IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лична сметка в Централен Депозитар АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ножа се оказа дървен - демек работата не е толкова страшна.

Срока не бил 7 дена, ами 14 което прави проблема ми не толкова голям защото до тогава ще съм се върнал в България и надявам се ще има време за всичко.

Чета, че някои колеги са се справили за 2 часа, но аз не съм от София и това ми е невъзможно.

Иначе към изброеното от Netware мога да добавя, че ако книжата минат през лична сметка в ЦД последващото прехвърляне в друг ИП си е галимация, бюрокрация и ще струва и пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от JackD Разгледай мнение
      Лична сметка в ЦД

Здравейте колеги,

Днес получих писмото от Делтасток за прекратяване на договора за брокерски услуги и хич не ми стана драго.

В писмото пише, че ако до 7 дена не дам указание, щели да ми прехвърлят - цитирам: " ... наличните финансови инструменти по Ваша лична сметка в Централен Депозитар АД, включително чрез откриване на нова сметка, по ред, определен в правилника на Централен Депозитар АД."

Прелистих набързо споменатия правилник, но на пръв поглед не открих нищо за "лична сметка".
      Професионално съм далече от тази материя и затова се обръщам към вас с надеждата да ми стане по-ясно.

Та въпроса ми е какви са последствията от създаването/прехвърлянето на книжа в лична сметка в ЦД?
      Това хубаво ли е? Лошо ли е?
      Какви са процедурите за разпореждане с книжата, могат ли да се търгуват на БФБ, как се прехвърлят след това в друг ИП, комисионни и т.н ?

Основния ми проблем е, че утре заминавам за чужбина и нямам време да прехвърля книжата си в друг ИП, а 7 дневния срок вече си тече...

Благодаря предварително
      Здравейте,
      Ако имате въпроси относно прекратяване на договора Ви, прехвърляне на емисии, теглене на средства или каквато и да е информация, свързана с ИП Делтасток АД, моля, да се свържете с отдел "Обслужване на клиенти" на 02/811 50 50 или да ни пишете на frontoffice@deltastock.bg. Така ще спестите време и ще получите информация и инструкции директно от служителите на Делтасток.

Коментар

• Извади и електронен подпис за всеки случай.
        Взеха, че свалиха цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от JackD Разгледай мнение
          Лична сметка в ЦД

Здравейте колеги,

Днес получих писмото от Делтасток за прекратяване на договора за брокерски услуги и хич не ми стана драго.

В писмото пише, че ако до 7 дена не дам указание, щели да ми прехвърлят - цитирам: " ... наличните финансови инструменти по Ваша лична сметка в Централен Депозитар АД, включително чрез откриване на нова сметка, по ред, определен в правилника на Централен Депозитар АД."

Прелистих набързо споменатия правилник, но на пръв поглед не открих нищо за "лична сметка".
          Професионално съм далече от тази материя и затова се обръщам към вас с надеждата да ми стане по-ясно.

Та въпроса ми е какви са последствията от създаването/прехвърлянето на книжа в лична сметка в ЦД?
          Какви са процедурите за разпореждане с книжата, могат ли да се търгуват на БФБ, как се прехвърлят след това в друг ИП, комисионни и т.н ?

Основния ми проблем е, че утре заминавам за чужбина и нямам време да прехвърля книжата си в друг ИП, а 7 дневния срок вече си тече...

Благодаря предварително
          Ако книжата се прехвърлят по лична сметка, няма да можеш да търгуваш с тях. Но няма да се загубят, ще са си твои и на сигурно място. По всяко време по-късно можеш да си ги прехвърлиш към избран от теб ИП и след това да ги търгуваш. Предимството да ги прехвърлиш сега е, че ще стане с минимална бюрокрация и нулеви разходи за теб. Просто отиди в някой ИП, попълни заявление за откриване на сметка после дай името на този ИП на Делта Сток.
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Лична сметка в Централен Депозитар АД

Лична сметка в ЦД

Здравейте колеги,

Благодаря предварително
          Working...
          X