IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
    Темата е къде да набутаме кеша. Кеша не бих го набутала в общото застраховане.
    Говоря за животозастрахователна компания и пенсионноосигурителна компания.

ПОД управлява 2 милиарда активи
    Живото-застраховането 300 милиона резерви.

За финансова група активите нарастават до 4 милиарда в БГ, което си е най-голямата финансова група.
    То и няма как да го набуташ в Общото. Забележката ми беше шега.
    Продължаваш да не казваш името на групата.Колегите остават с впечатление, че не говориш застраховател, а за общите резерви.Направи си рекламата спокойно.

Честно казано не виждам особени предимства на застраховките пред цитираните Шрьодерси, Амунди-та, на Блекрок цитираните ETF-та и т.н. Идеята ти е, че животопродуктите трябва да се използват за диверсификация ли? Би ли споделила колко ликвидни са парите навряни у живот?

Коментар

• Имайте в предвид, че в Европата 30% от кеша е в акции, ИФ и други колективни схеми.

В БГ кеша 95% е в банките.
      За да стигнеме Европата, трябва да стигнем 30% или поне 1/4 от всичкият кеш в БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Би ли говорила конкретно с имена, защото ми се струва, че леко объркваш колегите?
        На мен ми е ясно, но все пак е добре да сме коректни.
        В Общо застраховане можем само да мечтаем за такива резерви, защото плащаме щети.Това в кръга на шегата.
        Темата е къде да набутаме кеша. Кеша не бих го набутала в общото застраховане.
        Говоря за животозастрахователна компания и пенсионноосигурителна компания.

ПОД управлява 2 милиарда активи
        Живото-застраховането 300 милиона резерви.

За финансова група активите нарастават до 4 милиарда в БГ, което си е най-голямата финансова група.

Коментар

Нека другите животозастрахователи натрупат такива резерви.
          Би ли говорила конкретно с имена, защото ми се струва, че леко объркваш колегите?
          На мен ми е ясно, но все пак е добре да сме коректни.
          В Общо застраховане можем само да мечтаем за такива резерви, защото плащаме щети.Това в кръга на шегата.
          Last edited by andy2000; 17.11.2014, 11:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Ти за кого говориш?

Иначе, как да ми се струва???
            Тва някакво малко застрахователче ще да е с 2 млрд управлявани активи. А резервите за 1/20 КТБ не стигат
            Абе човек при 50 милиона годишен оборот, ти какво искаш.
            Няма никаква съпоставка с КТБ.

Коментар

300 милиона резерви за БГ, как Ви се струва.

И 2 милиарда управлявани активи,
              Ти за кого говориш?

Иначе, как да ми се струва???
              Тва някакво малко застрахователче ще да е с 2 млрд управлявани активи. А резервите за 1/20 КТБ не стигат

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                На фона на олекналата с няколко млрд. КТБ, тези 300 млн. са си мноого сериозни резерви
                Нека другите животозастрахователи натрупат такива резерви.

Коментар

На фона на олекналата с няколко млрд. КТБ, тези 300 млн. са си мноого сериозни резерви

Коментар

• Коментар от мен: Задача на всяко правителство е да развива икономиката (с ясни и предвидими правила за бизнеса) , инфраструктурата, образованието, здравеопазването, като цяло ЖИЗНЕНИЯ стандарт! И да се бори с престъпността! Няма оправдания, като ПАРИ! Ако не могат- имат телевизори, за да гледат ДРУГИ как го правят! Други, докато се намерят, някога!

Освен как да се вземат пари от еврофондове,аз не съм чул някой от насизбраните да говори за развиване на икономиката...,.
                    "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• Трябва да си дадем сметка че сме влезли в много фатални зависимости -
                      1.урбанизацията, която у нас дори е грозна и отвратителна.
                      2.финансово зависим от организации с нечисти цели и управлявани срещу нашите интереси.
                      3.изкуственно създадено движение на пари - капитали и хора, ненужно и безполезно при положение че е напълно достатъчно за хомогенно развитие да се движи само и единственно информацията.
                      4.зависим от стоки които достигат до нас само по вода и няма никакви гаранции че това ще може да се случва и в бъдеще.
                      5. Храна - нещо без което не можем и трябва да купим, защото сме се поставили в тази ситуация сами.
                      4.Енергия - този проблем скоро няма да го има и от неговата безславна кончина ще се тръгне към решаването на останалите.
                      За огромно съжаление по т.2 в множеството на организациите присъства и ДЪРЖАВАТА.Затова вече става непонятна надеждата тя да реши проблемите на хората след като очевидно се наблюдава създаване на проблеми.Държавите с много голяма вероятност ще претърпят и своя разпад.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Абе да попитам застрахователите. Застраховките застраховани ли са?

Кво се случва ако застраховка животец ми е в застраховател "Кукумявка" и застрахователят отиде във вечните ловни птичи полета???

Last edited by dessi_georgieva; 17.11.2014, 11:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Потреблението на местни стоки и услуги повдига икономиката ! Вноса я набива за на два метра под земята. За да има потребление на местните стоки и услуги трябва цените им да се повишават. Повишаването на тези цени може да бъде заложено чрез такса - всяка година създаването на дадена стока..не притежанието и а създаването и този който ще я купи за първи път да плати тази такса !!!! Това е формулата на растежа и когато правалата на играта се променят стадото ще потребява създадения от местната икономика продукт и няма да може да купиш къща и цената и да пада.Демографския срив, високата безработица...всичко това е в резултат на нарушаване на елементарните финансови закони и движението на хора и пари към дадени горещи точки е в резултат че те се нарушават.Трябвало било да има криза защото кризите раждали промени и реформи, а промените и реформите били истинското развитие. И така икономическа депресия има защото има хора които са я измислили и осъществили напрактика в икономиката.
                          Винаги има какво да научиш тук -Оникално е
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Абе да попитам застрахователите. Застраховките застраховани ли са?

Кво се случва ако застраховка животец ми е в застраховател "Кукумявка" и застрахователят отиде във вечните ловни птичи полета???

Коментар

• Има ли начин да се прекрати спама на застрахователите!
                              Сърбали сме им попарата, а и си имат тема за "инвестиционните "застраховки".

Коментар

• Хората трябва да инвестират в своето лично потребление на първо място - това е много важно.Всички други инвестиции са от второстепенно значение или без особенно значение - такава инвестиция е и банковия депозит.Нещата няма да се променят бавно и банките няма да фалират по една и да капят като презрели круши, скоростта с която ще се развият събитията в дадения момент ще надхвърли и най смелите ни очаквания.Умението да се зарежда системата с все по голям потенциал за бърз и силен разпад надхвърля моите очаквания.Този потенциал няма как да не се реализира.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X