Първоначално изпратено от Вълчо-34
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лоши банки - Добри банки
Collapse
X
-
Възможност за избор на карта в лева, евро или щатски долари.
Най-високият лихвен процент по персонална картова сметка в България:
- 5% по сметка в лева
- 4% по сметка в евро
- 3% по сметка в щатски долари
Безплатно издаване
Без месечни и годишни такси
С наистина минимален остатък - 2 лева
Плащате без такса - разплащанията в търговски обекти в чужбина са освободени от такси
за ЦКБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от трейсpolki, грешиш, на цекабето лихвата по карта е 5%
преди 3 години , когато си направих картите , лихвата бе 3,5% , после я свалиха на 3% , сега не знам колко е, което ми напомня , че трябва да отида да си подменя картите , че тези ми изтичат
И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от трейсpolki, грешиш, на цекабето лихвата по карта е 5%
преди 3 години , когато си направих картите , лихвата бе 3,5% , после я свалиха на 3% , сега не знам колко е, което ми напомня , че трябва да отида да си подменя картите , че тези ми изтичат
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от KervielИзлизаш от вас или офиса, завиваш зад ъгъла и влизаш в ПИБ (пълно е с техни офиси). Разбрахме вече че БГ банките са най-стабилни, а ПИБ са най-клиентско ориентирани и в същото време най-голямата БГ банка. Взимаш дебитна карта, тогава нямаш никакви такси (откриване, поддържане и т.н) и сметката е разплащателна с 3% лихва. Ако си направиш Виза електрон и от нета можеш да пазаруваш. Успех.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от martsianoще съм благодарен ако някой ми каже най -добрите условия за разплащателна сметка (лихва ,такси,възможност за теглене по всяко време заедно с лихвата до момента),че с тия депозити вече ме е страхПървоначално изпратено от clubmanПробвай в ПИБ, там лихвата по разплащателна е 3%, има такса 1лв. за откриване и мисля, че други нямаше. Виж им в сайта
Коментар
-
Първоначално изпратено от martsianoще съм благодарен ако някой ми каже най -добрите условия за разплащателна сметка (лихва ,такси,възможност за теглене по всяко време заедно с лихвата до момента),че с тия депозити вече ме е страх
нямам акции на ЦКБ и не е препоръка за търгуване на акциите имfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Банки събират такса незаконно
СЕГА - 07 Януари 2009, 08:17
Някои български банки в пълно противоречие със закона продължават да събират такса при предсрочно погасяване на потребителски заеми. Това стана ясно от обяснения на банкови служители пред "Сега" вчера. Таксата за кредити между 400 и 40 000 лв. отпадна още на 5 януари, когато влязоха в сила промените в Закона за потребителския кредит.
Сред некоректните трезори са ПИБ, УниКредит Булбанк, Алианц и пр. Други като Райфайзенбанк, Банка ДСК, Пощенска банка и пр. пък вече спазват закона. Те не взимат такса при предсрочно погасяване на потребителски заем между 400 и 40 000 лв., независимо кога е отпуснат той. Таксата остава само ако кредитът е до 400 лв. и е краткосрочен, например 3-месечен, поясниха от ДСК.
"За момента взимаме такса, още не е ясно дали промяната ще важи и за старите заеми или само за новите, които се сключват отсега нататък", обясни кредитен инспектор от ПИБ. В кол центъра на банката пък изобщо не знаеха, че поправката е влязла в сила. От УниКредит Булбанк обясниха, че още не била изготвена вътрешна методология за промяната и засега събират таксите съгласно условията в договора на клиента.
"Нямаме вътрешни инструкции по този въпрос. Утре следобед (днес, б. р.) ще имаме информация от централата", поясниха от ОББ. От "Пиреос" също обясниха, че нямали инструкции за отпадане на таксата. "Елате с договора, за да коментираме въпроса", посъветваха оттам. От Алианц Банк пък обясниха, че удържат 5% върху погасената сума, ако клиентът върне предсрочно по-малко от 6 вноски. Ако вноските са повече, неустойка няма.
"Поздравявам банките, които са се съобразили със закона, а на останалите трябва да се наложат жестоки санкции, защото е безобразие да грабят хората. Спешно трябва да се сезират комисиите за защита на потребителите и за борба с корупцията", коментира независимият депутат Минчо Христов, който инициира промяната в Закона за потребителския кредит. Той призова всеки гражданин, принуден от банка да плаща наказателна такса, да му се оплаче лично в кабинет 474 в сградата на бившия Партиен дом. "Обещавам след парламентарната ваканция да отправя въпрос за спазването на закона", каза Христов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от polkiПеньо , ти си най-простото парче в този форум и това е причината всички да те подритват , кой където те хване
професионалните ти възможности не ги коментирам , но извън работата си , си пълна нула
полки, от утре пак се почва. стане ли 10.30-11.00 и почват да ми призвъняват колежки за обедната почивка. за съжаление почти всеки ден има сърдити :-(
а иначе имаш много странни разбирания за думата "подритват" :-), това да се овърташ около мен и да лаеш с подвита опашка и сритано самочувствие ако го имаш за подритване, ок, така да бъде :-)
Пеньо , къде слагаш жена ми до твоите колежки ???
Жена ми няма да ти обърне никакво внимание - бъди сигурен
Каква обедна почивка бе , Пеньо , нали имаше приятелкаили и тя те разкри , както тук те разкрихме
и тя те заряза
Друго си е да имаш съквартирант , а Пеньо
това да имаш гадже и да обядваш с колежки как го наказвате при вас? с камъни до смърт ли? :-)
гаджето ми почти всеки ден знае с коя съм обядвал и дори се шегувам, че всеки ден към 11.00 се организира лотария между колежките, за да няма сърдити после :-)
полки, кат гледам колко ме мразиш, ако ме видиш ще умреш от яд. а за жена ти - само да ме зърне и ще оплеска кълките :-)
Пеньо , явно нито ти струваш , нито колежките ти стават за "нещо" - щом и на приятеля ти не прави впечатление с кого прекарваш обедните си почивки
Много поздрави на съквартиранта тии му кажи да не се подмокря като те види
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от polkiПеньо , ти си най-простото парче в този форум и това е причината всички да те подритват , кой където те хване
професионалните ти възможности не ги коментирам , но извън работата си , си пълна нула
полки, от утре пак се почва. стане ли 10.30-11.00 и почват да ми призвъняват колежки за обедната почивка. за съжаление почти всеки ден има сърдити :-(
а иначе имаш много странни разбирания за думата "подритват" :-), това да се овърташ около мен и да лаеш с подвита опашка и сритано самочувствие ако го имаш за подритване, ок, така да бъде :-)
Каква обедна почивка бе , Пеньо , нали имаше приятелкаили и тя те разкри , както тук те разкрихме
и тя те заряза
Друго си е да имаш съквартирант , а Пеньо
това да имаш гадже и да обядваш с колежки как го наказвате при вас? с камъни до смърт ли? :-)
гаджето ми почти всеки ден знае с коя съм обядвал и дори се шегувам, че всеки ден към 11.00 се организира лотария между колежките, за да няма сърдити после :-)
полки, кат гледам колко ме мразиш, ако ме видиш ще умреш от яд. а за жена ти - само да ме зърне и ще оплеска кълките :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪПървоначално изпратено от polkiПеньо , ти си най-простото парче в този форум и това е причината всички да те подритват , кой където те хване
и тя те заряза
Друго си е да имаш съквартирант , а Пеньоfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар