IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДСК трябва да бъде купена от ОТП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След силното си понижение вчера, днес унгарският индекс BUX загуби нови 2.8% от стойността си до ниво от 20 281 пункта до момента.

Сред най-понижаващите се компании на борсата отново бяха акциите на най-голямата унгарска банка ОТР, която вчера бе сериозно засегната от занижаване на оценката й, дошла от инвестиционната банка Morgan Stanley. Днес акциите на банката загубиха нови 4.2% от стойността си до ниво от 6 190 форинта.

Коментар

• Morgan Stanley занижи оценката на ОТР, акциите падат с 5%Инвестиционната банка Morgan Stanley занижи инвестиционната оценка на най-голямата унгарска банка – ОТР, на “еqual-weight” от “оverweight”, като в същото време занижи ценовия таргет на акциите до 8 432 форинта от 9 494 форинта.
      Morgan Stanley занижи и прогнозната печалба на банката до 181.9 млрд. форинта (0.69 млрд. евро) за настоящата година в сравнение с предходните прогнози за печалба в размер на 184.8 млрд. форинта.
      Инвестиционната банка очаква намаляване на потребителските кредити на ОТР за домакинствата в резултат на очакваните фискални промени, свързани с повишението на корпоративните данъци и данък добавена стойност, които ще повлияят неблагоприятно върху потребителските разходи.
      Наскоро ОТР закупи 100% от украинската Raiffeisenbank Ukraine в сделка на стойност 650 млн. евро.
      От унгарската банка заявиха, че продължават да оглеждат украинския пазар за придобиването на още една банка.
      За настоящата година ОТР планира да извърши поглъщания на стойност 1.15 млрд. долара.
      След негативните коментари на Morgan Stanley акциите на банката, собственик на българската Банка ДСК, регистрираха значително понижение от 5% до ниво от 6 420 форинта.
      Те съдействаха за понижението на унгарския BUX с 2% до ниво от 20 926 пункта.

[/u]

Коментар

• ДСК - най-одобряваната банка

ДЗИ - най-добрият застраховател, ДСК - най-одобряваната банка, сочи изследване

18 януари 2006 | 11:04
        Агенция "Фокус"

Според изследване на GFK-България, направено през декември 2005 г., ДЗИ е най-добрият застраховател в страната. ДСК е най-одобряваната банка. Анкетата е реализирана сред 1000 случайно избрани граждани от цялата страна, на възраст над 15 години.

Агенция “Фокус” публикува част от резултатите от изследването на GFK-България:

В категорията “Застрахователни компании” одобрение за ДЗИ са заявили 45,5% от анкетираните. Този резултат категорично извежда компанията на първо място по този показател.
        Разликата с втория по одобрение - “Алианц България” е много голяма. Българо-немското дружество е привлякло одобрението на 12,3% от анкетираните. Следват: “Булстрад” - с 3,4%.
        “Орел” - с 3% одобрение.
        “Витоша“ с одобрение от 2,3 на сто.
        Най-добрата банка, според анкетираните български граждани, е ДСК. Тя е получила одобрението на 36,4% от включените в анкетата.
        Разликата с втория в класацията – ОББ, е много голяма. За ОББ своето одобрение са дали 13,8% от анкетираните.
        На трето място се нарежда „Булбанк“ с 4,4% от гласовете.
        Четвърта е „Пощенска банка“ - с 3,8%.
        Пета е „Биохим“ - с 3,7%.
        Шеста „Хеброс“ - с 3,5%.

Коментар

• ЗА ДСК-то

Предполагам, че намалялото писане се дължи на липсата на Интернет връзка в банката. Има интернет само в корпоративно банкиране, в компютърни отдели и тук -там по места, който е успял да се уреди.
          Иначе дърветата в банката са големи, обслужването наистина е под всяка критика и наистина се мъчат всячески да ти дърпат пари.
          Наистина по активи е на първо място в страната, но част от това се дължи и на пари по разни програми от рода Сапарт, ИСПА и др.
          А за Лидка лоши думи не казвайте- грамотно е момичето, сертифициран анализатор е (CFA). Считайте че тогава и сега няма в ДСК по грамотно момиче от нея по трежъри въпросите.
          Не знам как е заплащането сега в банката, пооправиха ли ги нещата ?

Коментар

• .

никой не мое да ми промени мнението за ДСК. Откакто наскоро отказаха да ми платят 37000 лева, защотото били необезпчечен кредит, я забравям тази банка. А то не беше и кредит, а най-обикновен влог. Егати персонала имат тез ей

Коментар

• ...от тогава цената на ОТП пак се покачи на нива от 7,600. Защо обаче темата за ДСК умря? Защото напусна Ангарски (който беше страшен "фен" на форума) или защото в Банката всичко е наред или защото на всички им е писнало и им е все едно какво става? Доста хубави неща се случват, а никой не пише. Електронно банкиране за граждани, нов картов център и т.н. Явно темата беше яхната от бивши и настоящи служители за отдушник, но от както има нов и уважаван шеф никой не пише?!

Коментар

• Фондова криза в Унгария

Силни загуби претърпяха акциите на “сините чипове”, като книжата на най-голямата банка ОТР, собственик и на българската Банка ДСК, загубиха 3.4% от стойността си до 6 999 форинта

Коментар

• айде стига бе- какви кадри ще съкращават нали имат растеж на активите какво ги кара да го правят???

Коментар

• новите съкращения с аготови

Коментар

• много е тихо около Дск-то тия дни не знае ли някой какво се крои - нещо май ся в период на промени

Коментар

• до user

Колко прав сте. И знаете ли защо е така. Защото хората които ги разработват са в Унгария, а хората които ги имплементират разбрали недоразбрали са в България. Драги user, за съжаление банката се опитва при всяка възможност да ви дръпне левче, две, а това, умножено по милиони клиенти са десетина милиона на месец които на годишна база са около 120 милиона лева. Но не е само при ДСК, но и при други. Просто се опитват да ви вземат парите (в което няма лошо, ако ви предлагат услуги на високо ниво, но за съжаление не така). От това печелят, от малоумници, които не разбират за какво става въпрос. Само им вижте как изглеждат месечните извлечения на ДСК. Пълна боза. Трябва да чакате за съвсем прости транзакции, защото каките не стоплят как се прави. Така че сте прав да отидете в по свястна банка.

Коментар

• Истината ...

Драги expert-и и познавачи на кухнята на това което е останало от ДСК!
                          Аз като все още клиент /L'user'/ на тази скапана организация от соц.тип , като вързан с кредит и с безумни условия за предсрочно погасяване ми е писнало при всяко посещение да ме облъчват като малоумник с предложения я за някаква неясна застраховка, я с някакво измислено електронно банкиране което се прави само от еди-какъв-си компютър с еди-каква-си ОС , я с някакво предложение за пенсионно осигуряване, я с някакъв "съвсем нов продукт"!!!
                          Писна ми!
                          Аз бих искал да съм клиент на банка предлагаща банкови услуги а не подобие на ТЕЛЕШОП за бавноразвиващи се!!
                          Омръзна ми да чакам по опашки със стари хора и социално слаби!
                          Но след 5 месеца кредита ми свършва и аз като много мои партньори - в някоя истинска банка.
                          Жалко, много жалко!!!

Коментар

• до - пълен анонимник си!!!Като си впечатлен от Лидка защо плюеш срещу Огнян Йорданов , тя отиде там с него и ако има успехи те са и негови, а за искрите в трежърито явно ти си по-вчас вземи да ги опишеш че ми е интересно . а за топлатта вода си прав само дето има различна топлина на подгряване и тя води до промяна на физическите качества на водата т.е и това не е еднозначно,ама аз писах за инвестициите щото иедин отворко като тебе пък казава че огнян и сие оставили каша след себе си та още не могли да се оправят от нея - пък то не личи в баланса иОПР на банктаа но ако ти я виждаш светни ни бе !!!

Коментар

• До FanFanlaleto. Споко, че ще вземеш да се пръснеш. Да си чувал(а) за Лидия Братанова. Е, тя свърши доста работа там, макар че се лееше помия по нея. Недей да си мислиш, че всичко знаеш. А когато една банка не може да пласира пасивите си във вид на кредити толкова бързо какво прави с тях бе мамин сладък. Ами инвестира ги. Не ми казвай, че са открили топлата вода като са купили доходонсони облигации. Щеше да е по чудно ако не бяха. Ходи го цункай Огнян за гениалните му прозрения. Все пак защо си замина. Ами много просто, дадено му бе да разбере от унгарците, че ще бъде оценяван в крачка и ако не се справи, мястото му не е гарантирано. Ето тук той подви опашка. А в Трежъри хвърчаха доста искри миналата година. Хайде като си толкова светнат обясни на публиката. Аман от отворковци.

Коментар

• Expert - думи нямам, ти наистина нещо си .... Надявам се да е от времето е което хората са негативни към всички успели, към всичко градивно. Иначе имаш проблем - говориш наистина неща които меко казано са простотии. Говориш лоши неща за хора които подготвиха и направиха ДСК най добрата приватизационна банкова сделка. Именно това (и още други) бяха хората които я променяха от държавен мастодонт на работеща банка. Ти знаеш ли какво значат 12 часови работни дни в името на идеята и държавата - без далавери, без собствен бизнес. Не ми хвали унгарците те една кедемисда не са построили в банката. Взеха готови активи, готов продукт, готови кадри.

Честно казано ще мине време и ще разбереш че да плюеш по които и да е шеф е глупост - за да стане шеф човек трябва да има качества. Отдавна времената на социализма отминаха. Не отричам връзките но те до време от там са си лични качества. И за да даваш оценки на хората се иска да си над тях като знания и професионални успехи - професора оценява студента, иначе ставаш смешен и олекваш. Тс. оценки за г-н Карагьозов, г-н Йорданов, г-жа Маринова итн. могат да дават например Пламен Орешарски, Милен Велчев, Иван Искоров, Иван Костов итн. Ти като Expert може да си запишеш примерно час за среща с тях и да си изразиш мнението и ако то е добро и съвпада с политикаста на банката и е градивно, те могат да те направят от Експерт например Началник отдел. Но не пиши за неща които не са ти ясни - това е като съвет след време ще си спомниш колко съм бил прав.

Айде със здраве и апелирам в темата да спрат да се обсъждат конкретни имена. Рискувате да обидим някой, да нараним някой - което не мисля че е целта на създадения икономически форум.

Коментар

Working...
                                X