If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПОК Доверие:Очакваме поне 20% доходност на борсата за 2007 г
Не съм казал дали ще ги има или не, а че просто сега няма да кажат, че парите ги няма - първо, защото сега са в началото на създаването си и водят голяма борба помежду си за осигуряващи се лица, както и никой не ги търси за пари - поне 10 години, няма да трябва да изкарат и една стотинка навън - освен за прехвърляне на партиди помежду си, но парите пак остават в системата.
Не съм казал дали ще ги има или не, а че просто сега няма да кажат, че парите ги няма - първо, защото сега са в началото на създаването си и водят голяма борба помежду си за осигуряващи се лица, както и никой не ги търси за пари - поне 10 години, няма да трябва да изкарат и една стотинка навън - освен за прехвърляне на партиди помежду си, но парите пак остават в системата.
ПОК Доверие:Очакваме поне 20% доходност на борсата за 2007 г
Обаче ИЗВЕДНЪЖ пазарите тръгват НАДОЛУ , започва СВОБОДНОТО падане , а момченцата които управляват ПАРИТЕ си стоят на позициите и после се оказва ,че пенсиите ги НЯМА .
Така стана в Щатите 2001 - 2002 тук ни чака същото.
Благодаря за мнението ти, то разбира се не съвпада с моето.
Режима на преминаване от фон във фонд според мен не трябва да се променя, той е този който трябва да е консервативен а не начина на инвестиране на средствата. Все пак ние сме тези , които плащат на ПОД и на нас трябва да се даде възможността да избираме какъв риск ни е поносим / говоря по-скоро за ДФ/, а по този начин да се образува някаква канкуренция на взаимните фондове , аз дълбоко се съмнявам.
Направи справка колко общата сума в в Дф на ПОД - те, и колко е общата събрана сума във взаимните фондове, какъв е темпа на разтеж на двете форми на спестяване от страна на вложителите и колко време са се събирали тези пари. За начина по който са събрани една голяма част от парите в ДФ няма да ти споменавам, защото имам вътрешна информация
/ разбира се много стара/ , с една дума не е на пазарен принцип. Така, че както едната инвестиционна схема си съществува така ще си съществува и другата без да се конкурират. Разтежа на осигурени лица в ДФ е плачевен, за каква конкуренция да става дума, там им трябва помощ дори.
Благодаря колега Abritus , че ме информираш за съществуването на взаимни фондове, договорни фондове и ИД от отворен тип, но това за което говоря няма нищо общо с тях. Тези фондове са си едно а пенсионните друго, ще видиш в най-скоро време как това мое предложение ще бъде приложено на практика поне за доброволните фондове.
Надявам се и ти да предложиш нещо щом се инересуваш от темата за допълнителното пенсионно осигуряване.
Успех ти желая.
Не исках да те обидя и съм сигурен, че знаеш за взаимни фондове, договорни фондове и ИД от отворен тип. Просто си мисля, че даже и доброволните пенсионни фондове е добре да са по-консервативни. Ако получат пълна свобода да оперират като взаимните фондове се получава и нелоялна конкуренция защото едните имат данъчна преференция, а другите нямат. Иначе и аз нямам нищо напротив пенсионите фондове да инвестират повече в акции и да изкарват по-добра доходност, но това трябва да е в рамките на разумното. Аз си мисля, че в момента таксите за управление които удържат пенсионите фондове са високи и управлението на повечето фондове е меко казано слабо. За мен по-скоро трябва да се облекчи преминаването от фонд във фонд и да има прозрачност къде и как инвестират фондовете. По този начин ще се стимулира по-добрата работа на фондовете. Ограниченията при инвестирането трябва да останат, но да бъдат такива че да гарантират стабилност на фонда и интересите на осигуряващите се и същевременно да не намаляват потенциалната му доходност.
Благодаря колега Abritus , че ме информираш за съществуването на взаимни фондове, договорни фондове и ИД от отворен тип, но това за което говоря няма нищо общо с тях. Тези фондове са си едно а пенсионните друго, ще видиш в най-скоро време как това мое предложение ще бъде приложено на практика поне за доброволните фондове.
Надявам се и ти да предложиш нещо щом се инересуваш от темата за допълнителното пенсионно осигуряване.
Успех ти желая.
Нестор това което казваш е интересно, но не съм напълно съгласен с идеите ти. Това което предлагаш вече го има и се казва взаимен фонд. Който иска да спестява така има пълна свобода да инвестира в взаимен фонд, вече има доста фондове. Пенсиония фонд е за да се гарантира пенсия на осигуряващия се, а не да гони някаква изключителна доходност. Все пак един взаимен фонд може да е губещ, но пенсиония фонд не бива и не трябва. Иначе се надявам се нашите банки да прочетат интервюто и да предложат повече облигации за да не се налага банките да набират средства в чужбина, а едновремено с това пенсионите фондове да купуват ДЦК с ниска лихва.
Прочетох цялото интервю, добри намерения дано да се изпълнят.
Похвално, е че някой от изпълнителните директори въобще се е съгласил да даде подобно интервю и да разкрие намеренията на подопечената си компания.
Дълбоко се надявам и някой от КФН да го е прочел, че да се замисли какви проблеми имат да се решават по отношение развитието на пенсионно-осигурителния пазар.
Съмнявам се, обаче че Другарите от КФН четат тази коментарна рубрика, но ако все пак някой се излъже или случйно чете тук, искам да го подсетя, че е крайно време да се даде по-голяма свобода на доброволните фондове, а именно:
1. Да се даде възможност да се диференцират на три или повече подфонда по рисков признак.
2. Да не се определят никакви законови или подзаконови ангажименти към ДФ да инвестират в определен от тях актив.
3. На всяко тримесечие да се публикува отчет на ДФ и подфондовете му в какво точно са били инвестирани техните активи, поне за предходното тримесечие.
Това според мен ще направи доста по-атрактивно, обикновенния гражданин да се съгласи да спестява в доброволен фонд. В никакъв случай не е достатъчно само това, че спестявал данък общ доход.
Пребройте дами и господа от КФН, колко човека се осигуряват в ДФ и колко там е среднта сума на натрупване - картината е плачевна, до кога ще търпите такъв вид незаинтересованост!?
Това, което измислиха някога законотворците за УФ е добро, но за момента е добро само за ПОД и НОИ , не и за осигурените. На осугурените не им пука, че там имали някакви си 300 лева - жълти стотинки.
Мислете, за да не вземе някой друг да мисли вместо вас.
Коментар