IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    Не видях по-висока лихва по тримесечен от тяхната. Ако имаш предложение, слушам те.
    Относно банката, аз нищо не знам и затова питам, май беше на г-ца Бориславова, ма можи и да бъркам

http://www.tbibank.bg/bg/%D0%BB%D0%B...3%D0%B8%D1%8F/

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Или на г-н Борисов...
      Но каква е разликата.....

Коментар

Не видях по-висока лихва по тримесечен от тяхната. Ако имаш предложение, слушам те.
        Относно банката, аз нищо не знам и затова питам, май беше на г-ца Бориславова, ма можи и да бъркам
        Или на г-н Борисов...
        Но каква е разликата.....

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
          Като банка не казвам нищо,като депозити определено не е най-доброто

Коментар

Споделете мнения за БАКБ, мисля за един депозит, но бих искал първо да чуя малко мнения.
            Благодаря!

П.С: Не съм служител или платен драскач, а може би бъдещ клиент
            Като банка не казвам нищо,като депозити определено не е най-доброто
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Споделете мнения за БАКБ, мисля за един депозит, но бих искал първо да чуя малко мнения.
              Благодаря!

П.С: Не съм служител или платен драскач, а може би бъдещ клиент

Коментар

• Та нима има още такива , които да държат парите си в ПБ, Пиреус или Алфа.............................На който и каквито и да са , но ЦКБ. КТ и ПИБ са си български и депозитите сигурно ще се прелеят в тях.

Коментар

• "Ноевият ковчег е правен от любители. Професионалисти правили Титаник."

Ха-ха-ха. Ааааах ако знаеш само колко си прав за жалост.
                  Credico.in - онлайн платформа за банкови кредити. Договорете си условията сами. Напълно безплатно!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Хубави линкове си дал, именно и аз това имам предвид, че ако нещата в Гърция се смарангясат, първите баМки в БГ духнали от тук ще са пощенска, пиреус, алфа . Това ще хвърли в ужас онези 4.8% олигарси които крепят нашата банкова система от фалит. Скоро след това ще тръгне разрухата...
                    Пощенска бе в 2008 или 2009 около Коледа на кантар, казаха ми, че дори от клоновете във Варна са изкарвали в почивните дни кашони с пари и документи, но ги национализираха гърчулята. Има обаче една вече реално отдавна фалирала банка в България, но от БНБ то панически отричат - тя е наша. За останалите гречески обаче си прав. Хубаво е да се видят как ще се развиват събитията в комшиите.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      В 1995-6-7г. имаше също плаваща лихва както сега. Отделен е въпроса, че банковите депозити не изпреварваха инфлацията, защото както сега се позоваваха на официалната статистика и лихвите на БНБ, а не на реалната инфлация и курса на долара. Сегашната фиксирана лихва на банките за мен е показател за друго. Не, че лихвата не може да се фиксира, само, че не го правят с механизма за който ми идва на ум - тоест безопасно за тях и си правят едни много лоши според мен сметки, които ще им изядат главата до 1-2 г. на поне част от тях.

Някой рискове пред банките в България http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...8&df=8&dflid=3
                      Банките в България – Скок с бънджи, без ластик http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...3&df=8&dflid=3

Хубави линкове си дал, именно и аз това имам предвид, че ако нещата в Гърция се смарангясат, първите баМки в БГ духнали от тук ще са пощенска, пиреус, алфа . Това ще хвърли в ужас онези 4.8% олигарси които крепят нашата банкова система от фалит. Скоро след това ще тръгне разрухата...

Коментар

• Първоначално изпратено от smark Разгледай мнение
                        ...
                        В 1995-6-7г. имаше също плаваща лихва както сега. Отделен е въпроса, че банковите депозити не изпреварваха инфлацията, защото както сега се позоваваха на официалната статистика и лихвите на БНБ, а не на реалната инфлация и курса на долара. Сегашната фиксирана лихва на банките за мен е показател за друго. Не, че лихвата не може да се фиксира, само, че не го правят с механизма за който ми идва на ум - тоест безопасно за тях и си правят едни много лоши според мен сметки, които ще им изядат главата до 1-2 г. на поне част от тях.

Някой рискове пред банките в България http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...8&df=8&dflid=3
                        Банките в България – Скок с бънджи, без ластик http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...3&df=8&dflid=3

Last edited by Jay Gould; 28.05.2012, 17:50.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Плаващи лихви, фиксирани лихви - коя за кого е?

Навремето родителите ми имаха жилищен кредит в ДСК (1996 година), беше останал наполовина, лихвата беше фиксирана и когато започна голямата инфлация, го изплатиха с половината си аванс.

Като тях направиха още много хора и...ДСК загубиха много пари, но тези пари не бяха на Банката. Някой хора трупали спестявания с години ги загубиха само за няколко месеца. Всъщност те са тези, които платиха кредита на родителите ми. Благодаря им, но...!

Днес това не може да се случи (не трябва да се случва). Вложителите трябва да са сигурни за спестяванията си, нали? Банкерите си взеха поука и въведоха плаващите лихви. Дали е справедливо - справедливо ли беше друг да плати кредита със спестяванията си трупани с пот и труд. За едни да, за други...не знам. И да сме наясно, не защитавам никого. И аз страдам от плаващата лихва, защото ми качиха кредита с 2,50%, след това го намалиха с 0,50% - как да им благодаря не знам.

Видях един коментар - "Все повече банки предлагат фиксирана лихва за все по-дълъг период.Нещо ще се случва скоро, та бързат да вържат клиенти дори с фиксирана." Според мен причината е, че Банките натрупаха много голяма депозитна маса и сега могат да си го позволят, а срещу тези пари вложителите си чакат лихвите. Дали ще се случи нещо - винаги нещо се случва.

Проблема на банките ни (на повечето) е, че имат много пари и няма на кого да ги дадат, а не че парите ги няма.

Виждам също, че 95% от коментарите са злобни. Типично по български. Сигурен съм, че ако имахте депозити, коментарите Ви нямаше да са такива. Ама пуста сиромашия. Всъщност изобщо нямаше да коментирате.

Нещо, което повечето от Вас най - вероятно не знаят. Кредита е като всяка друга стока и за цената може да се преговаря (имам предвид за всеки клиент, не само за тези с високите доходи). Мога да дам много примери за договорена фиксирана лихва за целия период на кредита още по времето, когато това беше немислимо. Зад кулисите Банкерите са много по - сговорчиви.

Пък и Господа кредита не е задължителен, а по желание нали? Това имаме на пазара, това купуваме. И аз искам черешите да са по 30 ст. ама не са и не си купувам. И лихвите в Германия и Франция били 2% - 3% фиксирани, ами вземете си от там, ей го къде е Германия и те там само нас чакат.

За злобните коментари - пишете, пишете не се притеснявайте.
                          Credico.in - онлайн платформа за банкови кредити. Договорете си условията сами. Напълно безплатно!

Коментар

• Всички депозити на апартаменти,всички апартаменти на наематели
                            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Все повече банки предлагат фиксирана лихва за все по-дълъг период.
                              Нещо ще се случва скоро, та бързат да вържат клиенти дори с фиксирана.
                              Догодина мисля, че ще обикалят от врата на врата за клиенти, а други ще са във фалит.

Коментар

• Лошите и преструктурирани кредити продължават да растат - Делът им в края на март е 23,4% - фирмените 25,5% - жилищните - 20,2% - потребителските - 19,8%

Коментар

Working...
                                X