IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами изпращат ти един word файл с логото на бамката и пише колко те уважават и те ценят и искат да си пишат с тебе и да си напишеш личните данни, че да си ги ъпдейтнат.
    Леко ме напуши на смях като го видях това. Представи си счетоводителката дето си хортува с бамката да е получила добър фишинг имейл и да събере данните от овцете и да ги прати някъде...

Не ме кефи тая работа.

Коментар

• Каква е тази практика, бамката да се свързва с клиентите си по странни начини и да им иска електронно лисче с всичките им лични данни?
      За най-голямата става дума.
      Не съм срещал такава практика в други бамки.
      Какво точно имаш предвид? Я раздуй....
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Каква е тази практика, бамката да се свързва с клиентите си по странни начини и да им иска електронно лисче с всичките им лични данни?
        За най-голямата става дума.
        Не съм срещал такава практика в други бамки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
          Абе тея не ги ли е срам сега да го публикумат това. Изследването е направено август 2008, сега сме февруари 2009! 6 месеца в света на информационните технологии са много време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky
            Първоначално изпратено от be_google
            Колкото и да не са ми приятни високите лихви (кредита ми е символичен, а банката ми от най-коректните)
            ПО-ДОБРЕ ЛОШИ БАНКИ ОТКОЛКОТО ФА.....ЛИ, НАЛИ!?

п.п. ако банките са "кръвоносната система" на икономиката - то нека те не забравят, че ние клиентите сме тяхната "кръвоносна система"...
            Между другото има много клиенти на банки със стари кредити на юрибор плюс марджин около 2 до 3%, с падналия юрибор сега са на 4, 5 максимум, ама се протайват и не казват, че са на далвера. Иначе дай де се оплакват, че лихвите били високи. Виж в лекса, една мрънка..
            http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=20&p=307488
            Аз съм така с ипотечния от 2004 ......
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
              Колкото и да не са ми приятни високите лихви (кредита ми е символичен, а банката ми от най-коректните)

п.п. ако банките са "кръвоносната система" на икономиката - то нека те не забравят, че ние клиентите сме тяхната "кръвоносна система"...
              Между другото има много клиенти на банки със стари кредити на юрибор плюс марджин около 2 до 3%, с падналия юрибор сега са на 4, 5 максимум, ама се протайват и не казват, че са на далвера. Иначе дай де се оплакват, че лихвите били високи. Виж в лекса, една мрънка..
              http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=20&p=307488

Коментар

• Леле ами ако майките си поискат паричките обратно, нали са били закъсали. Май пак ще има война за депозити.

Коментар

• Колкото и да не са ми приятни високите лихви (кредита ми е символичен, а банката ми от най-коректните)

Коментар

• Ако това е вярно незнам как ще ги връщат толкова пари. Все пак сигурно имат падежи за връщане - не е чудно че са спряли кредитирането.
                    Crash&Burn

Коментар

• Отвън дошли 30% от парите на банките

Найден НЕДЯЛКОВ

Първенец по привлечени средства от чужбина е УниКредит Булбанк с 3.4 млрд. лв.
                      Около 30% от привлечените средства на банките в България, или 17.6 млрд. лв., са заети от чужди банки и институции, показват окончателните данни на БНБ към края на 2008 г. Според централната банка спестяванията на българския бизнес и домакинствата покриват едва 74% от общите отпуснати кредити у нас (53.7 млрд. лв.).

Първенци

В процентно отношение първенец по чуждо финансиране е Словенската банка НЛБ Запад-Изток, която формира близо 82% от привлечените си средства чрез външно финансиране и едва за 18% от пасивите си разчита на местни депозити. Следват Емпорики банк със 70% (300 млн. лв.) и Банка Пиреос с 65.9%( 2.4 млрд. лв.).
                      Що се отнася до номинално отношение, безспорен лидер е италианската група УниКредит Булбанк, която е заела от чужди банки и други институции близо 3.4 млрд. лв. (36.31%). След нея се нареждат ОББ с 2.8 млрд. лв. (40.8%) и Банка Пиреос.

Усилия

Има и пет кредитни институции, които успяват да финансират цялата си дейност почти с пари от местни депозити. Корпоративна търговска банка формира близо 99.41% от привлечените си средства по този начин, при Централна кооперативна банка съотношението е 97.4%, а при Токуда банк, Д Банк и Алианц Банк този процент надвишава 90.

Разминаване

Противно на повечето очаквания резултатите показват, че чуждите банки и институции не само че не изкарват парите си от българската банкова система, но и за последната година са вложили у нас като депозити близо 9 млрд. лв.
                      Според банкерите това говори само за едно - голямо доверие във финансовия сектор.

Причини

Основната причина за това е постоянно поскъпващият ресурс в България. Ако преди година трезорите имаха неограничен достъп до ресурси отвън и се спираха единствено от високата цена, днес е различно. Лихвената надпревара между банките направи изгодно привличането на средства отвън. През пролетта без проблем можехме да вземем 200 млн. EUR от чуждия ни собственик, но ни бяха твърде скъпи, докато сега тази цена вече изглежда приемлива, коментира банкер, пожелал анонимност. Това е и основното обяснение как за година инвестициите на чуждите банки са се увеличили с близо 80%.
                      стр. 20,21
                      в. Пари

Коментар

• http://i.dir.bg/pdf/Potrebitel_7_WEB.pdf

Класираха банковите сайтове
                        News.dir.bg - 05 Февруари 2009, 11:57
                        Българската национална асоциация на потребителите представи анализ на проучването си на интернет страниците на 23 банки, които предлагат продукти за граждани.
                        При оценяването на съдържателността на информацията са разгледани някои от основните параметри на предлаганите продукти – банкови карти, депозити, сметки, кредити.
                        Интернет страницата на Райфайзенбанк (България) постига най-висок резултат – 87.5 от общо 100 точки в общата класация и най-добър рейтинг в отделните категории: Навигация, Достъпност до общите условия, Съвместимост под отделните браузъри, Опции за търсене, Интернет банкиране, Навигация и Информативност.
                        По съдържателност на информацията на първо място са няколко банки с еднакъв брой точки - Райфайзенбанк (България), УниКредит Булбанк, Първа инвестиционна банка и ОББ.
                        Като цяло, нито една от банките не е покрила напълно критериите за съдържателност на информацията и голяма част от тях не покриват дори 50% от критериите, прави извод асоциацията. Това налага клиентът да отиде на място в офиса на дадена банка, за да се запознае по-подробно с предлаганите условия.
                        Нито една от проучените банки не предлага Общи условия за всеки един от предлаганите продукти. Общите условия са много важни за потребителите, защото твърде често те съдържат клаузи, които вменяват отговорности на потребителя, за които той не подозира преди да се запознае с тях. Поради тази причина предварителното запознаване с тях е от голяма полза за потребителя. В практиката банките предоставят общите си условия при подписване на договора, което не дава възможност на потребителя да се запознае предварително с тях, смятат в асоциацията.
                        В теста на сп. Потребител е направена оценка за това колко лесно откриваема е тарифата в сайтовете на банките. Максимална оценка са получили 11 от проучените банки.
                        Повечето банки се справят добре по показателя Съвместимост на сайта под различните браузъри, но все още има такива, които имат проблеми. Въпреки че много интернет потребители ползват Internet Explorer, около една трета предпочитат други като Mozilla Firefox, Opera или Safari.
                        Все повече потребители откриват нужната им информация на дадена интернет страница чрез вградена в тях търсачка.
                        Като цяло сайтовете имат доста добра навигация и структура.

Коментар

• Първоначално изпратено от plan z
                          Схемата с наемите е проста - първо гръцката банка дава на грък кредит да купи клона/сградата, а после същата го наема от него. Естествено че с горница!

За клона в Бургас 120 долара наем на кв. метър е добре, особено ако е без ДДС, пък по-нататък може и в евро да се превалутира...само още малко да падне долара.
                          Ами то хубаво , ама и да се очепят да бачкат служителите , тоя клон скоро на печалба няма да излезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                            Първоначално изпратено от fant0mas
                            “Та неа”: Гръцките банки обмислят и сценарии за закриване или продажба на филиалите си в Югоизточна Европа

.................
                            Сега ще се изкефя ако ПИБ например вземе че изкупи някой клон на гръцка банка у нас.....
                            Аз пък ще се изкефя същото да сторят КТБ,ЦКБ и т.н. с другите клонове на гръцки банки Нито една гръЧка банка да не остане тук
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Страхотни сребърни монети за свети Валентин има в ПИБ и не са скъпи, май 70 лева платих. На лицето с два лебеда и Her Majesty Queen Elizabeth II на гърба на монетата в кутийка сърце. Сега купих на моето гадже, докато си върших друга работа в банката. Много ми хареса - без ходене по магазините, не е скъпо, но е все пак ценно.

Коментар

• Схемата с наемите е проста - първо гръцката банка дава на грък кредит да купи клона/сградата, а после същата го наема от него. Естествено че с горница!

За клона в Бургас 120 долара наем на кв. метър е добре, особено ако е без ДДС, пък по-нататък може и в евро да се превалутира...само още малко да падне долара.

Коментар

Working...
                                X