IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой може ли да ме ориентира за евтина банка?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Булбанк

За бога не сключвайте сделка с булбанк за имот преди да се консултирате с адвокат... общите условия на булбанк, за написани само във ваш ущърб, като е написано че това което сте подписали няма никаква стойност а става което банката каже. Преди да подпишете договор ДАЙТЕ 25 лева на АДВОКАТ ДА ВИ СВЕТНЕ В ДЕТАЙЛИТЕ НА ОУ и ИЗМАМИТЕ в тях и Ви гарантирам че сами ще се откажете от услугите им.... ЩЕ бъдете смаяни, какво са ви наточили, и не гледайте тези 6% за първата година а погледнете 10% лихва която ще плащате за останалите 19 години... Ще ви излезе солен заема, а може и горчив, ако банката реши да вдигне премията на 10%... И никой не може да ги спре... И още нещо, в тези 10% не е включен застраховката, месечната такса от 2.5ЕВРА на месец, и годишната такса от 1%. ВНИМАНИЕ булбанк Е ВРЕДНА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!

Коментар

• Внимавайте с ПИБ, ако работите с долари!

Цената, на която купуват долари е изключително неизгодна.

Имам наблюдения върху банките, които обявяват на сайта си цената "купува" за долари и от тях ПроКредит банк има изгодни курсове. При ОББ в повечето случаи са малко по-неизгодни от ПроКредит банк, много рядко са малко по-изгодни.

За сега ПИБ води класацията за най-неизгодна цена "купува" за долари.

Ето например едно сравнение на няколко банки (от края на миналата година е):

http://img706.imageshack.us/img706/4217/08122010w.png

Обаче не всички банки обявяват тези данни на сайтовете си. Може да има и по-изгодни, не знам.
      Last edited by ivan80; 14.02.2011, 16:56.

Коментар

• Пощенска догони ОББ слагат някакви % за онлайн плащане ,преводи катерят се по гърба ми алчни гърци брей
        ПИБ са добре засега нямам забележки
        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от cmexypko Разгледай мнение
          Ааааа, по тоя Въпрос, колега Bosko, Прокредит, нямат равни! Само там можеш да намериш банкови служителки с голи пъпчета и изрязани потничета

Коментар

• Първоначално изпратено от Bosco Разгледай мнение
            cmexypko, с риск да стана скучен с повтаряне и хвалене само на тази ПИБ - ама и там има кво да огледаш - поне аз мога да посоча няколко представтелки на определени клонове
            Ааааа, по тоя Въпрос, колега Bosko, Прокредит, нямат равни! Само там можеш да намериш банкови служителки с голи пъпчета и изрязани потничета
            Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              това хубаво, а доколко са компетентни? Аз си купувах злато преди 3 години от клон на ПИБ и девойката грам идея си нямаше за какво иде реч. Вярно, беше извадила балкона на показ, за съжаление аз си падам по други части на женското тяло, и балконът не беше никак лош, ама
              П.С“ А за лихвените проценти на ПИБ нещо да кажеш? За кредитите примерно, защото бизнесът зависи от кредити и честно да ти кажа предпочитам банка с ниски лихви и намръщени служителки, пред банка с високи лихви и яки каки дето ти се усмихват. Със спестената сума отивам на "бар с консумация" - не само ще ми усмихват, ами и с уста ще ми подсвиркват

Няма съмнение .....май като ги избират в ПИБа девойките ги гледат и да са ацицорени....Ама има една мисъл...май беше на Мао Дзедун.....или се лъжа...че........Големите цици разсейват ебача от основната цел

Коментар

• Първоначално изпратено от Bosco Разгледай мнение
                cmexypko, с риск да стана скучен с повтаряне и хвалене само на тази ПИБ - ама и там има кво да огледаш - поне аз мога да посоча няколко представтелки на определени клонове
                това хубаво, а доколко са компетентни? Аз си купувах злато преди 3 години от клон на ПИБ и девойката грам идея си нямаше за какво иде реч. Вярно, беше извадила балкона на показ, за съжаление аз си падам по други части на женското тяло, и балконът не беше никак лош, ама
                П.С“ А за лихвените проценти на ПИБ нещо да кажеш? За кредитите примерно, защото бизнесът зависи от кредити и честно да ти кажа предпочитам банка с ниски лихви и намръщени служителки, пред банка с високи лихви и яки каки дето ти се усмихват. Със спестената сума отивам на "бар с консумация" - не само ще ми усмихват, ами и с уста ще ми подсвиркват
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• cmexypko, с риск да стана скучен с повтаряне и хвалене само на тази ПИБ - ама и там има кво да огледаш - поне аз мога да посоча няколко представтелки на определени клонове

Коментар

• Първоначално изпратено от SAW Разгледай мнение
                    Това никак не е много. Направих си сметка в уникредит, но никъде няма инфо какви са таксите за теглене и внасяне....
                    Виж тук:
                    http://www.unicreditbulbank.bg/bg/Co...orms/index.htm

или тук:
                    http://www.unicreditbulbank.bg/bg/Pr...orms/index.htm

не може да няма в тарифите, задължени са да ги оповестяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah
                      и аз съм за ПИБ

Такса за поддръжка на сметка има едва от 6 месеца - 30 стотинки на месец на сметка.

Такса за теглена от банката - 50 стотинки до 4 000 лева.

Електронното банкиране - мисля се плащаше еднократно 10 лева (без електронен подпис) и това е. Прехвърляне на пари между сметките посредством ел. банкиране е безплатно. Само че ниските валутни курсове са проблема тук.
                      Това никак не е много. Направих си сметка в уникредит, но никъде няма инфо какви са таксите за теглене и внасяне....

Коментар

• И аз определено препоръчвам ПИБ!

Към тези банки, от които трябва да се пазиш, бих добавил и ОББ. Всъшност, аз я слагам на първо място в моя списък за банки кръвопийци. Лихва по разплащателна сметка - 0.2 %. Междубанков превод - 1 лв., ВЪТРЕ в банката 50 ст. Месечна такса - 19.90. Теглене на пари от сметката - 0,5 %. ВНАСЯНЕ на пари по сметка - 0,5 %. Това със такса внасяне просто не мога да го възприема. Да, забравих да напиша и че ако искаш да теглиш пари трябва да го направиш само от клона, в който си се регистрирал. Или пък да се редиш на опашка със сополиви индианци, за да попълниш формуляр, че искаш да си обслужбаш сметките и от други клонове. Нямам карта към тях, но и за картовите им сметки чувам, че таксите са сравнително високи и гадни.
                        Най-лошото е, че в тази банка определено очаквам влошаване на ситуацията, съответно допълнително вдигане на таксите, защото наблюдавам как банката постепенно се лишава от най-добрите си кадри. А това няма как да не се отрази на състоянието на банката.
                        Седях там досега, защото ползвам един промо пакет с по 10 превода вътре и извън банката и до 30 000 лв. платежни операции без такса. Само че, сети се, само осигуровките като преведа и тия 10 безплатни междубанкови преводи свършват.
                        Заминавам си от тая банка, заедно със сметките на три фирми и лични депозити почти на цялото семейство, с убеждението, че отдавна трябваше да направя това, задържаха ме малко с тия промо пакети, но вече не мога да ги търпя. За персонала да не говорим, то там останаха само полупенсионерите и връзкарите.
                        В тоя списък слагам и сибанк. Скоро ходих да си плащам глоба с фиш там, като видях ква такса ми наби служителката, скъсах бележките и отидох, та си ги внесох през ПИБ. Костваше ми около 10 пъти по-малко. Само като си помисля, че специално спирах пред техен клон (на сибанк) уж за по-евтино. Между другото, служителката ме уведоми, че таксата е висока, което ми направи добро впечатление, а и беше доста симпатична ;-)

Успех с избора на банка, не бързай и чети внимателно тарифите им за такси.

Имам си акции от ПИБ и искам още. Нямам от ОББ и не ща да имам!

Коментар

• Ако смятате да изпращате пари с банков превод сметката трябва да е разплащателна (може да има и изключения). По разплащателна сметка във всички популярни банки има такса.

Няма такса единствено по депозитни и спестовни сметки (такава сметка без такса може да се ползва само за получаване на плащания, но не и за изпращане на плащания).

В ПроКредит банк нямат такса за входящ валутен превод в левова сметка "ПроВлог" и купуват долара на изгодна цена (става за входящи доларови преводи - доларите се обменят в левове автоматично при сравнително изгоден курс). Ако обаче искате да пращате пари ще трябва да си отворите разплащателна сметка (в същата банка таксата е 1 лв на месец или 4 лв на месец, като във втория случай някои услуги са безплатни).

Коментар

• Коя банка се продавала, казвате?

Мога да купя някоя за Лефче, пък каквото стане

Коментар

и аз съм за ПИБ

Такса за поддръжка на сметка има едва от 6 месеца - 30 стотинки на месец на сметка.

Електронното банкиране - мисля се плащаше еднократно 10 лева (без електронен подпис) и това е. Прехвърляне на пари между сметките посредством ел. банкиране е безплатно. Само че ниските валутни курсове са проблема тук.
                              Не се плаща за електронно банкиране.

Коментар

и аз съм за ПИБ

А ако ти се налага често да теглиш от АТМ, нямат такси от собствени автомати.

Коментар

Working...
                                X