IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ББР отпуска 70 милиона на колекторска фирма.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    ГЕОРГИ КАДИЕВ








    Мавродиев беше политическо назначение, и резултатът го виждаме.
    Кредит за 75 млн.лв. на фирма без история, без обезпечения, с 2000 лв. оборот за миналата година е повече от скандален. Особено в момент като този.
    Най-вероятно единствено обезпечение са самите изкупени лоши кредити от Пощенска банка и Общинска банка, и ако нещата тръгнат зле, ББР може да се окаже собственик на огромен портфейл чужди лоши кредити.
    Трябва да се направи одит на банката, да се видят обезпеченията по кредитите, да се установи колко са просрочените кредити, кои са получателите на най-големите такива и има ли "политически" обвързани кредити, както се твърди в медиите.
    Хубавото е, че в ББР няма депозити на граждани. Няма да видим опашките, които видяхме пред КТБ.
    Лошото е, че има отпуснати кредити за 4 милиарда лева, които всъщност са пари на данъкоплатците. И ако нещо не е наред с тези кредити, ще платим всички ние.
    Правителството два пъти настъпва една и съща мотика. Така и не научихме урока от провала на КТБ.


    Много вярно..

    Е то какво излиза, че пак сме от страната на булката, но ... по финно направено. Тея на всеки 5 години крадат по едни 5 милярда лева. Найс А ?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Мавродиев сподели ,че заемът е обезпечен с активи за 500 млн.лв,въпросът е кой във Варна притежава такива активи?
      Ква връзка има Варна?
      Кредитите са на пощата и общинска (по спомен), като само имотите били за 150млн.

      Коментар


      • Егати гадното и мръсно човече...
        Да обяснява, че заема е препокрит с токсични вземания за цели 500 млн лв...( миии, що не ми отпуснете един кредит от 100 К лв , щот имам 150 К акции на МЕКОМ бре, изроди....)

        ЕЕЕЕЕЕ, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!

        пп Сега на изхода ( там от където излизат ла...та) е мин на промишлеността...Щот се оказа, че той е пренципала..!!!!
        Наемателят пак е сух .....

        Коментар


        • Мавродиев сподели ,че заемът е обезпечен с активи за 500 млн.лв,въпросът е кой във Варна притежава такива активи?

          Коментар


          • https://www.facebook.com/pg/sg.group...=page_internal

            Вижте какво ми излезна за въпросната фирма която получава заем от 75 МИЛИОНА ЛЕВА по време на ПАНДЕМИЯ. Пладнешки обир на народни ПАРИ.

            Коментар


            • [QUOTE=mauricio84;n3577021]Според търговския регистър получателя на тези 75 милиона е Юлиян Бойчев Цампаров
              Някой познава ли го.

              Ей това излезе. Iv Di

              19 часа ·

              ‼️ СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ МИЛИОНА ЗА СЪБИРАЧИТЕ НА ВЗЕМАНИЯ - „СВЕТИ ГЕОРГИ ГРУП“ – МУТРИТЕ НА "ВИВАКОМ"‼️

              „Добър ден, разговаряте с Ваня, с какво мога да ви бъда полезна“? Така операторите от мобилните оператори се обръщат към клиентите. Обучени са дори да ги напсуваш, да ти кажат „Приятен ден“, което автоматично те изнервя още повече, но това е друга тема. Обучените оператори не си позволяват заплахи, лошо отношение към клиенти, дори към сериозно задлъжнели. За тази работа има други оператори – от фирмите за събиране на задължения. Там „Добър ден“ е забранен израз, а валят заплахи.

              Баща ми получи обаждане на мобилния си телефон, който се води на мое име. Мъжки глас с отчетлив диалект го заплашва, че скоро ще дължи четирицифрена сума, ако не плати до седмица задължението си към БТК – 13,44 лв.
              „Как БТК, аз съм прекратил договора си лично преди 4 години?“, пита баща ми. „Не си си платил последната месечна такса от 13,44 лв през 2008 година“, обяснява мъжът и диктува адреса, на който живеят родителите ми. Следва повишен тон, заплаха, че ако не плати до седмица, ще си има проблеми. Баща ми се притеснява, записва някакъв клиентски номер и уверява, че ще си плати. „И да ми се обадиш, да кажеш, че си платил – на вътрешен 415“, завършва мъжът.

              Баща ми се притесни, а аз му казах, че това са някакви измамници, тъй като нещата не се случват така – със заплахи по телефона. Първо – аз тогава заедно с него отидох да прекратим договора към БТК, заплащайки неустойки и второ – за да се стигне до телефонни обаждания, първо се минава през писмено уведомление, каквото със сигурност не е получавано. Казах на баща ми да се успокои, че все пак не живеем в средата на 90-те.
              Той обаче настоя да проверя за какво става въпрос…

              Обадих се на номера. Оказа се фирма „Свети Георги Груп“. Записан глас ми каза да набера вътрешен номер. Набрах 415. Започнах с „Добър ден, казвам се Оля Желева, звънели сте на мобилен номер на мое име за някакво задължение. Можете ли да ми кажете кой сте вие и всъщност с каква фирма съм се свързала?“
              „Нищо ня‘а да ти обяснявам, к‘ва си ти?“, ми отговаря господинът и аз започвам да си мисля, че нещо недочувам. Отново казвам името си, смятайки, че това е знак за откритост и очакване за нормално обяснение за случилото се. „Ни мъ интирисува к‘ва си, коя си, нищо ня‘а ти казвам“.
              „Ама Вие сте звънял на моя номер, говорил сте с баща ми и сте му казал, че дължи пари!“, повишавам тон. „Кажи си ЕГН-то“, подканва господинът. Чакайте сега, май нещо недочух – не знам с кого говоря, но той ми иска ЕГН-то… „Как ще ви дам ЕГН-то си, това са лични данни“, продължавам наивно. „Дай на баща си, тогава“, казва гласът. „Мога да дам само името му“, категорична съм аз. Оказа се, че можело и само с името. Баща ми дължал 13,44 лева и ако не ги плати, щяло да стане лошо. Защо не сме получили писмено уведомление? Господинът казва, че „сигурно скоро ще пристигне писмо“ и трябва да си платим и да му се обадим.
              Помислих, че нещо ми се е причуло и целият разговор е някаква пълна щуротия. Поведението, тонът, отношението…

              Отидох във „Виваком”. Опитах да намеря обяснение там, защо, ако дължим 13,44 от 2008-а година, никой не ни е потърсил досега, и защо е това заплашване? Момичето в офиса на Виваком или беше дишало лепило, или беше нарочно обучено да ме изслуша с безизразно лице и да ми каже: „В системата ни под продиктувания клиентски номер излиза, че дължите 13,44 лв.“ Не излизало защо, не излизало уведомление, не излиза история на търсене на длъжника.
              Почудих се как е възможно да имат точния адрес на родителите ми, ЕГН на баща ми, да са го открили на мобилен номер на Мтел, купен на мое име, но да нямат информация затова, дали са го уведомили за задължението му от 13,44.
              „Обадете се на 123“, безлично посъветва служителката… (Б. р. – любима хватка на „Виваком”. В техните офиси постоянно те пращат да звъниш на 123). Звъннах, обясних заплетената ситуация и че търся информация за изпратено писмено уведомление и документ, който да посочва задължението, а не просто някакви служители да ми казват „дължите 13,44 лв“. Операторът каза, че задължението е прехвърлено към фирма за събиране на задължения и единствено могат да ми кажат: „На този клиентски номер излиза сума 13,44, която трябва да платите“.

              Как е възможно, след като никой от семейството ни не е бил клиент на „Вивател”, отдавна не сме клиенти на БТК, да се свързват с баща ми на мобилен номер на друг оператор и да вадят и моите, и неговите данни? Обясниха: „О, това е нормално, фирмата за събиране на задължение има достъп до данни на клиентите на всички мобилни оператори“. Аааа, добре, сега ми е по-спокойно!…
              След кратко проучване в интернет на фирма „Свети Георги груп“, се оказа, че за тях такова поведение е абсолютно нормално. Операторите им така си процедират – с повишен тон, заплаха, мъмрене.

              В Интернет има форуми на „заплашени длъжници“ от „Свети Георги Груп“, като най-често сумите са под 100 лева. В много случаи под 50 лв. „Едно време БТК спираше телефона за неплатена сметка. Сега „Виваком” не го спира, но ти се обаждат момчета от „Свети Георги Груп“ и ти казват че ще се срещнете, понеже ти знаят адреса….“, констатират в един от форумите.
              Преди няколко месеца от ГДБОП се похвалиха, че са „разбили група за насилствено събиране на кредити“. Задържаните действали в София, Кюстендил и Добрич. Използвани били всички възможни средства – от заплахи, до склоняване към проституция. След дълго ровене назад във времето, не намерих информация за „осъдена група“. Което означава, че всеки събирач на задължения може да си действа както си поиска.

              Кратката справка по темата показа, че хората много се плашат и тичат да си плащат задълженията, след подобно обаждане. Без значение дали са сигурни за задължението си или имат колебания.
              По повод неясното задължение, липсата на уведомление и заплашителното обаждане, исках да пусна жалба, да се разровя. Баща ми само махна с ръка: „Не се занимавай, платил съм ги – 13,44 лева.“
              История за малка сума…

              Частен случай- Оля Желева.

              Заемът е десетгодишен, а съдлъжник става друга свързана фирма - "ВИП колекшън"- ЕАД,регистрирано на 12.10.2015 година.

              Седалище - гр. София.
              Предмет на дейност
              ПРОИЗВОДСТВО И ПОКУПКА НА СТОКИ ИЛИ ДРУГИ ВЕЩИ, С ЦЕЛ ПРОДАЖБА В ПЪРВОНАЧАЛЕН ИЛИ ОБРАБОТЕН ВИД; ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО; РЕКЛАМНА, КОМИСИОННА ДЕЙНОСТ; СДЕЛКИ С ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ; ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИ И ТОВАРИ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА; ОТДАВАНЕ НА АВТОМОБИЛИ ПОД НАЕМ; ТАКСИМЕТРОВИ УСЛУГИ; ЛИЗИНГ; ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО; ТЪРГОВСКА И ВЪНШНОТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ, ЕКСПОРТ, РЕЕКСПОРТ; ХОТЕЛИЕРСКА, РЕСТОРАНТЬОРСКА, ТУРОПЕРАТОРСКА, ТУРИСТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ, ПОКУПКА, СТРОЕЖ ИЛИ ОБЗАВЕЖДАНЕ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ С ЦЕЛ ПРОДАЖБА, ЦЕДИРАНЕ И ЦЕСИРАНЕ, СЪБИРАНЕ НА БАНКОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КАКТО И МЕЖДУ ФИРМЕНИ, ПОСРЕДНИЧЕСТВО ПРИ КРЕДИТИРАНЕ, ОХРАНА, ИНКАСО, КАКТО И ВСЯКА ДРУГА ДЕЙНОСТ И УСЛУГИ, КОЯТО НЕ Е ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА.

              Съвет на директорите:
              Адам Живков Сотков (свързан с 19 фирми)
              Юлиян Бойчев Цампаров (свързан с 20 фирми)
              Станимир Христов Бургаски (свързан с 20 фирми)

              Коментар


              • Доколкото разбрах от интервюто, обезпечението по кредита са два чужди кредитни
                портфейла. Но не чух двете банки, собственици на предметните портфейли, да са
                страни по договора. А въобще не се коментира собствеността на активите/имотите
                с които са обезпечени тези кредити.
                Нещо, а ла КТБ - с чужда пита....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнение
                  Според търговския регистър получателя на тези 75 милиона е Юлиян Бойчев Цампаров
                  Някой познава ли го.
                  1. ЕИК/ПИК 203693558
                  2. Фирма/ Наименование СВЕТИ ГЕОРГИ ГРУП
                  https://papagal.bg/person/66C968AED3...7899667D2FED8E

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнение
                    Според търговския регистър получателя на тези 75 милиона е Юлиян Бойчев Цампаров
                    Някой познава ли го.
                    Извинявай, а надзорния съвет описан ли е?
                    И това ще мине ...

                    Коментар


                    • Според търговския регистър получателя на тези 75 милиона е Юлиян Бойчев Цампаров
                      Някой познава ли го.
                      1. ЕИК/ПИК 203693558
                      2. Фирма/ Наименование СВЕТИ ГЕОРГИ ГРУП
                      Форекс блог

                      Коментар


                      • Играч от екстракласа!

                        Коментар


                        • Сега им се е паднало тази Корона им дойде като великденски бонус ,краде се навсякъде и колкото може а народа седи и спазва извънредното положение

                          Коментар


                          • Чист като сълзица !

                            Коментар


                            • Вчера този наглец Мавродиев каза че това са фалшиви новини и всеки който се занимава с тази схема нанася удар по българската банкова система.
                              Наглец смотан. С нашите пари отпуска кредити и лапа комисионите той и приближените му. Това е престъпление. На банките може да бъде помогнато по друг начин, Схемата тук е друга.

                              Коментар


                              • Малиййй, Стоенчо им го подаде.....
                                Къде е топката?
                                И това ще мине ...

                                Коментар

                                Working...
                                X