IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Международни преводи чужбина извън ЕС & преводи ЕС SEPA + месечни такси 2017

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nibiru13 Разгледай мнение
    Получих превод от Китай и ме оскубаха със 7 евро от Уникредит.
    Гледам на другите таксите са между 5 - 10 евро незаивисмо дали получаваш в лев,евро,долар ,даласи или донги.
    Има ли някаква банка или вид сметка с безплатни преводи от чужбина? И без месечни такси?

От 1 февруару 2017 вдигат и таксата за сметка/карта на 2 лева , без приход и 1 лев с приходи на месец...

https://www.unicreditbulbank.bg/medi...tarriff_bg.pdf

На skrill, paypal , уестърн юнион са по-малки някои , но има фирмите само с банков превод работят.

Преводи от ЕС - SEPA преди време ме оскубаха и с такъв превод,че не били въвели Сепа, или били , ама си сложили такси в нарушение...Сега има ли SEPA в България, нали 2016 беше крайният срок?

За протокола, в Австрия, Англия И Катар, където съм живял в Erste Bank, Barclays & Commercial Bank не ми пипнаха като студент/работник 1 евро цент, или долар , а плащах онлайн,теглих и теглих от майки/банки в чужбина.

Тук ме скубят за друг банкомат/превод,откриване/закриване, получаване/изпращане.

Моля банкови служители да не коментират темата.

Благодаря
    отдавна си е така в БГ - за определени входящи суми има такса, както за физически, така и за юридически лица.
    от 98ма насам са ми наблюденият. както и най-голямата измама на БГ банките за изходящи преводи в ЕУ даже таксуват за SWIFT, все едно е отделна услуга. измамата за потребителите е огромна, да не споменавам тези като мен с фирми. bezahlen!

Коментар

• Не знам каква е тази СЕПА, но вчера ОББ за входящ превод (от страна в ЕС) ме одраха 20 лева. Беше смешно щото превода беше за 100. Та 7 евра не е чак толкова лошо. Ако има банка с по-ниски такси , моля да споделите.

Коментар

• Преводи до 10 хиляди евро в ПИБ бяха без такса. В ДСК до 100 евро. Входящи.
        СЕПА влезе у нас на 31.10.2016 г., но таксите са все така високи. Все едно не е влязла, нямам идея за превод по СЕПА дали взимат за входящ.
        Удачен вариант е коментирания TransferWise.
        Ползвам го година и половина няма грешка. Парите от Дойче банк да речем ги пускаш към тяхна сметка в Германия, виждат ги и тук от Булбанк ги нареждат в левовата ти в ЦКБ да речем. Чакай да вземат някакви такси от банката получател.
        Моментът е, че имат 0.5-0.7 % комисиона за превод.
        Last edited by Jekata; 12.12.2016, 12:55.

Коментар

• Международни преводи чужбина извън ЕС & преводи ЕС SEPA + месечни такси 2017

Получих превод от Китай и ме оскубаха със 7 евро от Уникредит.
          Гледам на другите таксите са между 5 - 10 евро незаивисмо дали получаваш в лев,евро,долар ,даласи или донги.
          Има ли някаква банка или вид сметка с безплатни преводи от чужбина? И без месечни такси?

От 1 февруару 2017 вдигат и таксата за сметка/карта на 2 лева , без приход и 1 лев с приходи на месец...

https://www.unicreditbulbank.bg/medi...tarriff_bg.pdf

На skrill, paypal , уестърн юнион са по-малки някои , но има фирмите само с банков превод работят.

Преводи от ЕС - SEPA преди време ме оскубаха и с такъв превод,че не били въвели Сепа, или били , ама си сложили такси в нарушение...Сега има ли SEPA в България, нали 2016 беше крайният срок?

За протокола, в Австрия, Англия И Катар, където съм живял в Erste Bank, Barclays & Commercial Bank не ми пипнаха като студент/работник 1 евро цент, или долар , а плащах онлайн,теглих и теглих от майки/банки в чужбина.

Тук ме скубят за друг банкомат/превод,откриване/закриване, получаване/изпращане.

Моля банкови служители да не коментират темата.

Благодаря
        Working...
        X