IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Глейте са, в днешно време правилният подход за такива банки е - бихте ли ми развалили 50 ст. на 8 по 5...
    И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
      Трябваха ми точно по 25 ст., че толкова струва кафето на автомата до бръснаря дето ме стриже ;-)
      Тогава се обърни към БНБ да ти отсекат специална партида за автомата за кафе до бръснаря дето те стриже

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
        Първоначално изпратено от INSIDER-A
        Първоначално изпратено от blah blah
        Днес от ДСК са отказали да изплатят пенсията на майка ми и са и отказали обяснения защо. Не са изплащали пенсии и на останалите хора в клона. Преди няколко месеца си беше загубила дебитната карта и не може да тегли с нея. Това ми напомни, че миналата година в клона на ДСК на Витошка нямаха достатъчно евро, което да ми обменят за малко по - гояма сума и ме посъветваха да отида в централния им клон при бившото американско посолство. Коментари?
        Аз пък вчера бях в Булбанк и нямаха да ми развалят 50 ст. на две по 25 ст. :-( Коментари?
        Ми да беше си поискал да ти развалят на по 10 по 6 стотинки
        Трябваха ми точно по 25 ст., че толкова струва кафето на автомата до бръснаря дето ме стриже ;-)
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
          Днес от ДСК са отказали да изплатят пенсията на майка ми и са и отказали обяснения защо. Не са изплащали пенсии и на останалите хора в клона. Преди няколко месеца си беше загубила дебитната карта и не може да тегли с нея. Това ми напомни, че миналата година в клона на ДСК на Витошка нямаха достатъчно евро, което да ми обменят за малко по - гояма сума и ме посъветваха да отида в централния им клон при бившото американско посолство. Коментари?
          посъветвах всички близки и познати да прекратят всякакви взаимотношения с тия педали,ето накратко какво ми се случи:имах кредитна карта която не бях обслужвал известно време,получих обаждане с покана да си погася задължението,отговорът ми беше: добре имам при вас влог срочен чийто падеж е след 5 дена и тогава ще си погася задължението,на падежа отидох и какво установих-срочният ми влог беше развален, от него беше прехвърлена сума за покриване на задължението по кред. карта и отново беше създаден срочен влог,всичко това БЕЗ МОЕ СЪГЛАСИЕ, изтеглих си всички влогове и искам да им кажа на тия педали, че повече никога няма да работя с тях, това е чудовищно, представяте ли си това да се случи в Швейцария

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
            Първоначално изпратено от blah blah
            Аз пък вчера бях в Булбанк и нямаха да ми развалят 50 ст. на две по 25 ст. :-( Коментари?
            Ми да беше си поискал да ти развалят на по 10 по 6 стотинки
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Днес от ДСК са отказали да изплатят пенсията на майка ми и са и отказали обяснения защо. Не са изплащали пенсии и на останалите хора в клона. Преди няколко месеца си беше загубила дебитната карта и не може да тегли с нея. Това ми напомни, че миналата година в клона на ДСК на Витошка нямаха достатъчно евро, което да ми обменят за малко по - гояма сума и ме посъветваха да отида в централния им клон при бившото американско посолство. Коментари?

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
                  Първоначално изпратено от Jay Gould
                  Първоначално изпратено от netware5
                  Горят хиляди вложители заради банкови заблуди - http://www.bulpress.net/news/article/33953
                  02 февруари 2009, 17:23 Общество София, България
                  Т.е. гарантирани са само определени влогове, които са според Общите условия на самата банка. Голяма част от останалите депозити горят при фалит. ..... http://www.bulpress.net/news/article/33953
                  Jay,
                  Ходи се гръмни - нищо не разбираш! Излагаш се - имах по-добро мнение за теб! Сега вземи си запиши, за да знаеш:
                  Индивидуално договорени са тези влогове, за които има персонална договорка между конкретно лице и банката за конкретен влог! Преференциалните, промоционалните и т.н. влогове, "черешките на сладоледа" и т.н. НЕ СА ИНДИВИДУАЛНИ и за тях ВАЖАТ правилата за гарантиране! За да са ИНДИВИДУАЛНИ УСЛОВИЯТА трабва те да не са обявени като пубично достъпни и еднакви за много хора! Т.е. "индивидуално договорен" е само влог ппо който условията за договаряни между две страни, ане обявени като промоция за много хора (който пожелае)
                  Сърдете се на Информационна агенция "БЛИЦ" http://www.bulpress.net/news/article/33953 , не на мен и го давайте по-спокойно.

Какво пише в линка
                  02 февруари 2009
                  физически и юридически лица в българските банки като високолихвени депозити, може да изгорят при фалит или обявяване в несъстоятелност на финансовите институции. Това съобщава в. "Шоу", позовавайки се на експерти от банковия сектор...

Jay, честно, не мога да разбера на луди ли се правите или толкова ви е акъла.
                  Това е от световноизвестната финансова медия в-к Шок от любимата за някои дата 2 февуари.
                  От тогава Фонда за гарантиране около 1 милиард пъти отговори кои депозити са гарантирани вкл. ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ, който според цитирания от Вас в-к Шок са съвпадат с тези привилегировани лихвени условия /които не са гарантирани/
                  Пак питам на луди ли се правите или толкова ви е акъла.
                  Преми, че сме луди и толкова ни е акъла Фонда какво е казал не съм слушал.
                  С много по-голям интерес бих прочел един отчет от него, колко пари има и колко е изхарчил до сега за управление
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
                    Първоначално изпратено от herco
                    Едва ли ще направят депозитите на физически и юридически лица с отрицателна пихва, защото всички ще избягат, освен ако не обявят банкова ваканция. Но целта от това решение е ясна - да накарат банките да кредитират и да преборят дефлацията, а да не трупат кеш.
                    Преди време четох, но линк не мога да ти дам, че за съживяването на японската икономика е необходима основна лихва около /-4%/. Както се казва - това е положението - борба с дефлацията с всички средства.
                    Банките не трупат кеш, той просто им се изсипва. Големият им проблем е, че в настоящите условия не могат да изберат бизнес проект за кредитиране. Реално, в момента няма как да се докаже, че този проект ще им върне кредита. Банките не са виновни сега. Вината им е в последните 20на години - времето на безотговорните кредити.
                    Борба с дефлацията с всички средства!!!
                    С какво инфлацията е по- добра от дефлацията?
                    Или по друг начин с какво червеният цвят е по- добър от синият?
                    Обичам простите образни сравнения.
                    Ако равновесната точка / нито инфлация , нито дефлация / е положението на махалото в покой - какво се получава , когато то се наклони силно в едната посока - например чрез дългогодишна подхранвана от безумни кредити инфлация.
                    Когато идва момент в крайно положение какво се случва с махалото- ами то по законите на всевишния отива в крайно противоположното положение т.е. дефлация.
                    Е , какво искат да направят политиците- да си остане махалото в първоначалното си крайно инфлационно положение.
                    Има едно нещо обаче , което ще им попречи да постигнат това дори и при негативни лихви.
                    А това е - кой ще плаща дълговете?
                    Може ли да има амнистия на длъжниците?
                    Кой колкото дължи от утре почва начисто.
                    Може , ама не в този свят!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                      Това пише в края на информацията за един депозит в ПИБ:

"Паричните средства по сметки в ПИБ АД, включително по промоционални депозити, са гарантирани съгласно Закона за гарантиране на влоговете в банките общо в размер до 100 000 лв. за всеки клиент."
                      Промоционални - обявени от банката по телевизии и вестници ако щеш различни от стандартните.
                      Договорените - на други условия от всестранно рекламираните.
                      Последните не ги покрива фонда.

Кои влогове не се гарантират от ФГВБ?
                      Изключени по закон от гаранция са влоговете на банките и финансовите институции, застрахователите, пенсионните и осигурителните фондове, с изключение на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване, инвестиционните посредници и дружества, гаранционните фондове, включително ФГВБ, държавата и държавните институции, и общините.

Не подлежат на гаранция влоговете на акционери в банката с повече от 5 на сто участие, на членове на управителните и контролните органи и одиторите на банката, както и на техните съпрузи и роднини по права и по съребрена линия до втора степен включително.

Изключени са също привилегированите влогове, т.е. влоговете с индивидуално договорени по-високи лихви от тези, които банката публично предоставя на и прилага към вложителите си.

Влоговете, свързани с „пране на пари”, също са изключени от гаранцията, ако титулярът им е осъден с влязла в сила присъда

Коментар

• ssss

Шоу не Шок.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Това пише в края на информацията за един депозит в ПИБ:

"Паричните средства по сметки в ПИБ АД, включително по промоционални депозити, са гарантирани съгласно Закона за гарантиране на влоговете в банките общо в размер до 100 000 лв. за всеки клиент."

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                            Първоначално изпратено от netware5
                            Горят хиляди вложители заради банкови заблуди - http://www.bulpress.net/news/article/33953
                            02 февруари 2009, 17:23 Общество София, България
                            Т.е. гарантирани са само определени влогове, които са според Общите условия на самата банка. Голяма част от останалите депозити горят при фалит. ..... http://www.bulpress.net/news/article/33953
                            Jay,
                            Ходи се гръмни - нищо не разбираш! Излагаш се - имах по-добро мнение за теб! Сега вземи си запиши, за да знаеш:
                            Индивидуално договорени са тези влогове, за които има персонална договорка между конкретно лице и банката за конкретен влог! Преференциалните, промоционалните и т.н. влогове, "черешките на сладоледа" и т.н. НЕ СА ИНДИВИДУАЛНИ и за тях ВАЖАТ правилата за гарантиране! За да са ИНДИВИДУАЛНИ УСЛОВИЯТА трабва те да не са обявени като пубично достъпни и еднакви за много хора! Т.е. "индивидуално договорен" е само влог ппо който условията за договаряни между две страни, ане обявени като промоция за много хора (който пожелае)
                            Сърдете се на Информационна агенция "БЛИЦ" http://www.bulpress.net/news/article/33953 , не на мен и го давайте по-спокойно.

Какво пише в линка
                            02 февруари 2009
                            физически и юридически лица в българските банки като високолихвени депозити, може да изгорят при фалит или обявяване в несъстоятелност на финансовите институции. Това съобщава в. "Шоу", позовавайки се на експерти от банковия сектор...

Jay, честно, не мога да разбера на луди ли се правите или толкова ви е акъла.
                            Това е от световноизвестната финансова медия в-к Шок от любимата за някои дата 2 февуари.
                            От тогава Фонда за гарантиране около 1 милиард пъти отговори кои депозити са гарантирани вкл. ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ, който според цитирания от Вас в-к Шок са съвпадат с тези привилегировани лихвени условия /които не са гарантирани/
                            Пак питам на луди ли се правите или толкова ви е акъла.

Коментар

• Първоначално изпратено от herco
                              Едва ли ще направят депозитите на физически и юридически лица с отрицателна пихва, защото всички ще избягат, освен ако не обявят банкова ваканция. Но целта от това решение е ясна - да накарат банките да кредитират и да преборят дефлацията, а да не трупат кеш.
                              Преди време четох, но линк не мога да ти дам, че за съживяването на японската икономика е необходима основна лихва около /-4%/. Както се казва - това е положението - борба с дефлацията с всички средства.
                              Банките не трупат кеш, той просто им се изсипва. Големият им проблем е, че в настоящите условия не могат да изберат бизнес проект за кредитиране. Реално, в момента няма как да се докаже, че този проект ще им върне кредита. Банките не са виновни сега. Вината им е в последните 20на години - времето на безотговорните кредити.

Коментар

Working...
                              X