Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо е нужно да се сканира лична карта при внасяне на пари по чужда сметка (ОББ)?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеАко ЛК е подновена, нормално е да направят ново копие на актуалната - това за банката, в която имате сметка. В никакъв случай не е нещо ново или странно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеАко ЛК е подновена, нормално е да направят ново копие на актуалната - това за банката, в която имате сметка. В никакъв случай не е нещо ново или странно.
проблема е, че "Repoman" не е клиент на банката и нямат право да му снимат личната карта
мисля, че служителката се е презастраховала след като са им казали да снимат л.к. с "новите скенери" ................ обикновенно подобни заспали служителки правят нещата автоматично без да се замислят и съм сигурен, че това не е изискване на банката
трябвало е Repoman да не разреши да му снимат личната карта и е трябвало да извика шефа на офиса за да разговаря по проблема
--------------------------------
аз например не разрешавам да ми се снима личната карта по разни мобилни оператори и други подобни фирми предлагащи комунални услуги ................. имам право да забраня снимането на л.к. и се възползвам от правото което ми дава закона
л.к. ми е снимана само в двете банки в които имам сметки защото закона го изисква срещу изпирането на пари
Коментар
-
Нямат право да искат лична карта.
Поискай им документ, на базата на който правят това.
Може да имат, може и да нямат.
А може и служителят в момента да е бил нов и незапознат.
На мен ми се е случвало и при саркастично зададен въпрос, дойде да ме обслужва стар кадър от банката, който не ми поиска документ.
.................................................. ............................................
Но!
Това е охлюкрацията, демокрацията на финансовия капитал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pkbg Разгледай мнениеЗа нещастие така е и в други банки. Последния път ми копираха картата, в една много известна банка, при телене на пари от ЛИЧНАТА ми сметка.
А обяснението на служителя беше направо немлепо ... така че няма какво да коментираме просто да се молим тези документи да се унищожават по описана процедура. ....
Коментар
-
За нещастие така е и в други банки. Последния път ми копираха картата, в една много известна банка, при телене на пари от ЛИЧНАТА ми сметка.
А обяснението на служителя беше направо немлепо ... така че няма какво да коментираме просто да се молим тези документи да се унищожават по описана процедура. ....
Коментар
-
Защо е нужно да се сканира лична карта при внасяне на пари по чужда сметка (ОББ)?
Вчера ми се случи нещо интересно. Плащам лична сметка за газ в Булбанк, както винаги съм го правил последните години. Не съм клиент на банката, просто внасям сумата по сметка на нейн клиент, в случая газовата компания. Досега всичко беше нормално, разбирай изравят те в системата, подписваш внисната бележка и готово.
А вчера не беше така, от седмица в Булбанк са им сложили скенери и касиерките без да те питат сканират лични карти на обикновените вносители като мен, които дори не са им клиенти, без да питат.
Ако не дадеш лична карта не можеш да внесеш!!!
Пак повтарям, не съм клиент на банката, няма и да бъда като гледам отношението. На въпроса защо ми сканирахте личната карта, отговора беше: "Ами те ни сложиха скенерите миналата седмица и затова сканираме всичко " и още: "Ами ние сме оператор на лични данни"
Не знам дали наистина имат правно основание, последния месец не са променяни банкови закони, така че не виждам какво се е променило.
Може ли някой юрист да каже как седи въпроса?
П.П. В другите банки все така си внасям пари без да ми сканират личната карта.
П.П.П. Съжалявам обърках банката. Винаги ги бъркам тези 2 банки.Last edited by Repoman; 10.03.2015, 15:03.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар