IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIRSTRADE Брокер за US акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
    Това лично за мен изглежда обещаващо. Отдавна си търся американски брокер, регулиран от SEC (освен Interactive - които задължително те регистрират в UK ако си БГ резидент, така че нищо американско не виждаш), който да приема българи. И който да е с 0 комисионна. Нещата най-накрая започват да си идват на мястото и за нас. Предимството тук е, че парите ти са в най-сигурната държава (държавата, която печата парите) и са гарантирани до 500 000 долара. Какво повече
    Пиша, защото съм в ситуация подобна на твоята. Последните 2 месеца се счупих да търся изгодна алтернатива на IBKR, като детайло разчовърках всичко. От TD Ameritrade, Schwab, Firstrade до DeGiro, Trading212 и т.н.Единствените по-изгодни от IBKR, след като се разгледат детайлно всички подводни камъни са Firstrade. В крайна сметка открих техния, който за мен е непреодолима пречка, поне на този етап:

    Такси за захранване нямат, а за тегленето е 35$ (не е проблем). Тук идва "обаче". При захранване преводите минават през международни банки, които те таксува допълнително 20+$. При теглене също има тези допълнителни 20+$. Макар тегленето да не ме притеснява, тъй като не планирам да се през следващите 10г., то таксите при внасянето са сериозна пречка за мен. Може би ако след 5-6 години съм натрупал голям обем и не довнасям често сметката би била различна.

    Интересно ми е дали прилагат ограничението за забрана на европейци да търгуват с инструменти без KIID. Ако не, това би било огромно преимущество.

    Коментар


    • Това лично за мен изглежда обещаващо. Отдавна си търся американски брокер, регулиран от SEC (освен Interactive - които задължително те регистрират в UK ако си БГ резидент, така че нищо американско не виждаш), който да приема българи. И който да е с 0 комисионна. Нещата най-накрая започват да си идват на мястото и за нас. Предимството тук е, че парите ти са в най-сигурната държава (държавата, която печата парите) и са гарантирани до 500 000 долара. Какво повече
      The best things in life are free. The second best things are very expensive!
      не е препоръка

      Коментар


      • Хубаво си го пльоснал този афилиейт линк.

        Обаче мен ме притеснява как се третира данъчно този wire fee rebate. Да не излезе задължение за ДДС регистрация заради него. Иначе не е проблем да се декларира като "други" и да се обложи със здравна осигуровка 8% и данък 10%. (Допълнение: ако фирмата, която го изплаща е извън ЕС мисля, че не възниква задължение за ДДС регистрация. На същото основание, което посочвам по-долу.)

        Печеленето от афилиейт комисионни обаче води до задължение за ДДС регистрация (срокът е 7 дена преди получаването на първото плащане).Получили сте афилиейт комисионна от Revolut (или друга европейска фирма, установена извън България)? ДДС регистрация и глобичка.

        Трябва да се види кое е лицето, което изплаща афилиейт комисионните. Ако е фирма от ЕС - възниква задължение за ДДС регистрация. Ако е фирма извън ЕС - мисля, че не възниква, защото в закона пише „На регистрация по закона подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка.“ (услугата по реклама се счита за доставена от разстояние там, където се намира фирмата, която плаща за услугата).

        Интересно и как печели този инвестиционен посредник след като няма такси за покупка и продажба на акции. От спекулантите на маржин ли печели (тогава се плаща за ползването на маржин)?

        На кои борси може да се купуват и продават акции - само на сащанските борси ли?

        Добавих FIRSTRADE и Trading212 в статията, в която разглеждам няколко ИП.
        Last edited by vstoykov; 27.04.2020, 17:10.
        Два прости метода за легално намаляване на данъците

        Коментар


        • Преди 10-ина дни си захраних акаунта и вече купих няколко позиции. Превода на $ го направих от БГ банка и струваше $21, на следващият ден $ бяха налични на FIRSTRADE. От получените средства бяха удържани $27,което предполагам се обяснява с For international wire transfers, a fee may be charged by intermediate banks., но получих $25 Wire Fee Rebate. Ще се радвам да споделите мнения за следните компании които следя и искам да купя:
          Ambev S.A. (ABEV)
          Aurora Cannabis Inc. (ACB)
          Albemarle Corporation (ALB)
          Chesapeake Energy Corporation (CHK)
          Carnival Corporation & Plc (CUK)
          Energy Transfer LP (ET)
          General Electric Company (GE)
          AT&T Inc. (T)
          Comcast Corporation (CMCSA)
          ViacomCBS Inc. (VIAC)
          Last edited by kosta77; 22.04.2020, 15:41.

          Коментар


          • FIRSTRADE Брокер за US акции

            Здравейте, наскоро си открих акаунт с FIRSTRADE с цел търговия с US акции и ETF. Предлагат 0% комисионна , няма такса за поддържане на акаунта, няма изискване за минимална депозирана сума. Ако някой има реален опит с FIRSTRADE вече, моля споделете мнения.
            Last edited by kosta77; 07.04.2020, 16:23.
          Working...
          X