IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова тарифа на "Карол" от 01.07.2016

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от continental Разгледай мнение
    [ATTACH=CONFIG]n3156671[/ATTACH]

Ето линка:

Сравнение с други брокери

Много жалко! Карол беше добър избор за брокер, но от лятото миналата година съвсем издишаха! Явно не могат дори собствения си сайт да поддържат!

При положение, че има разминаване м-у официалния сайт и официално публикуваната тарифа, дали не мога да сезирам КФН и да искам компенсация от Карол?
    Уплаши ги с това сезиране на КФН !

Коригирали са страницата...

Аз само все още не намирам отговор на въпроса....

След като таксата за съхранение покрива таксата за гаранция, защо не се събира до 40 хил.лв. (както е гаранцията), а е върху целия портфейл....

А извън таксата, която плащат за гаранцята, каква точно е услугата по "съхранение" ? Да не са налични акции и да ги държат в сейф с въоръжена охрана ?

В крайна сметка са посредник и вземат от търговията и то не малко (ако се сравнят със западните такси).... не ми изглежда честно това....

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
      Изказваш се неподготвен без да можеш да го докажеш..
      и какво трябва да ти доказвам на теб?
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Click image for larger version

Name:	karoll_fail.jpg
Views:	1
Size:	93.6 КБ
ID:	3156671

Ето линка:

Сравнение с други брокери

Много жалко! Карол беше добър избор за брокер, но от лятото миналата година съвсем издишаха! Явно не могат дори собствения си сайт да поддържат!

При положение, че има разминаване м-у официалния сайт и официално публикуваната тарифа, дали не мога да сезирам КФН и да искам компенсация от Карол?
        Attached Files
        Last edited by continental; 07.01.2017, 01:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение

при ХИМ-а има един каролец който цака всички с тези сделки с по няколко акции .................. няколко пъти съм питал каролци защо го правят това срещу мен и така да ме цакат със сделки за по няколко лева и те винаги са ми отговаряли, че това е техен клиент -> те ако искат да видят кой е насреща виждат, че съм им клиент - нали те ми потвърждават поръчката

склонен съм да вярвам на карол ................ не вярвам това да е политика на посредника...

щом имат клиент който се интересува кой им е насреща карол няма как да го спрат ................ интересното е, че този клиент на карол прави сделки и от двете страни за да види кой купува и кой продава при ХИМ

Съгласен съм с казаното от теб до тук=>Изказваш се неподготвен без да можеш да го докажеш.Смятам, че грешиш в частта, че е "един каролец"! Няма как да си сигурен, а само предполагаш.Тези похвати не са от вчера. Гледаме един от друг и подражаваме. Появяват се и имитатори и т.н. А бе с две думи весело е. Всеки прави каквото му е кеф.

Коментар

• Първоначално изпратено от continental Разгледай мнение

Изборът по-скоро е дали да те цакат X пари на месец за попечителски такси, или да те цакат поне 2X от търговски комисионни. Все е криво. Толкова време Карол бяха наистина добър брокер, а сега какво стана...
            Е какво стана?! Всички се пъчат какви хилядни порфейли имат, колко много сделки правят и десетки проценти печалба за миналата година, но за няколко лева комисионни или такси вой до небесата.
            1. Ако търгуваш редовно, комисионната е 0.25-0.3 , аз съм на такава от години без да имам милионен порфейл. Отидете в Е.ана ,Булброкерс, Еврофинанс или друг за да ви жулят с 0.4-0.5%
            2. Такса при внасяне пари на каса няма, както беше писал някой.
            3. Ако някой ти набутва по няколко акции, имаш минимална комисионна от 2 лв., но Карол те компенсира и ти връща по 50 ст. на всяка сделка.
            ​​​​​​4.Платформите им за търговия на БФБ за PC и за телефон са добри.
            5. От 15 години съм при тях, винаги са били коректни и отзивчиви.
            Стана малко като реклама, но всеки сам си решава при кой посредник да търгува.
            Last edited by api; 10.01.2017, 09:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

Батя затова е "батя", защото е по-голям Аз съм на 0,35%.
              батя е голям .............. спор няма...

той си е професионален играч на БФБ и е нормално да е на 0,25% на сделка...

понякога има няколко поредни месеца в които не търгувам ............... няма как да ползвам неговата комисионна и затова съм на 0,3%
              НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

Значи вие сте ни цакали с по няколко акцийки досега!?
                при ХИМ-а има един каролец който цака всички с тези сделки с по няколко акции .................. няколко пъти съм питал каролци защо го правят това срещу мен и така да ме цакат със сделки за по няколко лева и те винаги са ми отговаряли, че това е техен клиент -> те ако искат да видят кой е насреща виждат, че съм им клиент - нали те ми потвърждават поръчката

склонен съм да вярвам на карол ................ не вярвам това да е политика на посредника...

щом имат клиент който се интересува кой им е насреща карол няма как да го спрат ................ интересното е, че този клиент на карол прави сделки и от двете страни за да види кой купува и кой продава при ХИМ
                НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

Възможно е. Не познавам тарифите на всички брокери, ама има вероятност. В крайна сметка, тези дето правят мизерии, 2та лева няма да ги спрат и при Карол или някой друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                    От 01.01.17 и в Булброкърс вече влезнаха тези попечителски такси и разни такива щуротии.
                    Не казвам, че брокерите са виновни, ама за мен това са пари хвърлени на вятъра, да не кажа измама. Не виждам за кво ще ти вземат пари всеки месец при положение, че гарантират някви 40К. А както отбелязаха други по-долу, таксата е върху цялата стойност на портфейла. Разликата къде отива. Както винаги при наши хора... Ако искаха да направят нещата прозрачни, щяха да ти дадат възможност брокера да сключи една застраховка примерно от твое име с някой застраховател, а ти да си платиш ако те интересува... В крайна сметка, всеки си решава дали да държи пари при брокера или не и колко.

Както и да е. Това 0,5% много ви чешат там. При Булброкърс си 0,3 за всички, без никви условия. Е от 1ви януари има 2 лева минимум, ама преди даже и това го нямаше.

Коментар

• От 01.01.17 и в Булброкърс вече влезнаха тези попечителски такси и разни такива щуротии.
                      Не казвам, че брокерите са виновни, ама за мен това са пари хвърлени на вятъра, да не кажа измама. Не виждам за кво ще ти вземат пари всеки месец при положение, че гарантират някви 40К. А както отбелязаха други по-долу, таксата е върху цялата стойност на портфейла. Разликата къде отива. Както винаги при наши хора... Ако искаха да направят нещата прозрачни, щяха да ти дадат възможност брокера да сключи една застраховка примерно от твое име с някой застраховател, а ти да си платиш ако те интересува... В крайна сметка, всеки си решава дали да държи пари при брокера или не и колко.

Както и да е. Това 0,5% много ви чешат там. При Булброкърс си 0,3 за всички, без никви условия. Е от 1ви януари има 2 лева минимум, ама преди даже и това го нямаше.

Коментар

Когато търгуваш активно и покриваш определени изисквания ти намаляват комисионната. Пример( Батя) Той сподели, че търгува на комисионна 0,25%. На друго място има ли по-малка от 0,25%?
                        Батя затова е "батя", защото е по-голям Аз съм на 0,35%.

Коментар

Напротив, плащаме си за попечителство, но таксата е пренебрежимо малка в сравнение с комисиона за търговия, ако си активен. Така че комисионът е по-важен!
                          Когато търгуваш активно и покриваш определени изисквания ти намаляват комисионната. Пример( Батя) Той сподели, че търгува на комисионна 0,25%. На друго място има ли по-малка от 0,25%?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            Елана не ми вземат и са ок като съпорт ...
                            Използвам случая да се извиня за някои прибързани думи (заключения), изказани (написани) срещу тях.

ПИБ също съм ги ползвал като ИП и са ок - нямат "скрити такси" ...
                            Но ако се появят, веднага ме губят като клиент ...
                            Елана имат попечителски такси, пише си го в тарифата им:

http://webupload.elana.net/docs/elan...-tarifa-bg.pdf

Не ти взимат попечителска такса или ако таксата ти е под 2 лева, или ако си професионален клиент. Това също го пише в тарифата им.

Коментар

При другите посредници нищо ли не плащате?
                              Елана не ми вземат и са ок като съпорт ...
                              Използвам случая да се извиня за някои прибързани думи (заключения), изказани (написани) срещу тях.

ПИБ също съм ги ползвал като ИП и са ок - нямат "скрити такси" ...
                              Но ако се появят, веднага ме губят като клиент ...
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Напротив, плащаме си за попечителство, но таксата е пренебрежимо малка в сравнение с комисиона за търговия, ако си активен. Така че комисионът е по-важен!

Коментар

Working...
                                X