IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за рестрикции за платежни операции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Що просто не си смениш банката? От тази всичко може да се очаква.
    Аз ползвам предимно Revolut и почти не се занимавам с тукашните банки. Там биткоини се купуват и продвават с две натискания на екрана.
    Вярно, таксите и спреда са доста високи.
    Ако друго не се сетиш, прехвърли си парите от банката в Revolut и от там в крипто борсата.

    Коментар


    • Няма официални разпоредби от БНБ за бойкотиране на криптото от страна на банките, или поне аз не знам за такива. Напълно възможно е обаче да е имало някакво устно разпореждане, което разбира се е незаконно. Както и да е - много банки в България бойкотират криптото, но не всички. Специално за Алианц съм ги питал има ли нещо такова, и те ми казаха, че мога спокойно да правя преводи или да получавам такива от криптосайтове. Също така доколкото знам с ePay също няма проблеми.

      Колкото до Revolut - с него гарантирано няма проблеми, но преминаването през него усложнява живота на трейдера. Тоест пътища има, при това не един, но се създават допълнителни главоболия, допълнителна загуба на време и допълнителни банкови такси.

      Коментар


      • Въпрос за рестрикции за платежни операции

        Здравейте, в онлайн банкирането виждам следното предупредително съобщение:

        "Във връзка със зачестилите опити за нареждане на платежни операции, свързани с виртуални валути (криптовалути, биткойни и пр.), обръщаме внимание, че съгласно т. 45 и 46 от Общите условия на "Банка ДСК" АД за предоставяне на платежни услуги, представляващи неразделна част от договора за платежни услуги за физически лица и т. 5.9.1 и 5.9.2 от Общите условия към договори за откриване и обслужване на разплащателни сметки на бизнес клиенти и за предоставяне на платежни услуги по тях, Банката не предоставя платежни услуги, а Клиентът се задължава да не нарежда платежни операции, свързани с виртуални валути, включително, но не само, плащания към платформи за търговия с такива валути.

        Моля да имате предвид, че ако Банката бъде уведомена или има основателно съмнение да смята, че Клиентът извършва дейности, свързани с виртуални валути или използва сметката за незаконни цели, Банката има право да прекрати незабавно договора и не отговаря за последиците от неизпълнение на задължения на Клиента или трети лица.
        "

        Как тълкувате "платформи за търговия с такива валути"? Според васа отнася ли се за платформи като eToro, Revolut etc., чиято основна дейност не е търговия с крипто, но го позволяват?
      Working...
      X