Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разплащателна сметка - захранване в евро
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
то и от Българска банка до българска банка е пак толкоз, защото е валутен и минава пак през чужбина а не през БИСЕРА. ефтино само левов превод. на мене ми вземат 2 лева.ама ако искаш РИНГС е над 10 лева. ако ползваш електронно банкиране е малко по-ефтино
Докато има такива като теб, българските банки ще продължават да ни дерат.
За домашно си провери колко струва SEPA превод от немска банка до френска банка например.
Може и до тукашна банка.
Нашите тук обаче и за входящ превод вземат
Коментар
-
[QUOTE=Наивник;1059980466]Защо си мислиш, че от чужбина преводът е по-скъп? За Еврозоната говоря. Там отдавна са открили СЕПА [/QUOT
то и от Българска банка до българска банка е пак толкоз, защото е валутен и минава пак през чужбина а не през БИСЕРА. ефтино само левов превод. на мене ми вземат 2 лева.ама ако искаш РИНГС е над 10 лева. ако ползваш електронно банкиране е малко по-ефтино
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениенема проблем да захранваш в чужда валута.курса е по-добър от кешов чейндж. а на еврото почти не те удрят в курса.проблем е че от чужбина превода е поне 15 еуро и тука може да ти земат малка сума за входящ валутен превод. ако не захранваш всеки месец а примерно веднъж на няколко години се търпи
Коментар
-
всички банки предлагат тази услуга / плащане на комунални услуги / без пари
захранването на сметката може да става и в лири, франкове и т.н. банката си ги превалутира по валутният курс.
единственото - таксата за превода от чужбина. както и да го мислиш под 10 - 15 ЛЕВА няма шанс да си преведеш по сметката
Предложения за преводи
прочети това -
http://e-vestnik.bg/22886/kak-da-pra...ivee-internet/Last edited by stanis; 28.04.2016, 11:11.
Коментар
-
нема проблем да захранваш в чужда валута.курса е по-добър от кешов чейндж. а на еврото почти не те удрят в курса.проблем е че от чужбина превода е поне 15 еуро и тука може да ти земат малка сума за входящ валутен превод. ако не захранваш всеки месец а примерно веднъж на няколко години се търпи
Коментар
-
Разплащателна сметка - захранване в евро
Здравейте,
в търсене съм на решение за следната ситуация:
- откриване на разплащателна сметка в български банка, от която да бъдат плащани дължими суми за ток, телефон и т.н.
- захранване на сметката с преводи от чужбина
Предполагам не съм единственият в подобна ситуация Въпросът ми е, възможно ли е въобще разплащателна сметка в левове да бъде захранвана с преводи от чужбина в евро? Коя банка би била за препоръчване, ако това е възможно?
Благодаря предварително за Вашите отговори и желая весели и светли празници!
Поздрави!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар