IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БЕЗУМИЕТО НА ЦД.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БЕЗУМИЕТО НА ЦД.

Еврофинанс са направили по-задълбочен анализ на проблемите и го имат в писмен вид, мисля че може да се обединим около него....

Коментар

• БЕЗУМИЕТО НА ЦД.

Колеги не смятате ли, че е време посредниците да се организират и да излагат единно мнение по подобни въпроси.
      Вчера се чуха доста разумни идеи, но както изглежда ЦД възприема индивидуалните предложения, като капризи на отделни посредници.
      Мисля, че ако повечето посредници застанат зад едно общо предложение би могло да се намери компромисно решение.
      Какво всъщност става с БАЛИП?

Коментар

• БЕЗУМИЕТО НА ЦД.

..Ами блестящата юристка на ЦД?!? Мерките били превантивни, но видите ли, толкова уместни, щото защитавали както интереса на посредниците, така и този на клиентите...А какво ще кажете, госпожо юрист, за накърнените права на клиента да се разпорежда с активите си съгласно законите в тази държава, а не съгласно профанистичните ви вътрешнонормативни актове?!?

Коментар

• БЕЗУМИЕТО НА ЦД.

А някой чу ли изобщо Апостол да отговаря нещо смислено на всичките критики (напълно уместни) от страна на колегите към безумните идеи на ЦД и борсата?!?
          Слушаше отстани с авторитетен вид на вседържец и накрая, когато реши и той да се включи, ги наплямпоти такива глупотевини, че ме досрамя от него.... Трябваше ли всички да си губим времето на тази среща, за да чуем само как КФН щяла да ни припомни за себе си в близките три месеца...(то не било заплаха, а само напомняне за това кой кой е...) ?!? И всичко това под мрачния поглед на човека, "достойно" преминал през всичките институции на капиталовия ни пазар...

Коментар

• БЕЗУМИЕТО НА ЦД.

По всичко личи, че нещата не са такива каквито се представят; документите по сделката не били изрядни !?
            Вие можете ли да повярвате, че и трите посредника омаяни от големия номинал не са оформили документите както трябва? Аз не!
            Сигурен съм, че причините за спирането на членството на трите посредника са изцяло постановка на ЦД. Ами помислете за Апостол.
            Човекът толкова много се гордее с това, че е изградил системата на ЦД, а сега някой открил пробив във нея.
            Естествено е да се почувства лично засегнат. Сега познайте какво ще стане с трите посредника след като Апостол е шеф на КФН и актовете й са необжалваеми.

Коментар

• БЕЗУМИЕТО НА ЦД.

Някой може ли да обясни какво става ? Днес присъствах на среща, на която в прав текст беше заявено, че се обмисля
              драстични мерки . Какво става всъщност ? Посредниците ли са в грешка или някой другаде не си е свършил работата и
              сега се търси виновния ? Минали записи през трима колеги, никой не се е усъмнил в пълномощното,а явно и че са го проверявали.
              Записите не са били блокирани ... къде е проблема ? Ако са всички са виновни, значи са допуснали едни и същи грешки.
              Защо просто някой от депозитара не ни ги обясни какви са, за да не ги допускаме и ние ? Или ... ? Вместо да се обясни без проблем,
              някои си изпусна нервите и ... абе не знам, но това което чух наистина е недомислено.
              1. за пълномощното
              Всеки гражданин на тази страна има право да се разпорежда с личното си имущество както и когато намери за добре.
              Това включва и правото на упълномощаване ... НЕ Е ВЪЗМОЖНО С ВЪТРЕШНОНОРМАТИВЕН АКТ НА ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ ДА СЕ ОТНЕМЕ
              ТОВА ПРАВО . Или по друг начин казано, ако при мен дойде човек с пълномощно, подаде си поръчка по указания ред и
              аз не му я изпълня, то той с пълно право може да съди ЦД, защото негов нормативен акт възпрепятства изпълнението на
              волята на собственика. Все пак гражданите на една страна имат права, гарантирани в законите и не е възможно тези права да бъдат
              отменяни в вътрешни нормативни актове на една институция, било то и ЦД. Толкова за юристите на ЦД ...
              И още ... наслушах се на необмислени неща. То не е за сделки до и над 5000 лева, все едно че не сме финансови институции
              с лицензи и какво ли още не, а сега и ще трябва да си разкрием клиентите пред банките и да ги разхождаме къде ли
              не , за да си получат парите. За разлика от тия чиновници аз поне работя с клиенти. Ами кеф ми е, като съм си свършил работата,
              да се видя с човека, да си кажем някоя и друга дума, да го почерпя кафе и да си му дам парите. Клиента доволен, аз също.
              А сега - подпиши тук потвърждението и отиди си вземи парите от банката. И кво ? Следващия път човечеца си казва ...
              че защо да ходя при ип, като пак ще отида в банката, я по добре с едно отиване и да свърша всичко ... И клиентите ми
              не са ли моя търговска тайна, че трябва да ги показвам на прекия ми конкурент - банките са и ИП, та с други думи да си дам
              клиентите на конкуренцията ...
              Има и още, но вече спи ... кажете какво мислите ?
              Ако има някой от наказаните ИП, кажете какво е станало всъщност. Къде се обжалват актовете на ЦД ? КФН ?
              Или съда ? Какъв е реда ? Какво беше това за вдигане на капитала ??? От най отговорен фактор - шеф на КФН ?
              Като ИП какво значение има какъв капитал имаш, ако не купуваш за собствена сметка ? Ти си просто посредник и си вършиш
              работата ... с други думи, вървим към това - вие сте малки, вън от бизнеса. Идеалния вариант - остават пет ИП и банките
              и правим пазар ... но с пет ИП и двадесет банки пазар няма да има.
              Не е ли по добре най после някой да вземе да си върши работата като хората ? Наредба за къси позиции, опции, намаляване
              на сетълманта ... или всичко е о.к и проблемите на пазара са в това, че някой не е поставил дата на нареждане ? Наистина,
              останах с впечатление, че някой някъде другаде не си е свършил работа, но къде ??? ЦД ? Или се визира това, че всъщност
              при дело съда ще приеме ЦД за виновен за тези прехвърляния, защото всъщност ИП работи с ЦД, но всъщност ЦД извършва
              трансфера ?
            Working...
            X