорично отказват всички опити от страна на банката да си предоговорят кредита и в момента плащат смешно ниска лихва по него.
              Едва ли са изолиран случай, защото си спомням в началото на кредитната експанзия в България доста от банките трудно даваха кредити, но лихвите в договорите бяха фиксирани.
              И аз от известно време разсъждавам върху този въпрос, та досега съм стигнал до следните възможности по степен на вероятност:
              1. Готвят се за ликвидна криза и събират средства преди да е настъпила
              2. Събират пари за да си върнат дълговете, независимо дали са към майки или други кредитори
              3. Събират пари за майките. Тук има две подвъзможности:
              - парите кърпят ликвидността, независимо че ресурса е скъп
              - парите се изнасят и се спекулира срещу лева - този подвариант изобщо не ми се дискутира
              4. Вдигат лихвите за да имат ресурс да дават нови заеми
              5. Вдигат лихвите за да задържат ресурса, защото иначе изтича при конкуренцията

Нещо напоследък тезата с достатъчната ликвидност в система започва да издиша.
              Ако някой има други предположения ще се радвам да ги обсъдим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Недоверчивия

Коментар

• я пак като за последно да чуя от специалистите по банково дело кой поема гаранцията при фалит на една банка официално регистрирана и лицензирана на територията на Република България..ако ще и от ТАМБУКТУ да е майка и???

Коментар

• [quote="INSIDER-A"]
                    Първоначално изпратено от slavikd
                    Първоначално изпратено от INSIDER-A
                    Първоначално изпратено от Mr_crash
                    имам въпрос:
                    клиент съм на Алфа банк, клон София,
                    и получих по пощата рекламни материали
                    за депозити в същата банка.
                    най отдолу с дребен шрифт е написано
                    че всички депозити до 100 хил. евро са
                    гарантирани от гръцкото законодателство.

Та въпроса е: възможно ли е депозитите на клиентите
                    в клона на тази банка в България да бъдат гарантирани от
                    държавата Гърция??
                    Да. Алфабанк е клон на гръцката Алфабанк а не отделна банка.
                    Че това си е страшна далавера тогаз. Ние мое и да имаме депозити в Евро в български банки, но при фалит пак ще ни плащат с инфлационни левчета да го иебъ. Зема си преместа кинтата ли :|.[/quote

На територията на БГ действа БГ Законодателството...единствено се прави за актове на ЕС , а доколко византийците при недай си Боже ситуация ще ти изплатят евра е много труден въпрос...на който дано не научаваме отговора
                    За пореден път се изказваш неподготвен. Прочети малко повече и тогава се изцепвай отново подобно на кредитните линии :-)

Как можеш да коментираш едно законодателство при условие, че елементарна представа за него си нямаш???
                    Изтрито от автора

Коментар

• [quote="slavikd"]
                      имам въпрос:

държавата Гърция??
                      Че това си е страшна далавера тогаз. Ние мое и да имаме депозити в Евро в български банки, но при фалит пак ще ни плащат с инфлационни левчета да го иебъ. Зема си преместа кинтата ли :|.[/quote

На територията на БГ действа БГ Законодателството...единствено се прави за актове на ЕС , а доколко византийците при недай си Боже ситуация ще ти изплатят евра е много труден въпрос...на който дано не научаваме отговора
                      За пореден път се изказваш неподготвен. Прочети малко повече и тогава се изцепвай отново подобно на кредитните линии :-)

Как можеш да коментираш едно законодателство при условие, че елементарна представа за него си нямаш???
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• [quote="Pastir"]
                        имам въпрос:

държавата Гърция??

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                          ... какво правят със сегашните депозити стои открит. За мен е смущаващ факт това събиране на пари, при условие, че кредити не се раздават?!
                          Нещата според мен могат да станат наистина страшни, ако сегашната ситуация продължи дълго време. А банкерите последните години се занимаваха основно със спекулации и с надуване на балони. Рискуването на лични пари за поддържане на такива схеми е нонсенс. Доверието е разрушено.
                          По природа съм си мнителен и е едно на ръка , но доверие в банките в България, все още има, поне у хората от улицата. Грешки 100% са допускани, ще стават и за в бъдеще (никой не е безгрешен), но въпроса е ще се възползват ли банкерите и БНБ от това доверие, за да тушират едно евентуално напрежение в системата или ще действат панически и неразумно.
                          "При торнадо и магарето може да лети!" - каза преди време Левон Хампарцумян по повод икономическото развитие в последните години.
                          Да видим сега в безветрието, дали банкерите ще се справят или ще допуснат старите си грешки.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                            имам въпрос:

държавата Гърция??
                            Че това си е страшна далавера тогаз. Ние мое и да имаме депозити в Евро в български банки, но при фалит пак ще ни плащат с инфлационни левчета да го иебъ. Зема си преместа кинтата ли :|.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
                              имам въпрос:

държавата Гърция??
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• имам въпрос:

държавата Гърция??

Коментар

Working...
                                X