IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кредитнини карти VISA, MasterCard от FIBank ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кредитнини карти VISA, MasterCard от FIBank ???

И двете тарифи съм ги чел. И подкрепих моите думи с извадки от тарифите за разлика от теб. Ще се радвам да подкрепиш и ти твоите думи с доказателства, а не само с някакви имагинерни изказвания.

Засега няма на какво да ти отгаварям. Каквото имах, го казах. Имам кредитни карти и от ПИБ и от ОББ. Дефакто и деюре се потвърждава моята теза, а твоята се крепи на някакъв телефонен разговор с някаква служителка от някой си клон на някоя си банка... Звучи несериозно.

Коментар

" ... живея на село, ползвам интернет през модем, а кредитната си карта ми служи за да се чешам зад ухото ... " - ако това ти доставя удоволствие - приеми че е така ...

... но няма нищо лошо в това да прочетеш тарифата за такси и комисионни на ПИБ http://www.fibank.bg/data/files/Tariff.pdf, стр. 30-31 ...

Желая ти приятно четене и бъди див и щастлив

Коментар

Не виждам причини да злобееш така. В договора си е написано ясно кое е фиксирано в договора и кое е според тарифата. Това, което е фиксирано си е фиксирано. Останалото се променя съобразно промените в тарифата. В тарифата дори и в момента няма такава такса, за която говориш и това всеки може да го провери. Дефакто също такава такса няма, защото имам такава карта и виждам какво са ми начислявали.

Освен това не разбирам как реши, че щом не съм минавал извън гратисния период (a aз всъщност съвсем ясно ти казах, че веднъж съм минавал), значи не ползвам картата достатъчно. Пич, кредитните карти основно се ползват заради гратисния период, а не за да теглиш кредит от тях. Ако искаш кредит можеш да си го получиш на по-добра лухва.

А иначе що се касае дали броя или не броя дните, не виждам причина да броя. Използваният кредит трябва да се погаси до 5-то число на следващия месец включително ако е работен ден, за транзакциите до 19-то число вклочително. Ако не е работенм ден, то тогава падежът е на първия работен ден след 5-ти. Трябва да си малоумен, за да не разбираш какво означава това. По-просто едва ли може да е.

Накрая имма един въпрос към теб. Ти някога имал ли си въобще кредитна карта, защото от приказките ти разбирам, че не си много наясно как работи този банков продукт, но устата ти е много голяма...

Коментар

... искаш да кажеш че дори и ПИБ да са изменили условията в тарифата за такси и комисионни това теб не те засяга щото го няма в договора ти ... демек ако си вкарал 1000 лв преди деноминация при 300 % лихва, ще искаш до ден днешен да ти плащат по 300 % лихва на 1000-те неденомирани лева :-)

... обади се в обслужващата си банка да разбереш за тези 20 лв - на това хората му казват зарибяване, ако не си минавал гратисния период, значи или не пазаруваш достатъчно с кредитната си карта или най-важното в твоя живот е да бройш от 1 до 45 при всяка попупка ... :-)

Коментар

Да точно така FIBANK e ПИБ, объркването е мое.

Коментар

Николов, за да се убедиш, че не говоря неистини, погледни следното:

http://www.ubb.bg/tariff/bg_grazhdan...ani_globus.htm

Международни кредитни карти без гаранционен депозит EC/MC и Visa в лева

Годишна такса за обслужване (еднократно или частично)

BGN 50

Теглене от АТМ в България

1% + BGN 1

Теглене от ПОС в клон на ОББ

1% мин. BGN 2 на каса за обслужване

Теглене от ПОС в друга банка

3% мин. BGN 20

Теглене от АТМ в чужбина

3% мин. BGN 10

Плащане при търговец в България

Без такса

Плащане при търговец в чужбина

0.5% върху сумата на транзакцията

Така, че тарифите на самия сайт на ОББ потвърждава моите думи. Погледни сега и тарифата на ПИБ. Жив и здрав.

Коментар

Ами то FIBANK нaли е ПИБ )) Или ти говориш за някоя друга FIBANK.

Коментар

Аз също следя темата. За съжаление вие говорите само за кредини карти на ПИБ И ОББ, би било добре да има повече мнения за кредитните карти без депозит на FIBANK, които според мен са най-изгодни.
                  Иначе що се отнася да ОББ - да там взимат по 0,5 при покупка при търговец, което е най-тежкото условие за картодържателя, при положение че други банки не само, че не взимат ами има програми при които дори се връщат част от сумите платени през картатата.

Коментар

Николов, колко пъти да ти казвам, че се бъркаш нещо. Имам такава карта на ПИБ от една година, а от няолко месеца и Visa на ОББ.

В България и двете банки нямат такса при плащане при търговец, но в чужбина ОББ има 0.5% такса, а ПИБ - няма. Така е и по тарифа и при реално извършените от мен плащания.

Що се касае до лихвата - 12% получават само онези които имат кредитен лимит над 10,000 лева. Останалите са на 18%. При ОББ вече ти показах, че лихвата не е по-добра.

А за тези 20 лева наказателна сума, няма да коментирам повече. При мен няма такава сума, нито в договора ми, нито дефакто. Не знам кой какво ти е говорил, но не е вярно.

Очевидно обаче ти нямаш нито карта на ПИБ, нито на ОББ и само говориш наизуст

Коментар

... и ми се струва че на тази тема си говорим само двамата - само дето аз имам един ник - а ти поне 4-5 ... :-)

Коментар

18 % за кредитната карта за която говориш, 12 % - да - но при кредитна карта с неснижаем остатък 1000 евро :-) а за 20 лв наказателна сума ми го казаха преди 15 мин по телефона - актуализирай си информацията за тарифата за такси и комисионни в ПИБ

При ОББ такса за плащане при търговец на банката НЯМА - 0.5 % е при търговци на други банки ... а сега си сметки колко търговци по света има ОББ, респективно NBG Group и колко такива има ПИБ - при ПИБ - ТАКСА ПРИ ТЪРГОВЕЦ ВИНАГИ ИМА - ПРИ ОББ С КАРТА НА ОББ ПРИ ТЪРГОВЕЦ ТАКСА Н-Я-М-А ...

Коментар

Николов, не разбирам за каква наказателна сума говориш. От около година имам крединта карта на ПИБ и досега веднъж ми се наложи да възстановя кредита си извън тези 45 дни гратисен период, защото не бях в България. Банката ми начисли само лихва, но не и наказателна сума. Така че това което казваш не е вярно.

А що се касае до лихвата, то при ПИБ тя е между 12 и 18%, повечето са на 18% без значение дали е плащано при търговец или теглене на сума в брой. При ОББ е 17.5% ако си платил при търговец и 19% при теглене на сума в брой. Така че не виждам лихвените условия на ПИБ да са по-лоши.

Така че засега очевидно ПИБ имат по-добри условия.

Коментар

Не се заблуждавя за ОББ. Получил не получил извлечение си длъжен до 10-число на месеца да си погасиш определен процент от ползвания лимит. Ползвам кредитна карта от ОББ откакто ги пуснаха като продукт. До момента съм получил не повече от 6-7 месечни извлечения.... Направи си сметката...Бих си сменил издателя, но честно казано не ми се занимава отново с тая банкова бюрокрация, а и за сега не ползвам картата много активно.

Коментар

... добре де ... позвъних в ПИБ ... и да оставим, че служителката не съумя да ми обясни разликите между всички видове кредитни карти, които предлагат с различен неснижаем остатък, но научих че вие явно премълчавате някой подробности, а именно:

лихвен процент до изтичане на гратисния период
                              ОББ - 17.50 % ПИБ - 18.00 %

наказателна сума при изтичане на гратисния период

ОББ - няма ПИБ - 20 лв. + лихвата (да не мислите че ви я опрощават)

гратисен период

ОББ - 14 дни след получаване на извлечението, а извлечение клиента получава на следващия месец, демек при равни други условия 44 дни - верно в ПИБ е 45 дни :-) ... но ОББ като за един ден ще ви спести 20-те лева, които ПИБ ще ви вземе

Коментар

Поздрави! Което си е истина - истина е! Очевидно е, че условията на ПИБ са по-добри...

Коментар

Working...
                                X