IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Посредниците са виновни

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Посредниците са виновни

Явно май не сте прочели добре статията а само заглавието и емоциите из-биват

Коментар

Все си мисля, че един от основните принципи в журналистиката е да се дава възможност на всички засегнати страни да си изразят становището по даден проблем. И то, доколкото е възможно, в един и същ материал. Ако не се лъжа, Михнева затова си отиде от БТВ по бързата процедура.

Едва ли има много участници на пазара, с които Владо да не се познава лично. Какво пречеше да завърти няколко телефона и да попита за мнение? Доста често в пресата се дискутират проблемите на пазара и почти винаги в материалите присъстват всички гледни точки. Още повече, както долу стана дума, отговора на тъпите обвинения е безпределно ясен и доста елементарен.

В случая Владо е решил да не се съобрази с този постулат от журналистическата етика. Аз затова съм разочарован.

Коментар

Не съм казал,че Владо е виновен, нито че между посредниците няма мошеници.
        Съвсем друг е проблема.
        Проблема е там, че г-жата от АСК не само,че не знае затова как са се прехвърляли преди КИ, ами го и разправя пред журналисти.
        Има и още нещо: Владо е показал само едното мнение.Но кажете ми от кого да поиска нашето? От БАЛИП ли? Че това нещо къде е? В България вече и общите работници си имат асоциация, а посредниците .....! Както е тръгнало май ще се записваме в асоциацията на излежаващите присъди за измами ( сигурно и такава има ).

И последно :Ако вие сте едно РМД, което е платило на АП с КИ, получило е потвърждение за плащането е сега извендъж се оказва, че АСК е решило че вашите КИ са нередовни.Кого ще съдите АСК ( които веднъж е приел плащането) или посредника?

Коментар

Absoljutno si prav. Vlado im bil vinoven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Споко бе момчета Вие или не сте чели статията добре а само се хвърляте на заглавия или просто не знаете че сред вас също има мошенници както ги има и сред останалите професионални общности

Коментар

Чувствам се длъжен да споделя, че досега съм харесвал Владо Панев. Може би и сега той просто не е съобразил какви ги пише. Знам ли.
              Написаното по-долу от "Неук" е кратко и ясно. Моля те, който и да си ти, разпиши това по-подробно като коментар и го предложи на "Дневник". Вярвам, че ще го публикуват.
              Няма друг начин.

Коментар

Ето за такива моменти е належащо да има активен БАЛИП. Или поне да се организираме и да искаме от редакцията на "Дневник" да пусне опровержение.

А за Владо не ми се коментира. Аз лично съм много разочарован.

Коментар

Госпожата от АСК се е изказла аблолютно неподготвена.
                  Преди влизането на ЗСКИ в сила прецедурата беше следната :
                  1. РМД-тата купуват от посредници
                  2. Посредниците ги прехвърлят на РМД
                  3. Ако са КЗ : АП писмено нарежда на съоветната ОУ да закрие партидата на РМД
                  3. Ако са ПКБ : тесе нулират, предават в АП. АП писмено иска справка от органа издадел и едва тогава приема плащането

Обяснете ми как в кореспонденцията между държавни ограни ( АП, позамлени комисии и ОУ) са виновни посредниците
                  Според мен АСК се готви да удари някое голямо РМД с такива плащания и подготвя почвата или просто тази госпожа идея си няма от нещата
                  Но защо посредниците ( лицензирани или не) трябва да бъдат изкупителна жертва в междуведомствени разправии не знам

Коментар

А дали е случайна тази статийка..... ?.....

Коментар

На калпава ракета космоса...

Аз пуснах темата съвсем коректно, като просто цитирах текст от статията. Има и линк - който иска да прочете цялата статия, ако подозира че съм манипулирал с подбора на цитатите.
                      Обаче, за съжаление, дори самото заглавие в "Дневник" внушава, че посредниците са виновни. Ето това да коментираме.

Владо Панев познава отлично и нас, и проблемите на пазара. Ето защо освен да предава думите на официалните лица е редно (най-малкото ако има симпатии към пазара) да направи свой коментар. Може би това е разликата между обикновения репортер и останалите журналисти, не разбирам.

Заглавието на материала и липсата на друго обяснение, както и това че Владо Панев пише че било особено интересно че КФН не знаела за нарушенията на подчинените й ИП - това според мен изразява напълно категорично внушение: посредниците са виновни.

Последно уточнение - става дума на за цялата търговия с компенсаторки, а конкретно във връзка с плащанията на РМД-та.

Коментар

този които е пуснал темата е некоректен. Не може да си вършиш работата като отразяваш мнението на хората и после да си виновен

напротив, той е написал страхотен материал защото показва какво мислят за нас

Коментар

Те същия журналист, дето го е писал, щом като е разбирач защо не е направил коментар на думите и, а ? Да беше написал - по думите на еди коя си ... и т.н. и да направи компетентен коментар, като разбира толкова ! Но по важно е скандала ... плюй по ИП ... плюй по брокери, нищо че с това си вадиш хляба ...

Коментар

В случая журналистът само е предал думите на някаква тъпа тьотка от АП - Ефросиния Делчева, което не го оневинява, защото Вл.Панев пише от памтивека за пазара и съм сигурен, че е напълно наясно с всички бивши и настоящи процедури.

Някой има ли идея, как да накараме въпросната тьотка да се извини публично. Направо ми иде да вкарам един иск за неимуществени вреди... не ми казвайте нищо, знам, че е безсмислено. Просто беснея...

Коментар

Това е най голямата простотия, писана някога от поредния некомпетентен журналист !!!! Как могат да се прехвърлят едни и същи книжа два пъти, а ??? Писна ми от идиоти, коментиращи капиталовия пазар !!! На въпросния журналист ще му обесня, че предишната процедура изискваше прехвърляне в регистър на ОУ, а държавата получаваше извлечение на плащането по служебен път с излечение от коя партида са платени и коя партида от коя областна управа е !!!

Коментар

"Вината за плащането с фалшиви компенсаторни инструменти при приватизационни сделки на работническо-мениджърски дружества (РМД) най-вероятно е в лицензирани инвестиционни посредници, които са продали книжата. Финансови къщи са продавали два пъти едни и същи книжа, за да реализират двойна печалба, а РМД-та едва ли носят отговорност, защото не са имали възможност да проверяват дали компенсаторките са истински или не.

По инициатива на председателя на Комисията за финансов надзор Апостол Апостолов вече беше направено предложение за промяна в Закона за сделките с компенсаторни инструменти, според която регистърът при АП може да откаже вписването в депозитаря на записи, които са обект на спор. Забележително е, че финансовият надзор не е запознат със случаите на измами, извършвани от инвестиционни посредници, които са обект на неговия контрол."

Цялата статия:
                                http://www.dnevnik.bg/show/Default.a...=84540&rubrid=

Working...
                              X