IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запор банкова сметка - въпрос

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от JJF Разгледай мнение
    Ако аз те разбирам правилно, то ти не си разбрал правилно.
    Запорът обхваща всички суми, които са вече във сметката или които постъпват след налагането му. Ако внесеш на каса и посочиш IBAN-а на запорираната сметка, гаранция, че и тази сума става запорирана.
    Ако внесеш на каса и посочиш IBAN на друга сметка (например вътрешна сметка на банката, по коята да си погасявш кредита, то няма проблеми).

Съвтевам питащия от първия пост, ако знае, че дължи по изпълнителното дело, да отиде и да се разбере как ще плащаш, защото колкото повече отлага, толкова по-глеми ще са му задълженията накрая.
    Значи, ето кой не бил разбрал. Когато внасяш на каса и посочваш IBAN, къде пише, че трябва парите да минат през твоята сметка? Когато аз внасям на каса по IBAN, просто пиша къде да отидат, директно от касата.
    ...Сигурно съм в голяма грешка, налЭ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Запорите не би трябвало да се отнасят до внасяне на суми, нали така? Та, ако внасяш на каса и "просто" напишеш в платежното нареждане, че го правиш по еди-кой-си IBAN...Правилно ли разбирам пък аз, че не би трябвало запор, в този случай, да е проблем?
      Ако аз те разбирам правилно, то ти не си разбрал правилно.
      Запорът обхваща всички суми, които са вече във сметката или които постъпват след налагането му. Ако внесеш на каса и посочиш IBAN-а на запорираната сметка, гаранция, че и тази сума става запорирана.
      Ако внесеш на каса и посочиш IBAN на друга сметка (например вътрешна сметка на банката, по коята да си погасявш кредита, то няма проблеми).

Съвтевам питащия от първия пост, ако знае, че дължи по изпълнителното дело, да отиде и да се разбере как ще плащаш, защото колкото повече отлага, толкова по-глеми ще са му задълженията накрая.

Коментар

• Запорите не би трябвало да се отнасят до внасяне на суми, нали така? Та, ако внасяш на каса и "просто" напишеш в платежното нареждане, че го правиш по еди-кой-си IBAN...Правилно ли разбирам пък аз, че не би трябвало запор, в този случай, да е проблем?

Коментар

• Ще ти отговоря, за да не стане така, че докато се чудиш, да изпаднеш в просрочие и по кредита и още повече да затънеш.
          Банката не е длъжна да те уведоми, но е длъжна да изпълни запора. Има значение какъв е той- изпълнителен и обезпечителен.
          Обикновено, когато има кредит, банката се обажда на клиента, тъй като има пряк интерес да си плащаш кредита, но не е длъжна по закон. А и не забрявай, че банката получава стотици запорни съобщение и технически не е възможно. Най-добре е да отидеш в банката и да се разберете по коя друга сметка да се изплаща кредита, ако трябва помоли за отсрочка, но не спирай да плащаш.

Коментар

• Запор банкова сметка - въпрос

Здравейте,

имам запор по банковите ми сметки в Уникредит Булбанк от ЧСИ.
            Същевременно изплащам 2 стокови кредита от същата банка.
            Депозирам пари да ги покрия + битови сметки чрез ePay и след депозита установявам, че сметката е запорирана. Длъжна ли е банката да ме уведоми, че имам запор? Изпадам в ситуация, в която трябва да платя 2 вноски по кредита в 1 месец, тъй като парите няма да отидат по предназначение. Имам ли право да изискам от банката да не покрия в този месец кредитите с основание, че не са ме предупредили, че не мога да разполагам със средствата си поради запор?

Благодаря
          Working...
          X