IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Симеон Дянков Велики

Ще ме търсите да ви "оправя" ама ще дойда когато всеки един комунист плюл по името ми, под строй ми врътне по една свирка.
    09.11.2013, 22:27

Жан Виденов
    Много банки започнаха да закриват офиси. Съвсем скоро ОББ закри офис и то в данъчната служба.

Румен Гечев: 8 банки са в лошо състояние
    За който не знае: при фалит на банки, влоговете в чужда валута се изплащат от гаранционният фонд само и единствено в лева.
    Last edited by 4ono; 20.06.2014, 23:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Deniss Разгледай мнение
      В ДСК редовно ми се налага да обяснявам на служителките какво е paypal
      За мен така е в целия финансов сектор. Работата е предимно техническа и се назначават хора и без висше образование. Изисква се да работят машинално едно и също, като някакви странични неща като paypal, ЦК, нормативна уредба и др. са табу. А това някой да се размърда и се самообразова е немислимо.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Ами като не е далавера, защо се облизвате като изгладнели котараци? След като не те интересува НИ като инвестиция, няма нужда да се излагаш тук, излагай се другаде.
        От 1984г. насам се занимавам с това и знам на колко процента ми се е изплатил всеки имот, дори някои в пъти. А ГОВОРОНИТЕ И ПИСАРОНИТЕ може да си се надговаряте и надписвате...
        един така викаше аз от 1984 играм бридж ти ли ще ме биеш. след 2 часа му бех зел всичките пари

Коментар

• ДСК ,е само абревиатура ,Казва се ДСКбанк ..При условие ,че им носи пари защо да не го запазят . А за да са толкова" утрепана " банка имат вина тез които влизат в нея ... За да е втора по печалба и по Активи значи са доста тези които се лъжат... Ако никой не влиза тогава ,със сигурност нещо ще се подобри

Нямам вземане даване с ДСК от момента ,когато ми поискаха такса за да се пусне пачката пред мен на броячната машина за парите които стояха при тях и си ги тегля на падеж...Ама това трябва да е било доста отдавна ,помня че банкнотите бяха с още 3 нули
          Първоначално изпратено от rtf Разгледай мнение
          Аз в Държавната Спестовна Каса не съм стъпвал от години, точно защото нивото им е като на Държавна Спестовна Каса. Още не мога да разбера тези хора защо не си смениха името на банката, поне да не се излагат. Хората които живееха при комунизъма и спестяваха вече са малцинство, скоро дори хич и няма да ги има. Отделно че е подвеждаща реклама, нищо държавно, спестовно или касово няма в тази банка.

Коментар

Ами като не е далавера, защо се облизвате като изгладнели котараци? След като не те интересува НИ като инвестиция, няма нужда да се излагаш тук, излагай се другаде.
            От 1984г. насам се занимавам с това и знам на колко процента ми се е изплатил всеки имот, дори някои в пъти. А ГОВОРОНИТЕ И ПИСАРОНИТЕ може да си се надговаряте и надписвате...
            Приятелче, това е свободен форум и всеки може свободно да си изразява мнението по каквито и да е въпроси. Моето просто е по-различно от твоето.Интелигентният човек приема и уважава и чуждото мнение, простият едно си знае,едно си бае...Не визирам теб.
            84г. казваш?Това са 360 наема, нормално е да си напред, няма нищо странно и феноменално.В момента както и да въртиш и сучеш депозитът е по-добрият вариант.Като се сринат депозитите до средноевропейските нива около 2-3,5% имотите ще са по-оферта. Спирам по тази тема, защото вървим към спам.Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Ми да бе, инвестицията в жилище е баси далаверата .Друго е, ако купиш панеля кеш, ама пак доходността пак ще е 4-5% + ремонти + ядове покрай рентването.Има риск цените да паднат още и да се нахълмиш допълнително обаче.Да се качват шанс не виждам честно казано.Депозита е значително по-ликвидна инвестиция - до 1 ден си дръпнал парите + е гарантиран на теория от фондО + тези 5-6-7% (ако си бутнал в КТБ-то) лихва са си добре .

А относно ДСК - имам нещастието да работя с тях по стечение на обстоятелствата.Работя с клона на Попа.Ужасно е.От 7-8 гишета работят по 3-4.На половината има баби, които работят 3-5 пъти по-бавно от младите момичета.Има сериозно текучество на кадри, новоназначените няма как да са компетентни и става мазало на моменти.Моят съвет е бягайте на далеч от тази банка - още са в комунизма...

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                когато масово се мисли че дадена инвестиция е много печеливша то няма как да е печеливша. пример е истерията 2007 -2008. секи зема имоти дава под наем чака да пораснат и не му се работи. ами то като всички са рентиери и спекуланти кои ще произвежда
                Ясно, с ирония го казвам. Ако трябва да избирам между депозит и имот , със сходна доходност, съм с 2 ръце за първото
                Last edited by andy2000; 28.05.2014, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Ми да бе, инвестицията в жилище е баси далаверата .Друго е, ако купиш панеля кеш, ама пак доходността пак ще е 4-5% + ремонти + ядове покрай рентването.Има риск цените да паднат още и да се нахълмиш допълнително обаче.Да се качват шанс не виждам честно казано.Депозита е значително по-ликвидна инвестиция - до 1 ден си дръпнал парите + е гарантиран на теория от фондО + тези 5-6-7% (ако си бутнал в КТБ-то) лихва са си добре .

А относно ДСК - имам нещастието да работя с тях по стечение на обстоятелствата.Работя с клона на Попа.Ужасно е.От 7-8 гишета работят по 3-4.На половината има баби, които работят 3-5 пъти по-бавно от младите момичета.Има сериозно текучество на кадри, новоназначените няма как да са компетентни и става мазало на моменти.Моят съвет е бягайте на далеч от тази банка - още са в комунизма...

когато масово се мисли че дадена инвестиция е много печеливша то няма как да е печеливша. пример е истерията 2007 -2008. секи зема имоти дава под наем чака да пораснат и не му се работи. ами то като всички са рентиери и спекуланти кои ще произвежда

Коментар

значи на безсрочен депозит да земаш 6.5% безрисково е булшит . а да си купиш панел с кредит на гпр 10% който носи доход от наем 4% е „инвестиция„да не говорим че като го изплатиш панела и требе да се бръкнеш още 2-3к да платиш да го съборят

Last edited by andy2000; 28.05.2014, 12:27.

Коментар

само 115 лева лихва ли бе. то си бил сиромах
                      Пожелавам на Лорда в най-скоро време да ги направи 1515, за да е в крак с обстановката ...
                      Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от rtf Разгледай мнение
                        Аз в Държавната Спестовна Каса не съм стъпвал от години, точно защото нивото им е като на Държавна Спестовна Каса. Още не мога да разбера тези хора защо не си смениха името на банката, поне да не се излагат. Хората които живееха при комунизъма и спестяваха вече са малцинство, скоро дори хич и няма да ги има. Отделно че е подвеждаща реклама, нищо държавно, спестовно или касово няма в тази банка.
                        Щом стана дума за ДСК ще споделя личен опит :
                        Имах един потребителски кредит към ДСК обезпечен със заплата – солидна разбира се
                        След като бях изплатил част от него на третата година отидох с питане мога ли да изтегля сумата , която съм изплатил като отделен кредит или да сключим нов договор или … с две думи исках малко кеш и чаках оферта.
                        Казаха ми, че трябва да си намеря поръчител.
                        Отговорих им – не ме устройва, нямам намерение да занимавам приятели или роднини с подобни простотии. Ще си търся друга банка …. Мълчание…… Разговора беше с шефа на офиса…
                        Отивам след 3-4 дена и казвам, че от SG и Райфайзен (също като ДСК) имат преференциални договори с работодателя ми и в случая ми предлагат дори по-добри условия. Но аз не искам да се занимавам независимо, че ще ми излезе малко по-изгодно– документи за доход, обикаля по офиси и т.н.….. Мълчание ?!
                        Не можех да повярвам – при условие, че са ми привеждали над 15 г. заплатата в ДСК и нямам нито една просрочена вноска по заема, нямам други кредити, имам собствено жилище ….
                        Реших, че шефчето е неадекватно или има лично отношение. Изкопах мейла на шефката отговаряща за банкиране на дребно (за цялата ДСК) и описах историята.
                        Познайте какво стана – получих отговор от нейната заместничка (шефката била по майчинство).
                        В него ми се обясняваше , че такава е политиката на банката и т.н.
                        В крайна сметка – седмица по късно рефинансирах с нов кредит от Райфайзен при супер условия, като за изминалите две години на два пъти ми намаляват лихвата ….
                        Докато при ДСК промяната беше само в посока нагоре.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Изводът ти е покъртителен колега! Аз даже се упреквам, че държа прекалено много на депозит, което е булшит инвестиция ако ме разбираш добре. Предполагам, че ме разбираш, защото при теб всичко е там.

значи на безсрочен депозит да земаш 6.5% безрисково е булшит . а да си купиш панел с кредит на гпр 10% който носи доход от наем 4% е „инвестиция„да не говорим че като го изплатиш панела и требе да се бръкнеш още 2-3к да платиш да го съборят

Коментар

• Първоначално изпратено от Deniss Разгледай мнение
                            В ДСК редовно ми се налага да обяснявам на служителките какво е paypal

Коментар

само 115 лева лихва ли бе. то си бил сиромах
                              Изводът ти е покъртителен колега! Аз даже се упреквам, че държа прекалено много на депозит, което е булшит инвестиция ако ме разбираш добре. Предполагам, че ме разбираш, защото при теб всичко е там.

Коментар

• само 115 лева лихва ли бе. то си бил сиромах

Коментар

Working...
                                X