Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сигурна инвестиция на буферен кеш за компания
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от invest12345 Разгледай мнениеЗдравейте,
Какви алтернативи на БГ банка препоръчвате за кеш на бизнес?
Става въпрос за компания, която има доста месечни разходи и съответно идеята е кеш буфера да е малко по-голям в случай на намаляване на приходите. Не би било лошо част от този кеш буфер все пак да генерира някакви допълнителни доходи.
Съответно изискванията са: да е нисък рискът, да са ликвидни, да са разумни таксите.
Наум ми идва corporate account в IBKR, като потенциално може и на deposit cash yield да стоят парите там (3% лихва), или пък някакви money market funds / облигационни фондове? Нo по това което виждам е че в случай на фалит покриват до 20 000 eur oт кеша по IBKR.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Сигурна инвестиция на буферен кеш за компания
Здравейте,
Какви алтернативи на БГ банка препоръчвате за кеш на бизнес?
Става въпрос за компания, която има доста месечни разходи и съответно идеята е кеш буфера да е малко по-голям в случай на намаляване на приходите. Не би било лошо част от този кеш буфер все пак да генерира някакви допълнителни доходи.
Съответно изискванията са: да е нисък рискът, да са ликвидни, да са разумни таксите.
Наум ми идва corporate account в IBKR, като потенциално може и на deposit cash yield да стоят парите там (3% лихва), или пък някакви money market funds / облигационни фондове? Нo по това което виждам е че в случай на фалит покриват до 20 000 eur oт кеша по IBKR.
Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар